20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSete şi mai mare de revanşă

Sete şi mai mare de revanşă

\n

Dinamo Bucureşti a devenit campioană naţională la juniori B, după ce a dispus sâmbătă seară, în localitatea Berceni, cu 3-2, de CS Universitatea  Craiova, graţie golurilor marcate de Manole (’4, ’15) şi Neaţă (’23), într-un joc în care a strălucit Patrick Petre, fiul lui Florentin Petre… Cam aşa a prezentat mass-media din Bucureşti finala CN, aducând elogii „câinilor roşii“ şi minimalizând sau chiar ignorând eforturile „speranţelor“ Craiovei. Pentru noi, însă, lucrurile stau astfel: juniorii B de la CS Universitatea Craiova au devenit, după foarte mulţi ani de „secetă“, vicecampioni naţionali şi ne-au determinat să credem în ei. Trupa lui Nelu Petrişor a pierdut cu 3-2 finala cu eterna rivală Dinamo, dar a luptat bine şi a făcut-o nu numai împotriva celor 11 dinamovişti din teren, ci şi împotriva a peste 1.000 de „câini“ ostili din tribune. Golurile alb-albaştrilor au fost marcate de Darius Costea (’6), unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, şi Dan Buzărnescu (’31), care s-a „bătut“ în permanenţă, alături de Andrei Ivan, cu defensiva alb-roşie.

Nelu Petrişor: Trebuie să ne mulţumim că am ajuns aici

Antrenorul craiovenilor, Nelu Petrişor, consideră că jucătorii săi puteau obţine mai mult dacă erau mai atenţi. „A fost o finală disputată, cu o uşoară dominare a dinamoviştilor în prima repriză, şi echilibrată în a doua, dar, din păcate, am pierdut. Trebuie să recunoaştem că Dinamo a fost un pic mai bună, dar şi noi am demonstrat că avem valoare şi că suntem pe drumul cel bun. Dacă Dan Căpăţână ar fi reuşit să marcheze la acea lovitură de cap din finalul jocului şi am fi ajuns la loviturile de la 11 metri poate că lucrurile ar fi stat altfel. Suntem trişti, dar trebuie să ne mulţumim că am ajuns până aici. Mergem mai departe şi sperăm să ne luăm revanşa anul viitor“, a afirmat tehnicianul Nelu Petrişor, pentru GdS.
Dinamo: Bogdan Scorici – Roberto Anghel, Adrian Diaconu, Simone Dobre, Mihai Codreanu – Andrei Târcoveanu (’73, Cristian Boboc), Gabriel Mihai Ion (’70, Andrei Rontea), Octavian Babau – Patrick Petre, Laurenţiu Manole (’80+2, Alexandru Vasilescu) – Lucian Neaţă (’80, Cezar Trandafirescu). Antrenor. Sorin Popescu.
CSU: Alexandru Burci (’41, Alin Nica) – Mihăiţă Ghincea, Alin Dudea, Alexandru Obeanu (’69, Alexandru Cojocaru), Samuel Luică (’41, Cristian Andrei) – Dan Căpăţână, Alexandru Armăşelu, Bogdan Gheorghiu, Darius Costea – Andrei Ivan, Dan Buzărnescu. Antrenor: Nelu Petrişor.
Au arbitrat: Ad. Illyeş – I. Dumitru, C. Geambazu; M. Safta.
Observatori: A. Ionescu, G. Ionescu.

Stingheri pe teritoriul „câinilor“

Disputa cu Dinamo nu s-a rezumat la confruntarea de pe teren, în spatele acesteia stând şi o „poveste“ cu multe implicaţii psihologice, menite să-i maturizeze pe tinerii fotbalişti.
Optimismul a primat în tabăra craioveană, părinţii jucătorilor plecând din Bănie aproape convinşi că-şi vor vedea copiii campioni. Aceleaşi gânduri le-au avut şi antrenorii, şi scouterii de la CSU, care ştiau însă că elevii lui Nelu Petrişor pot ridica trofeul deasupra capului doar dacă nu vor simţi presiunea suporterilor dinamovişti, care îşi anunţaseră o prezenţă numeroasă. Atmosfera ostilă am simţit-o şi noi, reprezentanţii mass-media, autocarul în care ne aflam scăpând cu geamurile întregi pe ulicioarele Berceniului doar pentru că rivalii i-au zărit pe componenţii Craiovei Maxima şi ceilalţi antrenori cunoscuţi de la centrul de copii şi juniori. Nu la fel de bine au fost întâmpinaţi şi membrii Sezione Ultra’, al căror microbuz a fost atacat cu pietre de dinamovişti la un peco situat la patru-cinci kilometri de Berceni. Aceştia nu au mai ajuns la meci, ci la spital, majoritatea suferind tăieturi din cauza cioburilor căzute pe ei.

Ca pe vremuri: noi – ai poporului, ei – cu puterea

Unii dintre noi, cei sosiţi cu „maximii“ şi cu juniorii care nu au prins lotul din diverse motive, Robert Petre, Alin Roşu, Mădălin Peneşteanu şi Paul Hodea, am fost conduşi în colţul din dreapta „oficialei“, în care se regăseau părinţii şi prietenii elevilor lui Nelu Petrişor. Celor aproximativ 200 de susţinători craioveni li s-au alăturat şi Balaci, Lung, Donose, Geolgău, Beldeanu, Ungureanu, Cristescu, Jerry Gane, Mogoşanu, Dobrotescu, Ion Ciocan, Silviu Bogdan şi unul dintre patronii CSU, Mihai Rotaru.
De partea cealaltă, cei aproximativ 1.000 de ultraşi dinamovişti au fost reprezentaţi la tribuna oficială de Dănciulescu, Florin Bratu şi finanţatorul Liviu Negoiţă. Acesta din urmă le-a făcut „marcaj“ strâns preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, şi aghiotanţilor acestuia, Gheorghe Chivorchian şi Jean Vlădoiu, care au oficiat şi premierea echipelor. S-au mai aflat în lojă şi selecţionerii naţionalelor de juniori, Miodrag Belodedici şi Ştefan Iovan.

Balanţa, înclinată de fanii rivalei

Dinamo s-a mobilizat exemplar şi de această dată, suporterii Peluzei „Cătălin Hâldan“ au creat o atmosferă frumoasă pentru ei şi ostilă pentru adversari, presiunea pusă pe juniorii noştri înclinând practic balanţa. Spunem asta, pentru că primele două goluri au fost încasate după un şir lung de injurii şi apostrofări la adresa portarului şi fundaşilor craioveni, care se apărau exact la peluza dinamovistă. Pentru faptul că a fost ţinta permanentă a înjurăturilor dinamoviste, Alexandru Burci a cerut schimbare la pauză, după cum a mărturisit antrenorul Nelu Petrişor. A fost prea mult pentru nişte copii de 17 ani, care nu au evoluat niciodată cu atâţia spectatori şi într-o asemenea atmosferă ostilă, dar majoritatea a demonstrat că se poate conta pe ei fotbalistic şi că speranţele într-un viitor frumos sunt justificate. Sâmbătă au meditat câteva minute bune întinşi pe teren, trişti, dar noi, cei care i-am susţinut de pe margine, am avut o oarecare mulţumire, pentru că au demonstrat că sunt luptători şi că experienţa din finală îi va ajuta să devină bărbaţi de nădejde. Această înfrângere în faţa „câinilor“ nu a făcut altceva decât să-i întărească şi să-i facă să-şi dorească enorm să o învingă atunci când vor fi seniori, iar acel moment nu este deloc departe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS