19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, apatici la Constanţa

Gorjenii, apatici la Constanţa

Liga I
Viitorul Constanţa – Pandurii Târgu Jiu 2-0
Stadion „Farul“, spectatori: 700.
Au marcat: Iancu ‘26 – penalti, Chiţu ‘90+2.
Viitorul: Buzbuchi – Mladen, Larie, Bejan, Toşca (‘90, Turcu) – Lazăr (‘52, Cl. Herea), Vaştag – Chiţu, Iancu, Cârstocea (‘63, Benzar) – Alibec. Antrenor: Cătălin Anghel.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (‘88, Cristea), Viera, Mamele, Vlad – Maxim, Voiculeţ, Răduţ – Nistor, Matulevicius (‘62, Lemnaru), Al. Grigoraş (‘58, Godwin Konyeha). Antrenor: Petre Grigoraş
Cartonaşe galbene: Lazăr ‘44, Vaştag ‘53, Chiţu ‘56, Toşca ‘77, Benzar ‘83 / Pleaşcă ‘21, Mamele ‘26, Lemnaru ‘68.
Au arbitrat: Ov. Haţegan – Z. Szekely, B. Gheorghe.

Pandurii lui Grigoraş au pierdut duelul cu Viitorul lui Hagi pentru că nu au îndrăznit mai mult

Formaţia Pandurii Târgu Jiu, ocupanta locului secund în clasamentul Ligii I, a fost învinsă, luni seară, în deplasare, cu 2-0, de Viitorul Constanţa, acesta fiind ultimul meci al etapei a 13-a. Gazdele au deschis scorul prin Iancu, mijlocaşul constănţenilor transformând cu precizie un penalti acordat de Ovidiu Haţegan pentru un fault în careu al lui Mamele asupra lui Chiţu (‘26). După pauză, oltenii au controlat categoric ostilităţile din teren şi au avut şansa egalării în minutul 87, dar lovitura de pedeapsă executată de Alexandru Maxim a fost apărată de portarul gazdelor. Cum în fotbal ocaziile se răzbună, cei care au marcat au fost tot cei de la Viitorul Constanţa, Chiţu stabileşte scorul final după o pasă de la Herea, trimiţând mingea pe lângă Mingote, după ce portarul gorjenilor apărase în primă fază şutul mijlocaşului constănţean.

Petre Grigoraş:
Nu meritam să pierdem

Antrenorul gorjenilor, Petre Grigoraș, a afirmat după meci că echipa sa a pierdut nemeritat la Constanţa, dar i-a felicitat totuşi pe jucătorii lui Gică Hagi. „Sunt supărat, pentru că a fost un meci pe care nu trebuia să-l pierdem niciodată. Prea multe n-am de reproşat jucătorilor, doar că au ratat prea multe ocazii, plus un penalti. Suntem pe locul doi, la şase puncte de Steaua şi la multe puncte de alte echipe cu pretenţii mult mai mari decât noi“, a spus Grigoraș, la Digi Sport 1. „Am dominat prima repriză autoritar, le-am făcut cadou un penalti şi ne-am trezit conduşi în pofida cursului jocului. Cea de-a doua repriză a fost mai echilibrată, dar tot noi am controlat-o. Poate dacă aveam un jucător cu mai mult simţ al porţii acum am fi sărbătorit o victorie. Înfrângerea este nemeritată, dar felicit această echipă de tineri. Jucătorii lui Hagi au crezut mult în ei, au făcut risipă de efort şi, atunci când îţi doreşti mult ceva, e posibil să ţi se îndeplinească. Eu mi-am simţit jucătorii montaţi înainte de meci, dar n-a fost ziua noastră. La penalti eu am decis să execute Maxim, deoarece el şi cu Răduţ erau desemnaţi, iar ultimul tocmai fusese faultat. Sper să jucăm frumos în continuare, asta ne propunem. Dacă aţi fi spus cuiva înaintea campionatului că ne putem clasa pe locul doi după 13 etape, n-ar fi crezut nimeni“, a completat Petre Grigoraş.

Gică Hagi: Pandurii
a controlat meciul

Finanţatorul formaţiei Viitorul Constanţa, Gică Hagi, s-a bucurat foarte mult pentru victoria cu Pandurii, dar a recunoscut că trupa lui Grigoraş a dominat întâlnirea. „Am bătut campioana României la Cluj, acum am învins şi echipa de pe locul doi. Pandurii ne-a dominat, am avut şansă, este adevărat, dar şansa ţi-o mai faci şi singur. Trebuie să recunoaştem că n-am avut deloc controlul jocului. Am avut doar momente în care luam mingea şi îi taxam pe contraatac. Totuşi, cred că de la o etapă la alta suntem mai buni, am avut şi noroc, plus un portar foarte bun, care ne-a ajutat mult. Campionatul e încă lung, n-am realizat încă nimic, acum fiecare jucător de abia îşi face un nume în fotbal. Obiectivul nostru este tot salvarea de la retrogradare“, a declarat Gică Hagi.
Următoarea confruntare a echipei Pandurii va avea loc mâine, pe stadionul „Municipal“, în optimile Cupei României, contra celor de la Dinamo, partida fiind programată de la ora 21.30 (Digi Sport 1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS