18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCS Apa Craiova îşi joacă viitorul la Rovinari

CS Apa Craiova îşi joacă viitorul la Rovinari

Formaţia craioveană CS Apa se află astăzi în faţa celui mai important joc din acest sezon, urmând să întâlnească, de la ora 18.00, în deplasare, pe Jiul Rovinari, partida contând pentru etapa a 26-a, ultima din Liga a III-a, seria 4. Cele trei puncte puse în acest joc sunt decisive pentru trupa lui Ionel Luţă şi Florin Dumitru, căci o victorie, coroborată cu rezultate nefaste ale contracandidatelor CSM Lugoj, Flacăra Făget şi Autocatania Caransebeş, ar propulsa formaţia din Bănie pe poziţia a opta în clasament, una care ar spulbera orice emoţie cu privire la retrogradare. În cazul în care timişorenii de la Făget obţin un punct în jocul cu AFCM Reşiţa, CS Apa stă mai bine în meciurile directe, învingând cu 1-0 pe teren propriu şi cu 3-0 în deplasare. În situaţia în care gruparea alb-albastră se află la egalitate de puncte cu CSM Lugoj, adică ambele câştigă astăzi, craiovenii le vor lua „faţa“ rivalilor, întrucât stau mai bine în jocurile directe, în deplasare terminând la egalitate, 0-0, iar pe teren propriu câştigând clar, cu 2-0. În cazul în care comparaţia se va face cu Autocatania Caransebeş, lucrurile nu stau prea bine pentru olteni, care au obţinut doar un punct din confruntările cu gugulanii.
Un argument în plus că Apa Craiova va rămâne în eşalonul trei este faptul că terenul din Rovinari i-a purtat noroc o dată, acolo cunoscând cel mai important succes al său: a promovat vara trecută, după ce a dispus de Posada Perişani cu 3-2.

Luţă: E un joc cât
un campionat

Antrenorul principal al formaţiei CS Apa Craiova, Ionel Luţă, recunoaşte că tensiunea este mare înaintea acestui joc, dar este convins că elevii săi vor face o partidă memorabilă şi vor rămâne în Liga a III-a. „E un joc cât un campionat. Trebuie să-l câştigăm cu orice preţ şi toată lumea este conştientă că viitorul echipei noastre se joacă în aceste 90 de minute. Sunt pregătiţi fizic şi psihic şi nu ne rămâne decât să confirmăm. Noi toate meciurile le-am jucat doar pe teren şi numai la victorie, şi aşa va fi şi acum. Jiul Rovinari este o echipă bună, are jucători cu experienţă, dar asta nu înseamnă că nu poate pierde. Nu trebuie să ne uităm la locul ocupat de ei în clasament, ci să fim preocupaţi de jocul nostru, numai aşa putem câştiga. Să sperăm că terenul din Rovinari ne va purta din nou noroc“, a declarat Ionel Luţă, pentru GdS.
Costi Răduţ, unul dintre pilonii echipei CS Apa, este sigur că echipa craioveană va obţine maximum de puncte la Rovinari şi că se salva. „Va fi un joc greu, dar nu avem decât varianta victoriei şi o vom obţine. Ar fi bun şi un 1-0, important este să câştigăm şi să ne salvăm. La Rovinari am promovat, tot acolo o să ne şi salvăm“, a spus Costi Răduţ, pentru GdS.
CS Apa Craiova nu-i va avea pe teren în acest joc pe Dănuţ Stancu, Octavian Trăistaru şi Cătălin Niţă, toţi trei având probleme medicale.

Conducătorii
sunt optimişti

Preşedintele CS Apa, Dorel Grigorie, este foarte optimist în privinţa evitării retrogradării, fiind convins că Mihai Chiriţă şi compania vor câştiga la Rovinari, iar celelalte rezultate vor fi de partea craiovenilor. „De meciul acesta depinde tot sezonul şi nu concep să nu-l câştigăm. Trebuie să rămânem în Liga a III-a! Sperăm ca şi rezultatele celorlalte trei echipe cu care ne luptăm să fie în favoarea noastră. E dificil, dar foarte posibil, aşa că trebuie să fim optimişti“, a punctat Dorel Grigorie, pentru GdS.
„Mergem la victorie! De noi depinde, în primul rând, evitarea retrogradării, aşa că trebuie să ne concentrăm, în primul rând, pe ce avem noi de făcut, abia apoi să ne uităm la celelalte rezultate. Să sperăm că va fi bine“, a spus, la rându său, Ion Mihai, directorul sportiv al CS Apa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS