10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbalistele craiovene mai joacă doar două meciuri în 2012

Handbalistele craiovene mai joacă doar două meciuri în 2012

SCM Craiova ar fi trebuit să întâlnească săptămâna aceasta pe „U“ Jolidon Cluj, dar vicecampioana a cerut amânarea meciului pentru anul viitor, motivând că evoluează în Liga Campionilor. Oltencele vor mai juca anul acesta la Brăila şi acasă, cu Zalău, pe 5, respectiv 18 noiembrie.

Din diferite motive, echipa feminină de handbal SCM Craiova va mai disputa doar două meciuri oficiale anul acesta, după ce până acum jucase numai şase jocuri din noul sezon al Ligii Naţionale.
Oltencele ar fi trebuit să întâlnească mâine, în cadrul etapei a şaptea, vicecampioana „U“ Jolidon Cluj, dar formaţia ardeleană a făcut o cerere la Federaţia Română de Handbal (FRH) prin care a solicitat amânarea meciului din cauza faptului că evoluează în grupele Ligii Campionilor.
FRH a acceptat cererea Clujului şi a reprogramat meciul pentru începutul anului viitor, mai precis pentru 8 ianuarie.
„Am fost anunţaţi astăzi (ieri – n.r.) de cei de la federaţie că partida cu Clujul se va juca anul viitor, pentru că adversarele noastre evoluează în Liga Campionilor şi vor să se pregătească mai bine. Pe de-o parte, nouă ne-ar fi convenit mai mult să jucăm acum deoarece ele erau obosite, având o perioadă încărcată cu partide în campionatul intern şi în cupele europene. Dar este bine şi că se va juca pe 8 ianuarie 2012, pentru că vom putea să mai achiziţionăm o jucătoare sau două“, a spus ieri pentru GdS Bogdan Burcea, antrenorul principal al echipei SCM Craiova.

Cu Zalău
vor în Polivalentă

Oltencele mai au de disputat anul acesta două partide, ambele în luna noiembrie. Primul joc este în deplasare, cu Dunărea Brăila, pe 5 noiembrie, transmis în direct la DigiSport, iar al doilea va fi pe 18 noiembrie, acasă, cu HC Zalău. Antrenorul Bogdan Burcea şi-ar dori ca meciul cu echipa antrenată de selecţionerul Gheorghe Tadici să se dispute în Sala Polivalentă din Bănie, care va fi inaugurată pe 10 noiembrie: „Am vrea şi noi ca «acasă» să însemne Sala Polivalentă din Craiova, care se va inaugura în curând. Aşteptăm de mult această clipă. Dacă nu vom putea juca acolo, vom merge tot la Filiaşi, care a fost ca a doua casă pentru echipa noastră“.
Campionatul va fi întrerupt de acţiunea naţionalei României. Tricolorele se vor reuni pe 20 noiembrie la Timişoara, pentru turneul final al CE din luna decembrie. Jucătoarele vor fi cantonate până în 1 decembrie, interval în care au programată şi o deplasare la Dortmund, pentru două meciuri amicale cu Germania.
La turneul final al CE din Serbia, România va juca în grupa D, în ordine, cu Rusia (4 decembrie), cu Islanda (5 decembrie) şi cu Muntenegru (7 decembrie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS