18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportLa un punct de Liga I

La un punct de Liga I

http://www.youtube.com/watch?v=kh9e_uE65p8

\n

CSU Craiova a izbutit să o învingă pe ASA Târgu Mureş la a patra încercare, a redevenit lideră şi, graţie remizei înregistrate în Zăvoi, CSM Vâlcea şi Metalul Reşiţa terminând 1-1, mai are nevoie doar de un punct, în ultimele două etape, pentru a promova matematic în Liga I.

CS Universitatea Craiova s-a impus ieri seară cu 2-0, pe „Ion Oblemenco“ (6.000 de spectatori), în faţa ardelenilor de la ASA Târgu Mureş, într-o partidă contând pentru etapa a 8-a din play-off-ul Ligii a II-a, seria 2, în care au impresionat prin dăruire, evoluţia fiind la fel de modestă ca în precedentele confruntări. Reuşitele alb-albaştrilor au purtat semnăturile lui Dacian Varga, care a transformat cu precizie o lovitură de pedeapsă, dictată de Haţegan la un henţ al lui Onicaş în careu (‘25), şi juniorului Andrei Ivan, care a finalizat o acţiune personală cu un şut din unghi, de la aproximativ 15 metri, la colţul lung (‘73).
CSU: Brac – Patriche, Ljubinkovic, Izvoranu, Velcovici – Pătraşcu, Vandelannoite, Varga – An. Ivan (‘76, Voinea), Ganea (‘66, Kitanovski) – Curelea (‘83, Ferfelea). Antrenor: Gabi Balint.
ASA: Stăncioiu – Alex Dan, Vârtic, Bejan, Sepsi – N’Doye, Amauri, Onicaş (‘46, Buhăescu), Hanca – Voiculet, Verdeş (‘54, Huiban). Antrenor: Adrian Falub.
Cartonaşe galbene: Varga, Vandelanoitte, Voinea.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Vasile Marinescu, Gheorghe Bogdan.
Observatori: Hacic Garabet, Aron Huzu.
Gruparea din Bănie, care a redevenit lideră a seriei a 2-a, mai are nevoie doar de un punct în ultimele două runde din play-off, cu Metalul Reşiţa sau cu CSM Vâlcea, ca să-şi asigure promovarea în Liga I din punct de vedere matematic.

Varga: Atmosfera a fost extraordinară

Mijlocaşul Dacian Varga a afirmat după joc că este bucuros în urma victoriei obţinute în faţa ardelenilor, dar că promovarea nu s-a realizat, în ciuda horelor de bucurie de pe teren sau din vestiar. „Mai avem nevoie de un punct ca să fim promovaţi. Am dat un gol important, dar nu de promovare. Mă bucur că am câştigat cele trei puncte. Au contat mult dorinţa mare de revanşă şi declaraţiile urâte ale domnului Daniel Stanciu (managerul ASA – n.r.) la adresa noastră. Trebuia să îi certe pe jucătorii săi, nu pe arbitri. Dacă şi despre cel mai bun arbitru din România spui că nu a arbitrat corect… Poate s-a uitat la alt meci, pentru că mai sunt două, trei terenuri lângă. Atmosfera a fost extraordinară, de aceea am şi venit la Craiova. Când câştigi, toată lumea este fericită, fanii sunt alături de noi şi mă bucur că ne-au încurajat din primul până în ultimul minut. Nu ştiu dacă este cel mai bun meci al meu. Când intru pe teren încerc să îmi fac treaba cât pot de bine. Mi-a fost mai greu pentru că nu am evoluat nouă luni, m-am pus la punct cu pregătirea fizică, însă nici acum nu sunt pregătit sută la sută, dar cu ajutorul colegilor va fi bine şi vom ajunge în Liga I“, a spus Varga, lăudându-l pe mezinul echipei, Andrei Ivan, pentru reuşita sa: „Îl felicit pe Andrei. N-am văzut săritura pe care a făcut-o la gol. Trebuie să fiu atent să nu mai sară, că se accidentează şi avem belele după aceea. Este un jucător de perspectivă foarte bun. Mister a avut încredere în el şi nu l-a dezamăgit. Bravo lui şi sper să o ţină tot aşa“, a completat Dacian Varga.

Balint: Dedic victoria craiovenilor

Antrenorul craiovenilor, Gabi Balint, s-a arătat mulţumit de reuşita elevilor săi, dar a punctat că l-a pierdut de prieten pe managerul mureşenilor, Daniel Stanciu, pentru afirmaţiile răutăcioase făcute înaintea meciului la adresa CSU. „A fost un meci plin de tensiune. Cred că, în primul rând, spectacolul a constat în sacrificiul pe care l-au făcut băieţii pe teren. Au arătat adevăratul spirit pe care îl aşteaptă lumea şi, chiar dacă nu a fost un meci extraordinar de spectaculos din punct de vedere fotbalistic, au respectat toate sarcinile tactice, s-au dăruit toţi. Când un copil de 17 ani (Ivan – n.r.), în care am încredere, marchează aşa… Mi-am sucit şi genunchiul la golul ăla. Sincer, n-am mai trăit de mult o asemenea bucurie. Chiar dacă se mai joacă promovarea, mai avem nevoie de un meci nul. Cred că vor fi bine pregătiţi şi sâmbătă la Reşiţa şi sperăm să încheiem socotelile acolo ca să nu depindem de ultimul meci. Am avut emoţii. Important este ca publicul să ne fie alături, pentru că aici se naşte o nouă echipă. Poate în seara asta a fost botezul acestei echipe şi are nevoie de public. Trebuie să lăsăm orgoliile la o parte pentru că nu aduc nimic bun“, a spus tehnicianul CSU. „M-am îndreptat spre Stanciu pentru că la un moment dat m-a enervat. Îmi pare rău că s-a ajuns şi la asta. Păcat, o prietenie de 15 ani s-a stricat în câteva luni. Asta e. Dedic victoria craiovenilor, pentru că ei o merită, oamenilor care ne susţin şi sunt alături de noi tot timpul“, a punctat Gabi Balint.
Şi directorul general al CSU, Gheorghiţă Geolgău, a folosit cuvinte dure la adresa lui Daniel Stanciu: „Nu am reuşit să ne bucurăm de promovare la acest joc, dar sper să o facem la meciul următor. Adversarii au o echipă bună, dar păcat că au conducători mercenari, cum este Stanciu, care pe unde se duce, merge numai pentru bani. Asta este diferenţa dintre noi, fiindcă suntem la Craiova şi muncim cu sufletul, nicidecum ca un mercenar din ăsta de doi lei jumate, care se dusese la arbitri să se plângă. Au avut cel mai bun arbitraj de când sunt ei. Acum 30 de ani au avut câţiva fotbalişti, tot respectul pentru ei, dar acum, când stau mercenarii şi conduc fotbalul maramureşean… Câţi au ei în club din vechile glorii ale ASA-ului? Uitaţi-vă la noi câţi suntem în conducerea clubului. Asta este diferenţa dintre noi şi ei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS