18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Olt n-a ieşit din pasa proastă

FC Olt n-a ieşit din pasa proastă

Corneliu Papură nu a găsit formula câştigătoare nici în derbiul Olteniei cu Damila, punctul slab al slătinenilor fiind finalizarea

Slătinenii de la FC Olt sunt departe de aspiraţiile suporterilor de pe „1 Mai“, prestaţiile slabe continuând şi după venirea lui Corneliu Papură, acesta nereuşind să-şi pună amprenta asupra jocului în timpul scurt de la preluarea echipei. Gruparea de pe malul Oltului a pierdut şi disputa de sâmbătă, de la Drăgăşani, cu Damila Măciuca, scor 0-2, prezentând aceleaşi „simptome“ ca şi până acum: primirea golurilor cu mare uşurinţă şi lipsa lucidităţii în faţa porţii, la finalizare.
„Aş dori să încep cu lucrurile pozitive. În a doua repriză am reuşit să ne dominăm adversarul, am avut o posesie mult mai bună, păcat că nu am înscris. Am început jocul rău, nu aveam voie să ne surprindă adversarul. Nu este normal să ne surprindă cu pasă lungă, am fost foarte naivi. Nu ştiu dacă a fost unsprezece metri. Sper să rămânem cu lucrurile bune din acest joc, ne aşteaptă un campionat dificil, suntem destul de puţini, dacă se mai accidentează şi alţi jucători… Trebuie să strângem rândurile. Orice jucător care este accidentat ne este util, avem patru jucători indisponibili, care ar putea juca în primul unsprezece. Ceilalţi cred că nu s-au ridicat la un nivel foarte bun. Nu cred că Damila s-a retras, s-a apărat pentru că i-am pus în dificultate. Nu cred că există cineva să spună te retragi, să primim goluri. Nivelul de joc mi se pare foarte scăzut, la toate echipele pe care le-am văzut. Nu ştiu dacă puteam câştiga, dar cel puţin meritam să înscriem“, a declarat Papură, conform Gazeta Nouă. „Nu ne-am creat mari ocazii, pentru că ultima pasă ne-a lipsit. Purtătorul de balon nu a reuşit să dea ultima pasă. Este greu să găseşti un jucător de ultima pasă, toată lumea îl caută. Eu trebuie să mă pliez pe jucătorii care sunt, să scot maximum din capacităţile lor fizice, mentale. Ştiu unde am venit, voi face totul ca jocul echipei să fie din ce în ce mai bun. Suntem acolo, la retrogradare, trebuie să tratăm ca atare fiecare joc, nu este o diferenţă mare între echipe, nu am văzut nici o echipă să-şi domine clar adversarul, toate sunt echilibrate, dar în anumite momente poţi greşi şi pierde un joc“, a completat tehnicianul slătinenilor. „Mă gândesc să câştig meciul de vineri, cu Luceafărul Oradea, acesta este singurul meu ţel, nu mă gândesc mai departe, cum pot să-i montez, ce putem face pentru a câştiga meciul“, a punctat Corneliu Papură.

Lincar: M-a interesat rezultatul, nu spectacolul

De partea cealaltă, antrenorul Damilei Măciuca, surpriza plăcută a campionatului, Erik Lincar, a recunoscut că în acest meci l-au interesat mai mult punctele decât spectacolul. „Un joc dificil, consider FC Olt o echipă bună a campionatului, cred că, prin venirea colegului meu Papură, filosofia de joc a fost schimbată, sunt preocupaţi de posesie, să construiască. Am avut o primă repriză bună, am reuşit să conducem cu 2-0 la pauză, le-am spus ca în repriza a doua să închidem jocul, să nu ne mai expunem, să încercăm să-i prindem pe contraatac. Nu am mai reuşit să mai dăm un gol, dar important este că ne menţinem golaverajul zero în privinţa golurilor primite acasă. M-a interesat rezultatul, nu spectacolul. Într-adevăr, în amicalul din vară am pierdut, filosofia lor de joc s-a schimbat, ei înainte încercau să joace decisiv, pe vârfuri, cu deviere, acum încearcă să construiască, să aibă posesie. Le-am zis băieţilor să ne lăsăm dominaţi, să coborâm, să ne apărăm foarte bine, să lansăm contraatacurile, pentru că scorul ne era favorabil. Nu ne grăbea nimeni să jucăm repede, să ne asumăm riscuri, de aceea am preferat să menţinem rezultatul de 2-0. Corect, am fost dominaţi, dar fără rezultat pe tabela de marcaj“, a explicat Erik Lincar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS