7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova revine în fotbal

Universitatea Craiova revine în fotbal

Conducătorii clubului Universitatea Craiova au anunţat că au luat decizia de a se înscrie în competiţia fotbalistică, începând cu sezonul 2013/2014. Finanţatorul Adrian Mititelu a punctat într-un comunicat că după ce gruparea din Bănie şi-a câştigat dreptul de a juca în competiţia fotbalistică prin deciziile instanţelor judecătoreşti, Universitatea Craiova „va face demersurile oficiale de înscriere în competiţie. Urmează ca Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal să decidă, în scurt timp, în ce competiţie fotbalistică vom evolua din sezonul viitor“.
Universitatea Craiova, echipă dezafiliată de la FRF în 2011, a înaintat în mod oficial, în urmă cu o săptămână, cereri de înscriere, atât către federaţie, cât şi către LPF.
Diriguitorii grupării alb-albastre au precizat că meciurile oficiale din sezonul 2013/2014 se vor disputa pe stadionul „Ion Oblemenco“, iar până pe 15 aprilie 2013 va fi numită conducerea tehnică şi executivă. Pentru că în prima parte a anului 2014 vor fi demarate lucrările pentru un nou stadion ce urmează să fie construit de autorităţile locale pe amplasamentul actual al arenei „Ion Oblemenco“, conducerea Ştiinţei speră să găsească „o soluţie optimă comună (cu autorităţile locale – n.r.) ca meciurile oficiale din acea perioadă să se desfăşoare tot în municipiul Craiova“.
„Indiferent de competiţia în care vom evolua, planul de reconstrucţie al echipei FC Universitatea Craiova va fi solid, demn pentru brandul Universităţii Craiova şi comparabil cu calitatea fotbalistică a echipelor de vârf din România“, se mai arată în comunicat.
Totodată, se precizează că „rămân valabile promisiunile făcute de Adrian Mititelu cu privire la deschiderea acţionariatului clubului către suporteri şi celelalte persoane juridice din municipiul Craiova, judeţul Dolj, şi nu numai! În paralel cu reconstrucţia clubului, se va efectua şi reorganizarea juridică, din temelii, a societăţii sportive, astfel ca, în circa şase luni, clubul să aibă un acţionariat nou, care să cuprindă o sferă cât mai largă a fanilor «Campioanei unei Mari Iubiri»“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS