17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAtletul anului 2013 a fost transferat la CSM Craiova

Atletul anului 2013 a fost transferat la CSM Craiova

Triplusaltistul Marian Oprea, desemnat atletul anului în România, va concura anul viitor pentru clubul CSM Craiova. Cel mai valoros atlet în activitate din ţara noastră, vicecampion olimpic la Atena, poate readuce Bănia pe podiumul mondial al atletismului. „Struţul“, care fusese legitimat la cluburile Rapid şi Dinamo, a ales Craiova, oraş de care este legat sufleteşte din perioada facultăţii.

Cel mai valoros atlet român în activitate, triplusaltistul Marian Oprea, vicecampion olimpic şi multiplu medaliat la Campionatul European şi Mondial, a fost legitimat, recent, la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Craiova.
Este o lovitură de imagine pentru clubul din Bănie, mai ales dacă ţinem cont că „Struţul“, aşa cum este poreclit, avea până acum dublă legitimare la cluburile bucureştene Rapid şi Dinamo. Atletul de 31 de ani, originar din Piteşti, a primit o ofertă atractivă de la conducerea clubului CSM Craiova şi, având mulţi prieteni la clubul oltean, a acceptat. „Marian avea dublă legitimare Rapid – Dinamo, iar Rapid era clubul-mamă de 14 ani. A plecat de la Rapid la CSM Craiova, care a devenit clubul-mamă, şi a rămas în dublă legitimare cu Dinamo“, a explicat un antrenor de la CSM. Vestea că cel mai bun atlet din ţară a semnat cu CSM Craiova nu le-a picat deloc bine celor de la Dinamo.
„Oprea are o datorie morală faţa de Dinamo. Este clubul care l-a sprijinit necondiţionat în ultima perioadă“, a spus o sursă dinamovistă, citată de Gsp.ro. Aceeaşi publicaţie a adăugat că, în cazul în care „Struţul“ va renunţa la Dinamo, acesta va trebui
să-şi dea şi demisia din postul de ofiţer de poliţie.
Prin venirea lui Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, CSM Craiova poate obţine medalii la competiţii de anvergură cum sunt Campionatul Mondial, Campionatul European sau chiar Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Mai vin sportivi
 
Directorul CSM Craiova, Sorin Manda, a spus pentru GdS că va continua să transfere sportivi valoroşi, seniori şi juniori: „Ne dorim să aducem la clubul CSM Craiova cei mai valoroşi sportivi, fie că este vorba de atletism, judo sau tenis, pentru că vrem să facem performanţă la nivel înalt. Marian a aflat de la atleţii şi antrenorii din clubul nostru că suntem serioşi şi a acceptat să vină la Craiova. Era legat de oraş pentru că aici a făcut Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport şi chiar are mulţi colegi de facultate şi prieteni în Bănie. Este sportivul nostru de la 1 noiembrie şi ne dorim o colaborare fructuoasă, să obţină medalii şi noi să-l recompensăm pe măsură, atât pe el, cât şi pe orice sportiv care ne aduce rezultate. Pe toţi îi apreciez şi îi respect“. În 2013, seniorii care au reprezentat cu brio clubul au fost Marius Ionescu, Dănuţ Ceici, soţii Sorescu, Ileana şi Cosmin, Andrei Ştefana.

Oprea: Nu e mare lucru să fii atletul anului

Ca o mândrie şi mai mare pentru Craiova, Marian Oprea a fost desemnat, miercuri seară, atletul anului în România, în cadrul Galei Atletismului Românesc, eveniment desfăşurat la un hotel din Capitală. Cel mai valoros rezultat obţinut de triplusaltist în 2013 este locul şase la Campionatul Mondial de la Moscova. Marian a declarat că „nu este mare lucru să fii atletul anului“ într-un moment în care România nu prea are atleţi.
„Dacă ar fi să fiu egoist şi să mă gândesc doar la mine, sunt încântat că sunt cel mai bun atlet, dar, de fapt, realitatea nu este asta, iar din punctul meu de vedere nu e mare lucru să fii atletul anului, atunci când nu prea sunt atleţi. E frumos, dar sunt puţin jenat pentru că sunt atâtea personalităţi aici, încât nu ştiu ce caut în sală în acest moment, dar astea sunt vremurile. Anul acesta au fost nişte medalii obţinute de juniori şi tineret, dar nu ştiu care sunt criteriile după care s-a acordat acest trofeu. Îmi doresc chiar două participări la Jocurile Olimpice, dar nu putem face pronosticuri în privinţa rezultatelor şi a participării. Momentan, mă concentrez pe 2014“, a afirmat Oprea, conform Mediafax.

 

Marian Oprea

Născut în 6 iunie 1982 la Piteşti.
Principalele performanţe.
Este vicecampion olimpic în proba de triplusalt la Jocurile Olimpice de la Atena.
Recordul său personal este 17,81 metri.
Este medaliat cu argint la Campionatul European din 2010, bronz la Campionatul Mondial din 2005 şi la Campionatul European din 2006.
În 2010, Marian Oprea a câştigat Cupa Continentală la Split.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS