18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii ne dau speranţe

Tricolorii ne dau speranţe

Naţionala României a obţinut ieri seară o victorie extrem de importantă în deplasare, contra Greciei, scor 1-0, în prima etapă a grupei F din preliminariile CE din 2016. Unicul gol al meciului l-a reuşit Ciprian Marica în minutul 10 din penalti, lovitura de pedeapsă fiind obţinută de Alex Chipciu.

Grecia: Karnezis – Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas – Tachtsidis, Samaris (’65, Kone), Mantalos (’65, Christodoulopoulos) – Salpingidis, Mitroglou, Samaras (’46, Diamantakos). Selecţioner: Claudio Ranieri.

România: Tătăruşanu – Tamaş, D. Grigore, Chiricheş, Raţ – Hoban (’84, Prepeliţă), Pintilii – Chipciu (’90, Torje), Maxim (’68, Enache), B. Stancu – Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.

Cartonaşe galbene: Samaris, Manolas, Torosidis, Diamantakos, Kone / Pintilii, Marica (2), Tătăruşanu.

Cartonaş roşu: Marica (’53).

Au arbitrat: Mark Clattenburg – Michael Mullarkey, Simon Beck – Andre Marriner, Lee Probert; Simon Bennett.

Rezultatele şi clasamentul grupei F: Ungaria – Irlanda de Nord 1-2 (au marcat: Priskin ’75 / McGinn ’81, K. Lafferty ’88), Grecia – România (Marica ’10 – penalti), Insulele Feroe – Finlanda 1-3 (Holst ’41 / Riski ’53, ’78, Eremenko ’82).

Clasament:

1. Finlanda 1 1 0 0 3-1 3 puncte

2. Irlanda de Nord 1 1 0 0 2-1 3

3. România 1 1 0 0 1-0 3

4. Ungaria 1 0 0 1 1-2 0

5. Grecia 1 0 0 1 0-1 0

6. Insulele Feroe 1 0 0 1 1-3 0.

Următoarele meciuri din grupa F vor avea loc la 11 octombrie, după următorul program: România – Ungaria (ora 19.00), Finlanda – Grecia şi Irlanda de Nord – Insulele Feroe (ambele de la ora 21.45).

 

Marica: Suntem bucuroşi, dar mă gândesc că o să ratez meciul cu Ungaria

 

Atacantul Ciprian Marica a declarat că tricolorii sunt bucuroşi şi mândri că sunt români, dar el se gândeşte la faptul că va rata următoarea partidă din preliminariile Campionatului European, cu Ungaria.„Suntem cu toţii foarte bucuroşi, am venit aici montaţi, concentraţi, să nu repetăm greşelile din dubla manşă pe care am pierdut-o (în barajul pentru Cupa Mondială – n.r.). Suntem mândri că suntem români şi că în seara asta am câştigat. Am fost echipa mai bună. Păcat că am suferit în a doua repriză prin eliminarea mea. Un jucător cu experienţă ca mine nu avea voie să facă greşeala asta. Suntem bucuroşi, dar mă gândesc că ratez meciul de acasă cu Ungaria”, a spus Marica, la TVR.

 

Piţurcă: E o victorie de sacrificiu, un rezultat mare

 

Selecţionerul României, Victor Piţurcă, este de părere că rezultatul din Grecia apropie naţionala noastră de turneul final din Franţa. „Piţi” a mai spus că a învăţat din barajul cu elenii pentru Campionatul Mondial şi a schimbat abordarea pentru partida de acum. „E din ce în ce mai greu şi pentru mine, sunt dificile aceste meciuri. E o victorie de sacrificiu, un rezultat mare. Am câştigat trei puncte contra celei mai bune echipe din grupă, şansele noastre de calificare sunt foarte mari încă după primul meci. Nu am schimbat nimic din tot ceea ce lucrasem după eliminarea lui Marica, am jucat fără vârf. Nu am mai avut forţă pe atac, dar chiar şi aşa am avut câteva raiduri. La primul meci din baraj am jucat mult mai avântat, acum am jucat mult mai calculat, i-am aşteptat pe ei să atace”, a declarat Victor Piţurcă, la Digi Sport.

 

Claudio Ranieri: România a fost mai bine pregătită fizic

 

Selecţionerul Greciei, italianul Claudio Ranieri, a spus că diferenţa a fost făcut în primul rând de pregătirea fizică, lăudând jocul făcut de elevii lui Victor Piţurcă. „Cred că România, în acest moment, este mai bine din punct de vedere fizic, au jucat şase meciuri în liga română şi noi doar unul. Cred că am fi putut înscrie, dar ăsta este fotbalul. România a câştigat şi o felicităm. Grecia a dat maximum la acest meci. Am încercat să înscriem un gol, să punem presiune, dar România a fost foarte calmă, s-a apărat bine. Dacă m-a impresionat cineva de la România? Ştiam că Marica este un atacant foarte bun, din păcate după el, a fost eliminat după gol”, a declarat Claudio Ranieri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS