20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii au scuturat plasele

Alb-albaștrii au scuturat plasele

\n

CS Universitatea Craiova a evoluat în două partide oficiale până acum și în ambele a arătat o poftă ofensivă mare, însă cu puține realizări, asta în ciuda unor ocazii mari, ratate în special de Costin Curelea. Pentru că randamentul atacurilor a fost scăzut, antrenorul Jerry Gane a încercat ieri, la antrenamentul de dimineață, desfășurat pe terenul „Zoltan Crișan“, să corecteze deficiențele constatate, punând mare preț pe demarcare, posesie și finalizarea atacurilor. Pentru astea, tehnicianul craiovean a apelat la jocuri școală cu diferite sarcini, iar pe final toată lumea a executat lovituri de la unsprezece metri, pentru a „simți“ poarta mai bine. Au fost și execuții spectaculoase, dar și multe ratări, portarul Ionuț Irimia remarcându-se la multe dintre penaltiurile colegilor. „Voi cu șuturi de-astea vreți să-l păcăliți pe Ionuț? Nu v-ați prins că e poarta închisă?“, a glumit antrenorul cu portarii, Silviu Lung, pe seama ratangiilor. Întrebat cum privește jocul cu Steaua, programat sâmbătă, în Ghencea, de la ora 21.00 (Look TV), fostul goalkeeper al Craiovei Maxima și al naționalei României s-a arătat optimist. „Va fi un meci greu, e clar, dar, de fapt, care joc e mai ușor? Toți adversarii sunt de valoare, însă noi ne pregătim bine și la lotul pe care îl avem putem juca de la egal la egal cu toată lumea. Presimt că vom face un joc mare în Ghencea“, a punctat Silviu Lung.
Înainte de a primi mingea, alb-albaștrii au fost supuși de staff-ul tehnic la o serie de circuite interesante, cu temă precisă: coordonarea în regim de viteză, exercițiile fiind extrem de solicitante pentru toți executanții.
„Merge bine treaba, muncim să îmbunătățim relațiile de joc și să găsim golul mai ușor, că ați văzut că am ratat mult“, a concluzionat Jerry Gane, pentru GdS.

Probleme cu mijlocașii pentru jocul cu Steaua

Din nefericire pentru Jerry Gane, veștile primite din partea staff-ului medical nu sunt prea bune în ceea ce-i privește pe accidentații din jocul cu Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Mateiu și Mihăiță Pleșan. Primul a suferit o entorsă la genunchi în minutul 35, dar s-a încăpățânat să termine prima repriză, iar acum îl așteaptă o perioadă de refacere de aproximativ o lună. „A fost un contact undeva la mijlocul terenului, un fault de joc, am căzut și am simțit o durere îngrozitoare la genunchi. Arbitrul Balaj era pe lângă mine și i-am și spus că mi-a «sărit» genunchiul. Am efectuat niște teste medicale și se pare că nu este foarte grav, dar o lună de zile tot o să o stau pe marginea terenului. Bine că nu e cazul de operație sau ceva de genul ăsta, că la ce frică îmi e mie… Mă apucă emoțiile la o injecție, când văd acul, dar la bisturiu…“, a explicat Alex Mateiu, care poartă pe piciorul stâng o fașă specială.
La scurt timp după ce a început ședința de pregătire și-a făcut apariția și Mihăiță Pleșan, căpitanul urmând să rateze și el jocul cu Steaua și asta pentru că durerile de la gleznă nu îi dau pace. Coincidența este că Pleșan îi luase locul la pauză lui Mateiu, însă, din fericire, „blestemul“ s-a oprit la Nuno Rocha, intrat pe teren în minutul 77. De altfel, Nuno Rocha ar putea fi titular în disputa din Ghencea, africanul a inițiat ieri majoritatea atacurilor echipei sale și a primit multe indicații de la tehnicianul CSU.
Și Nicușor Bancu a suferit o accidentare în derbiul Olteniei. Ieri a efectuat alergări ușoare, separat de restul grupului de fotbaliști, dar staff-ul medical susține că de astăzi se va putea pregăti normal, iar utilizarea sa în partida cu Steaua depinde de Jerry Gane.
În ceea ce privește atacul, antrenorul craiovean va avea de data aceasta înlocuitor pentru Costin Curelea, pe lângă Andrei Herghelegiu apărând și „variantele“ Nerijus Valskis, care și-a revenit după problemele medicale pe care le-a acuzat săptămâna trecută, și Andrei Ivan, care a încheiat pentru moment activitatea la naționala Under 19 a României.
Programul CS Universitatea Craiova mai cuprinde pentru această săptămână trei antrenamente, câte unul pe zi, toate de dimineață, plecarea spre Capitală urmând să fie efectuată vineri după-amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS