19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni trec la următorul nivel

Voleibaliştii craioveni trec la următorul nivel

Elevii lui Dan Pascu, care au încheiat sezonul regulat pe locul doi, vor întâlni în primul tur din play-off formaţia Unic LPS Piatra Neamţ, după sistemul „cel mai bun din trei meciuri“

Calificaţi fără emoţii în play-off-ul Diviziei A1, de pe un nesperat loc doi, voleibaliştii de la SCM-U Craiova şi-au aflat adversarul din play-off, faza I.
Oltenii vor înfrunta pe Unic LPS Piatra Neamţ, echipă care a încheiat sezonul regulat pe locul şapte. Craiova şi Piatra Neamţ şi-au împărţit victoriile în sezonul regulat. SCM-U s-a impus în tur, acasă, cu 3-2, iar moldovenii au câştigat cu acelaşi scor disputa de la mijlocul săptămânii trecute din propriul fief.
Deoarece au fost mai bine clasaţi la finalul returului, elevii lui Dan Pascu vor disputa două partide acasă, dacă va fi cazul. Prima confruntare Craiova – Piatra Neamţ va avea loc sâmbătă, în Sala Polivalentă din Bănie, al doilea meci pe 13 martie, la Piatra Neamţ, iar dacă va mai fi nevoie, al treilea joc se va disputa la Craiova, pe 17 martie. În semifinalele campionatului se va califica echipa care va obţine două victorii. „Trebuie să ne recuperăm pentru că venim după două săptămâni în care am jucat din trei în trei zile. Piatra Neamţ este o echipă bună, cu pretenţii şi jucători valoroşi“, a comentat antrenorul Dan Pascu.

Nu au luat nici un set liderului

SCM-U Craiova a încheiat sezonul regulat cu o înfrângere pe teren propriu, oltenii fiind învinşi, sâmbătă, de liderul CSV Tomis Constanţa, scor 3-0 (25-16, 25-18, 26-24). Partida din Polivalentă, disputată în faţa a doar câteva sute de spectatori, nu a mai avut miză. În aceste condiţii, voleibaliştii craioveni au avut o evoluţie ştearsă în faţa unei echipe care a tratat cu seriozitate fiecare fază. Antrenorul Dan Pascu şi jucătorul Dan Borota au recunoscut că oltenii nu au prins o zi bună. „Am întâlnit o echipă foarte puternică, serioasă. Ne-au dominat la toate capitolele. Au avut un serviciu necruţător, iar noi nu am reuşit să aducem preluarea pe fileu. Jucătorii noştri au avut trac, deşi le-am spus că nu au ce pierde. Era un meci care nu influenţa deloc clasamentul… Remarc la echipa din Constanţa răutatea, determinarea şi motivaţia din acest joc“, a declarat Pascu.
Dan Borota, jucător transferat la finalul turului chiar de la Constanţa, a recunoscut că echipa de la malul mării a fost cu mult superioară sâmbătă: „Am întâlnit o formaţie puternică şi îşi merită primul loc în clasament. A arătat mult profesionalism în acest joc. Noi am jucat slăbuţ, nu am fost destul de concentraţi, am fost crispaţi, au fost şi întreruperi multe. Trebuie să trecem peste ultimele două înfrângeri, să ne îmbunătăţim jocul şi să câştigăm partidele următoare“. Sergiu Stancu, fost jucător al Universităţii Craiova acum mai bine de un deceniu, în prezent la Constanţa, speră ca SCM-U şi Tomis să se întâlnească în finala campionatului, într-o Polivalentă plină.
Meciul s-ar fi terminat mult mai repede dacă nu interveneau două întreruperi cauzate de problemele de arbitraj. „Meciul a avut două momente tensionate. Pe primul mi-l asum. În setul doi am dat foaia de start cu formaţia greşită, apoi în setul trei a fost o eroare a arbitrului de la foaie, care a completat eronat o schimbare“, a explicat Pascu.

Fetele au încheiat sezonul pe locul 9

Voleibalistele de la SCM-U Craiova au încheiat returul Diviziei A1 cu o înfrângere, în deplasare. Oltencele au fost învinse de ultima clasată, „U“ Cluj, scor 3-2 (25-17, 25-21, 15-25, 13-25, 15-12). Jucătoarele din Bănie, pregătite de Mircea Dudaş, au încheiat prima parte a campionatului pe locul 9 şi vor lua vacanţă mai devreme, deoarece în play-out ar fi trebuit să înfrunte echipa de pe locul 12, Argeş Volei Piteşti, care s-a retras din campionat la finalul turului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS