17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEmil Săndoi: Încărcăm bateriile pentru ce urmează

Emil Săndoi: Încărcăm bateriile pentru ce urmează

Alb-albaştrii vor asuda pentru câteva zile la Herculane
Alb-albaştrii vor asuda pentru câteva zile la Herculane

Oficialii și staff-ul tehnic al formației CS Universitatea Craiova au decis să profite de întreruperea campionatului, cauzată de partidele pe care le va susține naționala României cu Ungaria și Finlanda în preliminariile CE din 2016, și au programat un stagiu montan, pentru a-i aduce pe Brandan și compania la o formă fizică excelentă. Delegația alb-albastră a plecat ieri-dimineață în cantonament, unde are programate câte două ședințe de pregătire pe zi până luni, când va avea loc întoarcerea în Bănie. Excepție face ziua de sâmbătă, când figurează un joc amical în compania „surorii“ Pandurii Târgu Jiu, confruntarea urmând să aibă loc de la ora 16.00, pe stadionul „Municipal“ din Severin.
Directorul tehnic Sorin Cârțu și antrenorul Emil Săndoi au „convocat“ pentru acest stagiu 25 de jucători: Bălgrădean, Brac, Straton, Achim, Dănănae, Acka, Frăsinescu, Izvoranu, Avrămia, Vătăjelu, Velcovici, Băluţă, Brandan, Madson, Pleşan, Mateiu, Bancu, Varga, Sin, Ferfelea, Curelea, Herghelegiu, Târnăcop, Gângioveanu, Cârstea. Lipsesc motivat jucătorii convocaţi la naţionale: Andrei Ivan, Valskis, Bawab şi Nuno Rocha. Pe această listă se regăsește şi Kay, care urmează un program de recuperare la Lisabona.

„Ne va prinde foarte bine acest cantonament de la Herculane“

Antrenorul principal al grupării din Bănie, Emil Săndoi, este convins că acest stagiu le va fi extrem de folositor elevilor săi, pentru că vor bifa atât la capitolul fizic, cât și tehnico-tactic.
„Încercăm să profităm de întreruperea asta dată de activitatea echipei naționale. Dacă la întreruperea trecută era programat deja amicalul cu OFK Belgrad și s-a stabilit ca echipa să rămână în Craiova, acum, nefiind hotărât nimic dinainte, am zis să venim pentru câteva zile la Herculane. Am luat decizia asta mai ales că vorbiserăm și cu cei de la Pandurii și stabiliserăm ca sâmbătă să jucăm cu ei un amical la Severin. În acest stagiu ne încărcăm bateriile pentru ce urmează, pentru că vrem să continuăm ascensiunea. Așa cum am mai spus-o, am trecut foarte bine peste primul calup de meciuri grele, dar mai este mult de muncă până ajungem acolo unde ne dorim. În lotul deplasat sunt jucători cu mici probleme medicale, cum ar fi Silviu Izvoranu, dar sperăm să-și revină după perioada asta, și Andrei Sin, care acuză mici dureri. În rest nu sunt probleme. Oricum, la meciul cu Pandurii o să încercăm să rulăm întreg lotul și să mai punem la punct și jocul. Ne va prinde foarte bine acest cantonament de la Herculane“, a spus Emil Săndoi, pentru GdS.

„Ne bucurăm de liniște“

Rămas la Craiova să pună la punct micile probleme cotidiene ale clubului, managerul CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a admis că rezultatele din ultimul timp au adus liniște nu numai în clasament.
„Am rămas acasă, nu am făcut deplasarea la Herculane, pentru că sunt foarte multe lucruri mărunte care trebuie rezolvate și pe aici. Oricum, este o perioadă bună acum, este liniște după ultimele rezultate, avem alt moral cu toții și trebuie să profităm, să planificăm cu atenție și viitoarele acțiuni. Nici nu vă închipuiți cât de frustrant este să muncești bine și să nu ai rezultatele dorite. Sper să fi scăpat de ghinioane. Băieții au ajuns la Herculane, își vor încărca bateriile și eu am convingerea că o să avem un parcurs cel puțin la fel de bun ca până acum când se va relua campionatul“, a punctat Felix Grigore, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS