19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU şi FCU, surori la pregătire

CSU şi FCU, surori la pregătire

\n

CS Universitatea Craiova şi FC Universitatea Craiova s-au antrenat ieri-dimineaţă, în acelaşi timp, în Complexul Sportiv „Ion Oblemenco“, şedinţele de pregătire desfăşurându-se pe terenurile „Zoltan Crişan“, respectiv „Petre Deselnicu“, într-o atmosferă destul de apăsătoare. Antrenamentul lui Ovidiu Stângă şi Corneliu Papură a fost supervizat de managerul Pavel Padea, de directorul sportiv Ion Geolgău şi scouterii Nae Ungureanu şi Nicolae Tilihoi, în timp ce Nicolo Napoli şi Dragoş Bon au fost asistaţi de preşedintele Marcel Iancu şi directorul administrativ Sorin Joavină.
„M-au sunat cei de la CSU de dimineaţă şi m-au întrebat unde vom face antrenamentul şi de la ce oră, că vor şi ei să se pregătească la «Ion Oblemenco». Ne-am pus de acord imediat, pentru că nu avem nimic împotrivă să ne pregătim în acelaşi loc. Eu mă ocup doar de fotbal, restul problemelor revin conducerii administrative“, a explicat Marcel Iancu, pentru GdS.
Cei doi „principali“ ai formaţiilor craiovene s-au confruntat şi ieri cu unele probleme de lot. Din tabăra celor de la FC Universitatea, Michael Baird a avut program separat, efectuând multe elemente de stretching, iar Robert Săceanu şi Dorel Stoica s-au pregătit la început separat de restul echipei, însă în partea a doua au participat la jocul-şcoală, semn că problemele lor medicale nu sunt atât de grave. Din tabăra cealaltă, Ovidiu Stângă i-a menajat pe Ionuţ Stancu, Enache Câju şi pe un jucător venit în probe, iar spre final l-a trimis pe Costin Curelea la sala de forţă, acesta fiind supervizat de preparatorul fizic Cornel Blejan. De la şedinţa de ieri a absentat mijlocaşul Mihăiţă Pleşan, care a fost învoit ca să meargă la spital să efectueze RMN-ul pentru a afla cât de gravă este problema sa medicală de la piciorul drept.

Badea şi Mititelu
s-au evitat

Spre finalul antrenamentului a apărut şi Adrian Mititelu, care a făcut o scurtă vizită incintei din complexul sportiv, apoi s-a îndreptat către „Zoli Crişan“, unde se pregătea echipa sa. În acel moment, Pavel Badea s-a urcat în maşină, intenţionând să părăsească baza, dar maşina finanţatorului FCU blocase ieşirea din parcare. „Adriene, trage şi tu maşina să plec şi eu!“, a strigat Pavel Badea. Mititelu s-a întors şi, fără să-i zică nimic managerului CSU, s-a îndreptat spre limuzina sa, însă un suporter care parcase şi el în acea zonă a „detensionat“ atmosfera, oferindu-se să-şi mute el autovehiculul ca să-i facă loc lui „Bădiţă“ să plece.
„Se pregătesc amândouă echipele pe stadion, dar una singură este Universitatea Craiova. Nu sunt două surori, e una singură, numai că există un surogat. Am făcut acest gest de a-i lăsa să se antreneze aici pentru aceşti băieţi, care nu au nici o vină. Deşi unii dintre ei au dat nişte declaraţii foarte belicoase şi sunt nesimţiţi, dar, mă rog, o pun pe seama tinereţii. Noi vrem să arătăm că suntem altfel decât ei. Nu ne-au dat nici măcar o cană cu apă, în timp ce noi le-am dat şi friptură, şi prăjitură. Asta e diferenţa dintre Universitatea Craiova şi alţii… Noi am trăit cu demnitate şi mândrie, chiar dacă în ultimii 25 de ani nu am mai făcut nimic, dar nici nu ne pot acuza de lucruri urâte. Îi las până la finalul acestui aşa-zis tur, aşa am spus şi mă ţin de cuvânt. Dacă se va dărâma stadionul, suntem de acord. Doamna primar, dacă mâine îl dărâmă ca să facă unul nou, i-l dăm imediat. Asta nu înseamnă că nu putem să folosim cele două terenuri de antrenament, pentru că aici se antrenează, dincolo se construieşte şi se lucrează. Mi-e teamă că nu există nici un sfanţ pentru stadionul ăsta nou, la ora asta. Eu cred că nu are o soluţie financiară la ora actuală. Se vrea, dar nu se poate“, a declarat Adrian Mititelu, excluzând fuziunea cu gruparea CSU. „Nu există marea unire. Există originalul şi copia şi întotdeauna originalul bate copia, hai să fim serioşi. Această copie expiră, din punctul meu de vedere, în iarnă. Am mai spus-o, doamna Vasilescu are o şansă să repare o greşeală extrem de mare. Această echipă poate fi dusă la Severin să joace şi să devină FC Severin, sau să o ducă la Mogoşoaia, unde s-a înfiinţat, că şi acolo se vrea o echipă de Liga a II-a. Sunt deschis la dialog. Nu am primit şi nici nu o să primim semnale, pentru că îi cunosc temperamentul şi nu se va opri aici. Eu mi-am arătat disponibilitatea unei colaborări, iar restul depinde de dumneaei. Dacă vrea să continue războiul şi circul… Ea zice că mă distruge pe mine. Ea nu se luptă doar cu mine, se luptă cu restul lumii, cu suporterii Universităţii Craiova, şi ei sunt foarte mulţi. Eu nu am o problemă personală cu Domnia sa“, a mai spus Mititelu.

Geolgău: Este visul oltenilor să aibă din nou o echipă puternică, de cupe europene

De partea cealaltă, directorul sportiv al CS Universitatea Craiova, Ion Geolgău, a declarat, conform site-ul clubului, că este convins că suporterii îşi doresc o singură echipă, competitivă, lăsând de înţeles că ar fi de acord cu fuzionarea dintre CSU şi FCU. „Astăzi (ieri – n.r.) s-au desfăşurat antrenamente la aceeaşi oră, dar pe terenuri diferite. Este probabil visul tuturor oltenilor să aibă din nou o echipă competitivă, care să se bată din nou cu echipele din Bucureşti, Cluj sau cele care au un potenţial financiar bun. O echipă care să joace în cupele europene şi să defileze prin campionat. Având în vedere experienţa pe care am acumulat-o în cei 20 de ani de după revoluţie, fiind de multe ori conducător la diferite grupări, mi-am dat seama că fără bani nu poţi face performanţă“, a punctat Ion Geolgău.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS