20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBayern Munchen este regina Europei

Bayern Munchen este regina Europei

Bayern Munchen a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă seară, pe arena „Wembley“, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa Borussia Dortmund, în finala competiţiei. Pentru Borussia a marcat Gundogan ‘68 (penalti), iar pentru Bayern Munchen au înscris Mandzukici ‘60 şi Robben ‘89.
Borussia Dortmund: Weidenfeller – Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer – Bender (‘90+1, Şahin), Gündogan – Blaszczykowski (‘90+1, Schieber), Reus, Grosskreutz – Lewandowski. Antrenor: Jürgen Klopp.
Bayern Munchen: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Javi Martinez, Schweinsteiger – Robben, Müller, Ribéry (‘90+1, Luiz Gustavo) – Mandzukici (‘90+4, Gomez). Antrenor: Jupp Heynckes.
Cartonaşe galbene: Grosskreutz ‘73 / Dante ‘29, Robery ‘73.
Au arbitrat: Nicola Rizzoli – Renato Faverani, Andrea Stefani (Italia).
Bayern Munchen s-a aflat în finală pentru a treia oară în ultimele patru sezoane.

Heynckes: E posibil să fi început o nouă eră în fotbal, sub dominația lui Bayern

Antrenorul lui Bayern Munchen, Jupp Heynckes, s-a bucurat pentru triumful de pe „Wembley“, dar a refuzat să vorbească despre viitorul său, spunând că va lua o decizie abia pe 30 iunie. Finala Cupei Germaniei (1 iunie – n.r.) este ultimul meci oficial al sezonului pentru jucătorii de la Bayern şi Heynckes, care sunt cu gândul la triplă încă dinainte să primească trofeul Ligii Campionilor. „Nu ne-am regăsit în joc în prima jumătate de oră, dar la pauză am făcut ceva corecturi. Ne-am eliberat puţin câte puţin și am jucat mai bine. Am muncit enorm pentru acest succes. E incredibil de greu să vorbesc despre viitorul meu. Decizia o voi lua pe 30 iunie. Sunt foarte mulţumit, pentru că am reuşit ceva ce nu s-a mai văzut în Bundesliga. De la începutul sezonului am trecut prin schimbări, prin îmbunătăţiri, şi ne-am adaptat. Am avut spirit de echipă și am lucrat împreună pentru acest succes. Avem 22, 23 de jucători de superclasă şi toţi sunt capabili să joace în prima echipă. Ultimele săptămâni am vorbit mult cu Arjen Robben, l-am antrenat special şi am avut grijă să nu se accidenteze. I-am zis vineri că este în mare formă și acesta va fi un aspect crucial al partidei. Echipa mea a fost foarte hotărâtă să câştige. Priviţi la generaţia lui Lahm, Schweinsteiger… A venit timpul să câştige și ei un asemenea trofeu, după succesele din competiţiile interne. A fost primul lor trofeu internaţional şi mă bucur mult pentru ei. E posibil ca o nouă eră să fi început, sub dominaţia lui Bayern Munchen“, a declarat Jupp Heynckes, conform Mediafax.
„Sunt sfârşit fizic, am crampe musculare. Cel mai mult mă bucur pentru Jupp Heynckes. A făcut un sezon record în Bundesliga și poate câştiga tripla“, a spus Thomas Muller, completat de căpitanul Philipp Lahm: „E incredibil ce a realizat echipa în ultimii ani. Trebuie să lăsăm nerealizările în urmă. Presiunea a fost imensă. Nu ştiam dacă vom mai avea vreodată prilejul de a câştiga Liga Campionilor. Am spus-o mereu: ca să ai o generație de aur, trebuie să câştigi trofee. Bastian Schweinsteiger şi cu mine jucăm împreună de 16 ani, încă din tinereţe. E frumos că putem sărbători acest titlu împreună. Acum vrem tripla în acest an“.
Omul care a decis finala de la Londra, mijlocaşul Arjen Robben, a declarat că nu-i vine să creadă că a obţinut trofeul celei mai importante competiţii intercluburi: „A fost un meci echilibrat, noi am avut ocazii, ei au avut ocazii. A fost multă emoţie. Încă nu-mi vine să cred. Multă lume mi-a spus că voi da golul decisiv”.

Klopp şi-a consolat jucătorii

Tehnicianul Borussiei Dortmund, Jurgen Klopp, a declarat că le-a transmis jucătorilor săi că sigur vor reveni, sezoanele viitoare, într-un ultim act al Ligii Campionilor. „Felicitări Bayern, felicitări Jupp! Am fost în joc, dar la final totul a ieşit perfect pentru Bayern şi ei au câştigat. Le-am spus jucătorilor mei că vor reveni într-o altă finală, poate nu pe «Wembley», dar într-o altă finală. Asta le-am spus“ , a declarat Klopp.
La rândul său, portarul Roman Weidenfeller a declarat că echipa sa a jucat foarte bine în finală, însă „nu a fost să fie“ şi nu a obţinut victoria. „Ne bucurăm că am făcut un meci foarte bun. Am jucat bine, dar nu a fost să fie“, a spus Weidenfeller.

Duel Guardiola – Mourinho în Supercupa Europei?

Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, şi Chelsea Londra, câştigătoarea Ligii Europa, se vor întâlni, pe 30 august, la Praga, în Supercupa Europei, ceea ce ar putea duce la un nou „duel“ între antrenorii Josep Guardiola şi Jose Mourinho. Echipa bavareză va fi condusă de pe 1 iulie de Josep Guardiola, fostul tehnician al FC Barcelona, iar Chelsea se află în tratative avansate cu tehnicianul portughez Jose Mourinho, care va pleca de la Real Madrid la finalul acestui sezon.

Ronaldo, golgheterul Ligii

Atacantul echipei Real Madrid, portughezul Cristiano Ronaldo, este golgheterul Ligii Campionilor, cu 12 goluri. „Galacticul“ i-a devansat pe Robert Lewandowski (Dortmund, zece goluri), Lionel Messi (FC Barcelona), Thomas Muller (Bayern Munchen) şi Burak Yilmaz (Galatasaray) – toţi cu câte opt goluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS