17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Balş bate pasul pe loc

FC Balş bate pasul pe loc

Gruparea olteană FC Balş continuă să facă eforturi pentru a se stabiliza financiar, întrucât doreşte să încheie acest sezon din Liga a III-a, seria 3. Deşi s-a vehiculat varianta să fie preluată de Primăria Drobeta Turnu Severin, negocierile au intrat în impas şi sunt şanse foarte mari ca echipa să continue tot în Balş.

FC Balş este singura formaţie din Liga a III-a, seria 3, care nu s-a reunit nici până în prezent. Dacă anumite echipe s-au şi întors din cantonament, cum ar fi cazul celor de la ACS Viitorul Municipal Craiova, cea din Balş ar putea merge abia mâine într-un stagiu de pregătire la Horezu, dar numai în cazul în care vor primi cel puţin un salariu restant.
Tehnicianul grupării din Balş, craioveanul Victor Naicu, speră ca de mâine lucrurile să reintre în normal şi să poată reîncepe antrenamentele. „În principiu, pe 5 februarie vom pleca în cantonament, timp de o săptămână, la Horezu. Până atunci, băieţii trebuie să primească un salariu din restanţe, altfel lucrurile vor rămâne la fel. Echipa este în continuare sub conducerea Primăriei Balş şi vom vedea dacă se va schimba ceva. Dacă nu se mai poate să se continue la Balş, este mai bine să mergem în altă parte. Nouă ni s-a transmis doar că se discută preluarea echipei de un investitor, dar nu ştiu nume sau vreun detaliu. Ca zvon, am auzit şi varianta Severin“, a afirmat Victor Naicu, pentru GdS.
Contactat telefonic pentru lămurirea situaţiei, primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, a dorit să amâne discuţia motivând că intră într-o şedinţă, apoi nu a mai răspuns deloc.
În afara problemelor financiare, FC Balş va avea dificultăţi să evolueze în partea a doua a campionatului cu un lot competitiv. Până acum au plecat patru jucători şi, dacă situaţia financiară nu se va rezolva, ar putea să părăsească echipa şi alţi fotbalişti. În timp ce Ionuţ Chircan şi Alexandru Marinaş sunt în stagiul de pregătire de la Herculane cu juniorii grupării CS Universitatea Craiova, Mădălin Boerică a plecat la Satu Mare, iar mijlocaşul central Radu Necşulescu a ajuns la un acord cu CS Ineu.
În acest sens, Naicu s-a arătat îngrijorat de lotul pe care îl va avea la dispoziţie în retur. „Este păcat că au plecat patru jucători, dar nu am avut ce să facem atâta timp cât nu şi-au primit restanţele financiare. Să sperăm că nu vor mai părăsi echipa şi alţii şi mâine să plecăm în cantonament. Evident, va trebui să aducem şi întăriri, însă pentru început este important să rămână jucătorii actuali“, a mai precizat tehnicianul grupării din Balş.
Deşi a plecat de la statutul de nou-promovată, FC Balş a avut un tur foarte bun, reuşind să se claseze pe locul al doilea în ierarhia seriei a III-a, cu 27 de puncte în 15 partide.

Severinul neagă negocierile

Contactat telefonic de GdS, viceprimarul Severinului, Marius Screciu, nu a confirmat discuţiile cu autorităţile locale din Balş privind mutarea echipei în oraşul de la Dunăre. „Nu mai vrem să facem greşelile din trecut. Într-adevăr, din sezonul viitor vrem să avem echipă în Liga a II-a sau a III-a, însă încercăm să preluăm o formaţie din zona noastră. Din păcate, nu avem prea multe variante, însă vom decide până în vară ce vom face. Cu siguranţă, nu vom încerca să mai aducem altă echipă, trebuie să promovăm jucătorii noştri. Importantă pentru noi este găsirea un sponsor principal serios, care, ajutat de cele două instituţii, Primăria Severin şi Consiliul Judeţean Mehedinţi, să poată să susţină financiar echipa în campionat şi, de ce nu, chiar să o şi promoveze în prima ligă. Severinul are unul dintre cele mai frumoase stadioane din ţară, îndeplineşte condiţiile pentru organizarea jocurilor din Liga I şi este păcat ca severinenii să nu aibă şi o echipă locală“, a punctat Marius Screciu, viceprimarul municipiului Drobeta Turnu Severin, pentru GdS.
O variantă pe care autorităţile locale din Severin ar putea să o ia în calcul ar fi Minerul Mehedinţi 2010, care este lider în Liga a IV-a judeţeană, cu maximum de puncte după 13 etape. În rest, fotbalul mehedinţean nu mai are nici o reprezentantă în primele trei ligi după tragerea pe „linie moartă“ a grupării CS Turnu Severin din Liga a II-a, după retrogradarea din Liga I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS