17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii s-au distrat cu copiii

Voleibaliştii s-au distrat cu copiii

http://www.youtube.com/watch?v=v0D5h5DGeek

\n

Componenţii echipei masculine de volei SCM-U Craiova şi antrenorul Dan Pascu au participat vineri la o acţiune de promovare la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu“ din cartierul Rovine. Peste o sută de elevi i-au aşteptat pe vicecampioni în sala de sport a şcolii şi le-au făcut o primire ca la meciurile importante. Împărţiţi în două echipe, voleibaliştii de la SCM-U au făcut câteva schimburi de pase, apoi copiii au invadat suprafaţa de joc, fiecare dorind să atingă mingea. A urmat o prelungită sesiune de autografe, apoi poza de grup.
„Rar mi-a fost dat să trăiesc momente aşa frumoase. Aceşti copii minunaţi ne-au făcut să ne simţim foarte bine. Ne-au transmis energie, bucurie, entuziasm. A fost o acţiune superreuşită. Ne-am simţit foarte bine“, a spus antrenorul echipei SCM-U, Dan Pascu.
„Doar prin aceste acţiuni putem aduce din nou spectatorii la sală, cum era pe vremuri, când voleiul era o religie. Putem spera la o sală plină în viitorul apropiat“, l-a completat jucătorul Florin Voinea.
„A fost foarte frumos, dar cam aglomerat. Abia am putut şi eu să ating mingea o dată, să dau o pasă cu cei mari. Am aflat acum de la doamna că băieţii de la volei sunt vicecampioni naţionali. Voi merge să-i încurajez la Polivalentă“, a mărturisit, emoţionată, una dintre eleve, Doriana.
Formaţia craioveană va juca în semifinalele campionatului naţional, Divizia A1, urmând să înfrunte, la fel ca în sezonul trecut, echipa ACS Volei Municipal Zalău, după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Primele două partide vor avea loc în Polivalenta din Bănie, pe 29 şi 30 martie, iar următoarele două sunt programate pe 2 şi 3 aprilie, la Zalău. Dacă va mai fi nevoie, jocul decisiv se va disputa la Craiova, pe 6 aprilie.

Încep meciurile decisive pentru fete

Echipa feminină de volei SCM-U Craiova debutează în acest weekend în play-out-ul Diviziei A1, urmând să dispute în trei zile consecutive trei partide, toate pe teren propriu, în compania aceleiaşi echipe, CSV Tomis Constanţa. Echipa oaspete pare o victimă sigură, deoarece în acest sezon nu au câştigat nici un meci şi nici măcar nu a acumulat vreun punct. Prima partidă din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ are loc sâmbătă, de la ora 18.00, a doua – duminică, de la aceeaşi oră, iar a treia – luni, de la ora 14.00. Constănţencele cred atât de puţin în şansa lor încât au cerut să joace al treilea meci, care ar fi trebuit să aibă loc la malul mării, tot în Bănie. În această fază se va juca după sistemul „cel mai bun din trei partide“, iar, dacă SCM-U Craiova va câştiga cele trei dispute, va scăpa de retrogradare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS