14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJoița i-a oferit omul de gol lui CSU

Joița i-a oferit omul de gol lui CSU

\n

CS Universitatea Craiova a arătat în jocul cu Rapid București că îi lipsește omul de gol, acel atacant care să marcheze măcar o dată la două ocazii. Problema vârfului veritabil a semnalat-o și antrenorul Jerry Gane în avancronica primului joc oficial, iar în urma rezultatului nefast din Giulești a apărut și varianta cooptării lui Younes Hamza, care a impresionat acum două sezoane la Petrolul Ploiești, iar anul trecut la Botev Plovdiv. Din nefericire, pista este falsă, impresarul tunisianului de 28 de ani, Mihai Joița, a negat orice fel de tratative cu CSU, punctând că jucătorul său este mult prea scump pentru Craiova.
„Nu este real absolut nimic legat de Hamza. Nu vine la Craiova. CSU nu poate să-i dea lui Hamza 25.000 de euro pe lună, 150.000 la semnătură și mie 100.000. Sunt bani mulți. Pentru Hamza am oferte foarte bune. Sunt în discuții cu vreo patru cluburi acum, din Rusia și China. În maximum zece zile rezolvăm, dar nu este vorba de Craiova. Nici dacă i-ar da 25.000 nu cred că ar veni. Pentru el Craiova nu există, pentru că a jucat pe prima scenă din România și nu a auzit de ea. Pentru noi Craiova e Craiova, ne spune multe, chiar dacă trăim din amintiri, dar pentru jucătorii străini din noul val nu înseamnă nimic. Dacă îl întrebi pe Hamza de Mediaș, știe, pentru că a jucat acolo un meci cu Petrolul, dar de Craiova nu are de unde să știe dacă nu a fost niciodată în Bănie“, a declarat Mihai Joița, pentru GdS. „Sunt câțiva oameni din oraș care au reușit să distrugă simbolul nostru, pentru că și eu sunt tot craiovean la origini. Nu-l consider pe Mititelu principalul vinovat, este printre puţinii oameni din Craiova care și-au investit averea pentru clubul unui oraș și al unei țări. Au fost mai mulți care au contribuit. Mititelu a fost prea suporter, aici a greșit. Dacă mai treceau câțiva ani, nu își mai aducea nimeni aminte de Universitatea. Aici e meritul celor de la CSU, că mențin spiritul viu, chiar dacă unora nu le place. Și eu sunt suporter al FC Universitatea, am crescut cu leul în suflet, dar trebuie să mergi înainte, nu să te hrănești doar cu amintiri. Trebuia să se găsească o soluție și din cele două echipe să rămâna una singură, dar, dacă nu s-a putut, nu înseamnă că nu trebuie să mai existe fotbal în Craiova“, a punctat impresarul craiovean.

Maher Ameur, variantă pentru Jerry Gane

Revenind la problema celor de la CSU Craiova, Mihai Joița a admis că i l-a propus lui Jerry Gane pe Maher Ameur, un atacant tunisian de 27 de ani și 1,84 metri, care evoluează la Grombalia Sports, dar că oficialii din Bănie nu au dat nici un răspuns până acum.
„Ameur este cel puțin la fel de bun ca Hamza și o să vedeți că timpul o va demonstra. Am vorbit cu Jerry ultima oară după meciul cu Rapid, a doua zi, și mi-a zis că să vadă, că nu știe nici el, că e complicat. La noi se merge pe prostiile alea cu patronii care lucrează doar cu anumiți impresari. Eu trăiesc de vreo 20 de ani în Franța, iar aici, și nu numai, patronii sunt în relații bune cu toți impresarii și iau jucători de la toată lumea, în funcție de buzunar, de ce le trebuie, nu fac diferențe. Vor doar să-și vadă echipa că merge bine, însă în România nu e deloc așa și nu-i înțeleg. Sunt banii tăi și în loc să fii atent să nu-i arunci aiurea… Jerry a văzut imagini cu Ameur și el crede că s-ar încadra în sistemul său de joc, iar jucătorul este dispus să vină la Craiova și să arate ce poate, fiind încrezător în valoarea lui. Nu am primit nici un răspuns momentan de la CSU, să vedem ce va fi“, a punctat Mihai Joița.

„La Craiova trebuie să joci fotbal ofensiv“

Întrebat despre evoluția CSU din meciul cu Rapid, Mihai Joița a afirmat că din punctul lui de vedere echipa a jucat cu mult sub pretențiile clubului și investițiile făcute.
„Evoluția a fost slabă, ținând cont că au fost foarte mulți bani investiți. La salariile care se dau, la condițiile oferite, fotbaliștii trebuie să arate fotbal. Sunt anumiți jucători care, dacă îi scoți dintr-un anumit context, de exemplu Madson care a jucat la Vaslui, nu mai are aceleași performanțe la noua echipă. Uită-te la Unirea Urziceni, că nici un jucător nu a mai evoluat atât de bine după ce s-a destrămat echipa și s-a împrăștiat. Ai adus 15 jucători, le trebuie o perioadă de timp să se lege jocul, nu e așa simplu. Sunt rare cazurile când rezultatele apar imediat. În general, fotbaliștii ăia trebuie să evolueze minimum șase luni împreună în partide oficiale, nu în amicale, ca să se creeze niște automatisme, niște relații de joc foarte puternice. De aia echipele mari, la fiecare perioadă de transferuri schimbă maximum doi, trei jucători. În România, pleacă o echipă și vine alta și sunt pretenții foarte mari. Raportând la ce ne doare pe noi, la Craiova trebuie să joci un fotbal ofensiv, să dai goluri, ca să te iubească publicul. Dacă o să joci cu Pandurii cum ai făcut-o la meciul cu Rapid, când trebuia să fii foarte pasionat ca să te uiți la acel meci, e mai greu să ai în tribune la fel de mulți spectatori la următorul meci. Sper să reușească Jerry Gane să facă o treabă bună, este un băiat deosebit și unul dintre antrenorii de mare viitor“, a încheiat Mihai Joița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS