7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIldiko Barbu a marcat în meciul de retragere

Ildiko Barbu a marcat în meciul de retragere

http:http://www.youtube.com/watch?v=6quIBCNZwsc

Componentele echipelor feminine de handbal SCM Craiova şi Oltchim Râmnicu Vâlcea s-au adunat vineri seară, la Sala Polivalentă din Bănie, pentru a participa la meciul de retragere al portarului Ildiko Barbu. „Shumi“, care la 37 de ani îşi încheie cariera la Craiova, a cunoscut mari satisfacţii la Oltchim, iar partida a avut o mare încărcătură emoţională pentru ea.
Ildiko Barbu a fost în prim-planul partidei şi nu au lipsit momentele spectaculoase. Pe final, „Shumi“ a şi marcat două goluri, dintre care unul de la şapte metri, când în poartă a stat Aurelia Brădeanu, de la Oltchim. În ultimele secvenţe, „Shumi“ care a intrat în cartea de aur a handbalului românesc, a făcut schimb cu prietena sa Silvia Navarro, goal-keeper-ul Oltchimului trecând în poarta formaţiei din Bănie. Fiind un meci al prieteniei, nu a contat scorul, Oltchim impunându-se la un gol diferenţă.
„M-am retras, este cea mai tristă zi din viaţa mea. Asta e, nu putem să rămânem toți tineri, vine o zi în care trebuie să te opreşti, să spui stop sportului, iar acea zi a fost azi pentru mine. Mă voi dedica familiei, pentru că îmi doresc un copil şi voi fi antrenor cu portarii“, a spus emoţionată Ildiko.
Prietenele de la Oltchim au avut numai cuvinte de laudă la adresa sportivei care a avut o carieră strălucită. „Ne bucurăm că am fost alături de ea în această seară, la ultimul ei meci din carieră. Vreau să o felicit pentru tot ce a făcut pentru handbalul românesc“, a spus Ada Nechita. Aurelia Brădeanu a adăugat că s-a aflat într-o postură inedită: „De obicei eu marchez, iar Shumi stă în poartă. Acum s-au inversat rolurile. O felicit pentru ce a făcut în handbal şi îi doresc să realizeze tot ce şi-a propus“.
Din păcate, nici 1.000 de oameni nu au fost prezenţi la meci.

Distincţii şi apreciere

Ildiko Barbu a primit la finalul meciului mai multe distincţii, din partea cluburilor SCM şi Oltchim şi a autorităţilor locale din Dolj şi Vâlcea. După partidă, componentele celor două echipe oltene au participat la o masă festivă, unde au savurat din torturile oferite de o fană a celor două formaţii, şi au asistat la un spectaculos foc de artificii. Oltchim a primit un tort cu poza echipei şi inscripţia „Oltchim, campioana unei mari iubiri“, iar Ildiko a avut parte de un tort personalizat cu fotografia ei şi un portar de handbal.
Oltchim a venit în Bănie cu lotul complet, dar fără antrenorul danez Jakob Vestergaard şi colaboratoarea sa. Aceştia s-au despărţit deja de clubul vâlcean, după un sezon la Oltchim, iar echipa a fost condusă de pe margine de Steluţa Luca, care va fi antrenor şi la Cupa României, care începe astăzi la Oradea. În primul meci, Oltchim va întâlni Corona Braşov, de la ora 20.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS