12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, între cele două stagii din Antalya

Pandurii, între cele două stagii din Antalya

Vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, a revenit vineri dimineaţă în ţară din primul cantonament în Antalya, jucătorii urmând să aibă liber până luni, atunci când se vor întoarce în Turcia pentru al doilea stagiu. Dacă prima perioadă s-a bazat exclusiv pe pregătirea fizică, în a doua parte vor fi meciuri de verificare.

Fotbaliştii de la Pandurii s-au întors vineri dimineaţă din primul cantonament în Antalya, efectuat în staţiunea Lara, şi se vor relaxa până luni la prânz, când vor pleca din nou spre Turcia pentru a susţine şi meciuri amicale, cel mai important fiind contra ucrainenilor de la Şahtior Doneţk. Elevii lui Cristi Pustai au fost cantonaţi timp de 14 zile în staţiunea Lara, într-un stagiu axat pe o bună pregătire fizică, iar întregul staff tehnic s-a declarat mulţumit de modul în care au decurs antrenamentele.
Revenirea pe pământ românesc a fost ca un mic şoc pentru fotbalişti, care au plecat de la cele 20 de grade Celsius din Antalya şi au ajuns în plină iarnă în România. Al doilea stagiu de pregătire se va desfăşura în intervalul 3-14 februarie, pandurii urmând să dispute şi cinci partide de verificare cu: FC Zestafoni (Georgia), FK Mlada Boleslav (Cehia), Şahtior Doneţk (Ucraina), Vardar Skopje (Macedonia) şi Cernomoreţ Odessa (Ucraina).

Pârvulescu: Nu avem probleme financiare

Preşedintele clubului Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pârvulescu, a anunţat că echipa va avea parte de stabilitate financiară şi în acest an. „Am primit bani de la principalul finanţator al clubului, Complexul Energetic Oltenia. Este o sumă cu care ne desfăşurăm în continuare activitatea în condiţii bune. Dânşii vor hotărî suma totală cu care vor contribui pe anul calendaristic 2014, trebuie să menţionez asta şi în dosarul de licenţiere. Nu sunt probleme financiare la clubul Pandurii Târgu Jiu”, a afirmat Eugen Pîrvulescu, pentru site-ul oficial al clubului, care specifică faptul că s-a achitat cota de 25% către Gaz Metan Mediaş din transferul lui Eric de Oliveira Pereira la Al Ahli, în Arabia Saudită.
Chiar dacă a plecat Marin Condescu, vicecampionii ţintesc şi în acest sezon calificarea în cupele europene. „Pandurii va fi în continuare o echipă de cupele europene, să dea Dumnezeu să ne batem tot acolo sus. Chiar dacă nu mai facem transferuri, cu jucătorii pe care-i avem ne batem pentru ocuparea unui loc european. Încercăm să acumulăm cât mai multe puncte, e destul de dificil să terminăm pe 2. Dacă am fi câştigat partida cu Petrolul de pe teren propriu, altele erau datele problemei“, a punctat Eugen Pârvulescu.

„Satelitul“ se pregăteşte asiduu

Pandurii II continuă seria transformărilor, iar jucătorii care au rămas la echipă se pregătesc intens pentru a-l impresiona pe antrenorul Adrian Bogoi. Conducerea a decis să se renunţe la toţi fotbaliştii trecuţi de 21 de ani, iar divizionara C să fie formată din juniori şi tineri de perspectivă. Staff-ul tehnic a fost schimbat şi el, în locul lui Bobby Staicu şi Florin Popete fiind instalaţi Adrian Bogoi – antrenor principal şi Sorin Vintilescu – antrenor secund.
Tinerii de la Pandurii II au început un cantonament la Târgu Jiu şi efectuează câte două antrenamente pe zi. Momentan, Bogoi şi Vintilescu au la dispoziţie 21 de jucători, dar sunt aşteptaţi şi cei patru juniori care au fost cu echipa mare în primul stagiu din Antalya: Negrilă, Negrescu, Mărgărit şi Piţian.
„Pregătirea decurge foarte bine, băieţii sunt receptivi, sunt copii buni care vor să facă performanţă şi este o speranţă pentru ei să ajungă acolo unde îşi doresc. Schimbările care au fost la echipă sunt logice. La acest nivel de divizia C trebuie să se dea posibilitate mai mult tinerilor, pentru că dacă la o anumită vârstă nu joci cel puţin la Divizia C sau B, nu mai poţi să progresezi“, a precizat Adrian Bogoi.
Lotul echipei Pandurii II îi cuprinde pe următorii: Novabilschi, Trocan, Oiţă, David, Bîrlan, Frunză, Constantin, Trifu, Dănăricu, Predescu, Cocină, Petrache, Stegaru, Ogică, Lungu, Şendroiu, Gavrilescu, Pârcălabu, Şchieb, Hemidi, Lupu, Negrilă, Mărgărit, Negrescu şi Piţian.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS