14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Amariei, indisponibilă

Carmen Amariei, indisponibilă

Interul de la SCM Craiova şi-a dislocat umărul la meciul de la Roman şi nu va putea juca în partidele următoare

Echipa feminină de handbal SCM Craiova s-a întors de la meciul de la Roman şi fără puncte, şi cu o jucătoare accidentată serios. Oltencele au pierdut duminică partida din campionat cu HCM Roman (scor 18-22) şi au pierdut-o pentru următoarele meciuri pe Carmen Amariei. Interul formaţiei din Bănie a stat pe teren doar 16 minute, apoi a fost nevoită să iasă, după ce o adversară a faultat-o serios la umăr. Verdictul dat ieri de medici a fost disjuncţie claviculară, iar jucătoare are deja umărul imobilizat. În cazul acestor accidentări, sportivii trebuie să facă repaus aproproximativ trei săpătămâni.
„Amariei are umărul dislocat şi nu ne vom putea baza pe ea în meciurile următoare. Am vrut să mergem la spital, la Bacău, imediat după meciul de la Roman, să i se facă control, dar nu am putut. Acum are umărul imobilizat şi în aceste situaţii se face pauză cam trei săptămâni“, a explicat ieri, pentru GdS, antrenorul Bogdan Burcea.
SCM va juca fără cea mai experimentată handbalistă din lot în următoarele două partide, singurele din luna martie, cu CSM Bucureşti (sâmbătă) şi Oltchim Râmnicu Vâlcea (10 martie). După aceste jocuri, campionatul se va întrerupe pentru că va avea loc Trofeul Carpaţi, chiar la Craiova, în Sala Polivalentă. „Nu ne putem baza pe Carmen următoarele două meciuri, unele în care adversarele sunt foarte puternice, dar avem puţin noroc, dacă pot spune aşa, că se va întrerupe campionatul şi se poate recupera şi jucătoarea pentru meciurile cu adversare din partea inferioară a clasamentului, aşa cum suntem şi noi“, a adăugat Burcea.

Astăzi se judecă memoriul celor
de la Galaţi

Oficialii olteni au astăzi emoţii deoarece se va judeca memoriul depus de echipa Danubius Galaţi, în care aceasta contesta dreptul de joc a trei handbaliste de la Craiova (Amariei, Băbeanu, Vezentan), pe motiv că clubul oltean nu a plătit restanţele către o fostă jucătoare, Mihaela Pătuleanu. Între timp, SCM Craiova a achitat banii integral către Pătuleanu, iar o comisie din cadrul FRH a stabilit că rezultatul din teren (victoria echipei craiovene) nu se va schimba. Gălăţenii au mers mai departe şi astăzi se va judeca memoriul la instanţa supremă – Consiliul de Administraţie, alcătuit din 16 persoane. Bogdan Burcea, antrenorul echipei SCM, va merge la Bucureşti, deşi nu a fost invitat: „Voi merge neinvitat pentru că mi se părea corect să fie şi cineva de la noi, nu numai cei de la Galaţi. Noi nu avem nici o vină. Federaţia ne-a dat drept de joc pentru jucătoarele transferate în iarnă şi nu cred că se poate întâmpla ceva“. De partea cealaltă, oficialii clubului Danubius Galaţi cer sancţionarea SCM. Rămâne de văzut ce decizie va lua Consiliul de Administraţie. SCM Craiova şi Danubius Galaţi sunt colege de suferinţă în subsolul Ligii Naţionale. Oltencele se află pe locul zece, cu nouă puncte, iar formaţia moldoveană ocupă ultimul loc, cu cinci puncte. Doar ultima clasată va retrograda.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS