7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAmariei: Legăm a treia victorie

Amariei: Legăm a treia victorie

Handbalistele de la SCM Craiova dispută sâmbătă ultimul meci acasă din acest an. Elevele lui Carmen Amariei întâlnesc CSM Ploieşti şi se gândesc doar la victorie, care ar fi a treia consecutivă.

După un început de sezon cu cinci înfrângeri consecutive, handbalistele de la SCM Craiova şi-au revenit, iar în ultimele două etape au obţinut două victorii, acasă cu Neptun Constanţa, şi în deplasare cu HCM Râmnicu Vâlcea.
Elevele lui Carmen Amariei vor juca sâmbătă, de la ora 17.00, acasă, cu CSM Ploieşti, acesta fiind ultimul meci oficial pe care îl vor juca în Polivalentă în 2013.
Antrenoarea Carmen Amariei s-a arătat ieri optimistă în ceea ce priveşte meciul cu echipa prahoveană, care are un antrenor nou, fostul antrenor secund al naţionalei României, Dumitru Muşi.
„Am câştigat săptămâna trecută la Vâlcea, dar fetele trebuie să rămână conectate la partida cu Ploieşti. Pentru moralul fetelor e bine că am legat două victorii şi e clar că sâmbătă, cu Ploieşti, urmează a treia victorie. Atuul nostru este omogenitatea. Cred că proiectul pe care l-am gândit în vară, când am venit, prinde contur. Fetele au început să expună pe teren ce le explic eu şi cred că vom fi o echipă care emite pretenţii şi va face surprize în retur. Aştept publicul în număr cât mai mare la sală la acest ultim meci acasă din 2013“, a spus Amariei ieri, în cadrul unei conferinţe de presă. Antrenoarea a vorbit şi despre principala problemă din jocul echipei sale, considerând că greşelile tehnice individuale neprovocate au fost destul de multe.

Nichita îşi face bagajele pentru Mondial

Întrebată care jucătoare consideră că au făcut un salt valoric, Amariei le-a nominalizat pe Carmen Ilie, Andreea Ianaşi şi Cristina Florica.
După meciul cu CSM Ploieşti, handbalistele craiovene vor avea o pauză competiţională până pe 28 decembrie, atunci când vor întâlni în deplasare vicecampioana HCM Baia Mare, reprezentanta României în Liga Campionilor.
Pauza atât de mare este provocată de acţiunile naţionalei feminine de handbal a României, care va evolua luna viitoare la Campionatul Mondial din Serbia (6-22 decembrie). România face parte din grupa D la Campionatul Mondial, alături de Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia şi Australia.
Deşi mai este o etapă de disputat până vor veni telegramele de convocare, Carmen Amariei crede că portarul Craiovei, Mirela Nichita, nu poate lipsi din lot, iar alte jucătoare de la SCM Craiova care ar putea prinde Mondialul sunt Nicoleta Dincă şi Alexandra Gogoriţă. „Nicoleta este la 85 la sută din potenţial, de aceea nici nu am riscat cu ea în meciul de la Vâlcea, pentru că se putea reaccidenta foarte uşor la umăr, iar în ceea ce o priveşte pe Alexandra Gogoriţă, meciul de sâmbătă este televizat şi, dacă face un joc bun, cred că selecţionerul Tadici o poate lua într-un lot lărgit“, a mai spus antrenoarea craioveană, fostă jucătoare de bază a naţionalei României.
Meciul de la sfârşitul lunii decembrie dintre HCM Baia Mare şi SCM Craiova ar putea fi inclus într-un turneu amical găzduit de echipa maramureşeană. „Vom avea liber doar în ziua de Crăciun şi de Anul Nou, dar aşa este în sport. Din când în când trebuie să ne mai sacrificăm pentru această meserie“, a completat Carmen Amariei.

Amariei şi Han, antrenoare cu licenţa A

Săptămâna trecută, antrenoarea Carmen Amariei şi jucătoarea Roxana Han au susţinut la Bucureşti examenul pentru obţinerea licenţei A de antrenor de handbal. Răspunsurile oficiale au venit săptămâna aceasta şi ambele au promovat cu brio examenul. Şi Gabriel Bîrcină, fostul antrenor secund al echipei craiovene până în urmă cu aproximativ o lună, a obţinut aceeaşi licenţă A.

Handbaliştii de la CSU debutează în Polivalentă

Echipa masculină de handbal CS Universitatea Craiova va disputa sâmbătă primul meci în Sala Polivalentă.
Alb-albaştrii, antrenați de Costin Dumitrescu și Cătălin Popescu, vor întâlni, de la ora 14.30, echipa HCM Făgăraş, în etapa a şaptea a Diviziei A, seria B. Va fi o zi plină la Polivalentă, după meciul de handbal masculin urmând să se dispute alte două partide ale echipelor de handbal feminin, respectiv volei masculin de la SCM-U Craiova.
Handbaliştii craioveni ocupă locul şase în clasament, cu nouă puncte, iar echipa din Făgăraş se află pe locul şapte, cu șapte puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS