19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZi decisivă pentru tricolori

Zi decisivă pentru tricolori

Echipele naţionale ale României şi Estoniei se întâlnesc, astăzi, de la ora 21.00 (Antena 1), pe Arena Naţională, în ultimul meci din grupa D a preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. Pentru a accede la barajul de calificare la CM, tricolorii nu au decât varianta victoriei, iar Turcia ar trebui să nu câştige partida cu Olanda de la Istanbul. În cazul în care cele două echipe vor fi la egalitate de puncte, departajarea se va face la golaveraj, iar în acest moment România are +5, iar Turcia +9.
Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă premergătoare întâlnirii, că ar fi bine ca o muncă de doi ani şi jumătate să se concretizeze cu o calificare la baraj. „Noi avem acum doar varianta victoriei şi aşa am şi pregătit jocul. Sper să reuşim şi să câştigăm de o manieră în care să nu avem emoţii. Dacă vor fi şi goluri multe, va fi foarte bine. Asta ar însemna însă să fructificăm măcar 90 la sută din ocaziile pe care le avem, pentru că în meciul cu Andorra am concretizat doar 70 la sută. Acum însă alta e valoarea Estoniei, să câştigăm noi şi apoi rămâne să vedem ce se întâmplă în Turcia. Sunt emoţii, normal, e şi o presiune formidabilă, indiferent dacă încerci să nu te gândeşti. Până la urmă e o muncă de doi ani şi jumătate şi ar fi bine să se concretizeze cu o calificare la baraj“, a declarat selecţionerul României, citat de Mediafax. „Estonia este o echipă foarte valoroasă, imprevizibilă, care în campania trecută a ajuns la baraj. În campania asta nu a mai avut acelaşi randament. Cu Olanda era să producă o surpriză şi tratează fiecare meci la fel. Nu sunt îngrijorat, dar sunt preocupat. Sunt convins că mâine vor fi mulţi suporteri. Înaintea meciului cu Ungaria, tensiunea a fost mai mare, dar a fost alt tip de tensiune. Când vor intra în teren, jucătorii vor uita totul. Deocamdată nu m-am hotărât asupra primului unsprezece. Sunt câţiva jucători care vor intra proaspeţi, odihniţi, care sper să facă diferenţa. Sper să nu conteze absenţa lui Chiricheş, dar era cel mai valoros jucător al echipei noastre. Toţi atacanţii au fost în formă astăzi (ieri – n.r.), la antrenamente. Goian mi s-a părut cel mai în formă la loviturile libere. Nu m-am gândit la meciul de baraj. Dacă ajungem acolo, avem timp să ne gândim. Nu este o perioadă foarte lungă, dar suficientă să ne cunoaştem eventualul adversar. Numai să ajungem acolo“, a mai spus Piturcă.
Selecţionerul României nu crede că Olanda nu va trata meciul de astăzi, cu Turcia, cu maximă seriozitate: „Olanda e o echipă de top, dintre cele mai bune din lume. Sunt obligaţi să câştige, dar în acelaşi timp şi Turcia poate câştiga jocul. La Amsterdam au reuşit o partidă foarte bună, dar până la urmă au pierdut jocul. La Istanbul, pot reuşi o partidă bună şi să câştige. Dacă vor câştiga turcii, atunci merită să ocupe locul doi. Noi nu am câştigat, din păcate, cu Olanda“.

Raţ: Merităm
un turneu final

Prezent la întrunirea cu mass-media, fundaşul Răzvan Raţ a afirmat că speră ca Arena Naţională să fie plină la meciul cu Estonia şi că România are şanse mari să „prindă“ barajul, motivând că Olanda este mult mai valoroasă decât Turcia. „Noi trebuie să ne punem la punct ideile pentru mâine (astăzi – n.r.). Indiferent de cine va fi în faţa României, noi ar trebui să inspirăm teamă, stadionul trebuie să ne dea moral faţă de echipa adversă. România nu a jucat rău cu Turcia, au fost ocazii, situaţii de a marca, am pus presiune pe ei, o echipă a Turciei care e mai valoroasă decât ce înseamnă echipa României la momentul ăsta. Ăsta e fotbalul, am pierdut, am primit gol dintr-o situaţie norocoasă pentru ei. Golul doi a venit în minutul 94, dar cred că suntem motivaţi şi am fost motivaţi toată campania. Mâine (astăzi – n.r.) vom fi şi mai motivaţi. Şi noi ne dorim să ajungem la Rio, dar mai sunt trei meciuri. Posibil trei meciuri. Merităm un turneu final. Îmi doresc să fiu acolo, de aia suntem aici, venim de la cluburi, eu cel puţin vin cu mare plăcere la naţională. Şi colegii mei dau totul la naţională, dar important e să şi reuşim. Teoretic, valoric, Olanda este peste Turcia, dar sunt foarte mulţi factori în acest meci. Olandezii au nevoie de victorie ca să devină cap de serie, dar nu va fi un capăt de ţară pentru ei. Valoric sunt peste turci, dar Turcia are aportul publicului. O să fie presiune pe Olanda, dar cred că jucătorii olandezi sunt obişnuiţi cu genul ăsta de meciuri. Pentru noi e bine să câştige Olanda, cum e şi normal“, a declarat Răzvan Raţ.
Partida România – Estonia va fi arbitrată de o brigadă din Croaţia, avându-l la centru pe Marijo Strahonja, care va fi ajutat la cele două tuşe de asistenţii Sinişa Premuzaj şi Igor Krmar, iar arbitru de rezervă va fi Ante Simunovici Vucemilovici. Observator de arbitri a fost desemnat scoţianul Hugh Dallas, iar comisar FIFA va fi germanul Rainer Koch.

Tineretul joacă în Irlanda

Tot astăzi evoluează şi naţionala de tineret a României, trupa lui Bogdan Lobonţ urmând să întâlnească, de la ora 17.00, la Sligo, reprezentativa Irlandei, într-un meci retur contând pentru grupa a 6-a a preliminariilor Campionatului European, ediţia 2013-2015. În meciul tur, disputat vineri, la Piatra Neamţ, cele două formaţii au terminat la egalitate, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS