20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM Vâlcea, piedică pentru Damila?

CSM Vâlcea, piedică pentru Damila?

Formaţiile CSM Vâlcea şi Damila Măciuca se vor întâlni astăzi, de la ora 18.00, în Zăvoi, într-o partidă contând pentru etapa a 29-a, penultima din Liga a II-a, seria a 2-a. Cele trei puncte puse în acest joc sunt dorite cu ardoare de ambele combatante şi nu se pune problema vreunui compromis. Damila are nevoie de victorie pentru promovarea în Liga I, iar CSM, pentru că intenţionează să-şi păstreze capitalul de simpatie al oraşului, considerând că ea trebuie să fie în continuare echipa-fanion a judeţului Vâlcea.
Patronul Damilei, Dan Niţu, a spus că vâlcenii trebuie să vină la meci şi să încurajeze echipa sa, aflată la un pas de o promovare istorică. „Dacă vâlcenii vor să aibă o echipă serioasă de Liga I, atunci să vină la stadion şi să ne susţină! Am jucători de calitate, îmi e teamă doar să nu li se rupă joi (astăzi – n.r.) picioarele din prea multă înverşunare. Cred că putem promova şi de pe locul trei, dar avem şanse reale la locul doi“, a spus finanţatorul alb-verzilor, pentru liga2.ro. „Chiar dacă luăm licenţa pe Piteşti, eu vreau să jucăm în Zăvoi, pe «Municipal». Putem primi derogare un an, dar nu pot accepta să fiu umilit. Trebuie ca şi autorităţile locale să se implice şi să ne ajute. Avem nevoie de acordul lui Cătălin Rufă (patronul CSM Vâlcea – n.r.) ca să jucăm în Zăvoi şi el îmi cere pentru fiecare meci de Liga I 3.000 de euro şi 25% din bilete. Este enorm! Suntem tot echipa Vâlcii, mi se pare normal să ne ajute şi pe noi autorităţile locale, nu eu să dau bani şi altul să primească. Este stadionul primăriei, nu al meu sau al lui Rufă. Am propus să fac investiţii anticipat şi apoi să nu mai plătesc chiria pe perioada evaluată, dar nici aşa Rufă nu este de acord. Îmi doresc să ajungem la o înţelegere, dar trebuie să fim doriţi şi de autorităţile locale“, a punctat Dan Niţu.

„Măciuca nu are cum
să promoveze pentru că pierde în Zăvoi“

La rândul său, finanţatorul celor de la CSM Vâlcea, Cătălin Rufă, i-a anunţat pe fanii Damilei să nu îşi mai facă iluzii de promovare. „Este Steaua – Dinamo de Vâlcea. Damila nu are cum să mai promoveze, pentru că va pierde la noi, Poli Timişoara şi Corona Braşov au 95% şanse. Eu mi-aş dori să intre Damila decât alte echipe, dar nu văd cum mai pot reuşi acest lucru. Jucătorii mei sunt montaţi ca la o finală de cupă europeană, nici nu mai e nevoie să le dau vreo primă. Ei vor să îşi satisfacă orgoliul personal, după câte au avut de pătimit vara trecută din cauza Damilei. Fără acele probleme, eram şi noi mai sus în clasament“, a spus Rufă, anunţând că-i va dedica victoria primarului Emilian Frâncu, care este închis, fiind acuzat de luare de mită.
Căpitanul alb-albaştrilor, Florian Pârvu, nu este la fel de pornit împotriva Damilei, aşa cum spera Cătălin Rufă. „Nu e nici o rivalitate. Rivalitatea şi orgoliile le-au provocat cei din conducerea Damilei. Cine e mai bun să câştige, ca şi în tur, eu sper să fie un meci frumos şi deschis. Dacă e să nu promoveze, nu din cauza noastră nu o fac. Dacă sunt mai buni, atunci să câştige pe teren meciul direct şi aşa nu se supără nimeni. Eu nu mă supăr dacă promovează Damila, dar noi ne facem datoria de sportivi profesionişti, nu cum susţine preşedintele lor, Lucian Munteanu“, a spus Florian Pârvu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS