17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii şi-au arătat limitele

Tricolorii şi-au arătat limitele

Preliminarii CM 2014
România – Olanda 1-4
„Arena Naţională“, spectatori: 53.329.
Au marcat: Marica ‘40 / Lens ‘9, Martins Indi ‘29, Van der Vaart ‘45+2 (penalti) şi Van Persie ‘86.
România: Tătăruşanu – Tamaş, Chiricheş, Goian, Raţ – Pintilii, Bourceanu (‘61, C. Lazăr) – Torje (‘66, Ad. Popa), B. Stancu, Grozav (‘75, Mutu) – Marica.
Antrenor: Victor Piţurcă.
Olanda: Stekelenburg – Van Rhijn, Heitinga, Vlaar, Martins Indi – Strootman, De Jong, Van der Vaart (‘77, Afellay) – Narsingh, Van Persie, Lens (‘89, Elia).
Antrenor: Louis van Gaal.
Cartonaşe galbene: Bourceanu ‘16, Tamaş ‘45+1, Raţ ‘82 / Strootman ‘53, Lens ‘83, De Jong ‘84.
Au arbitrat: C. Thomson – A. Ross, D. Rose (Scoţia).

România a pierdut categoric cu Olanda, scor 1-4, într-un joc în care elevii lui Victor Piţurcă şi-au propus multe, dar au realizat puţine, şi în care arbitrul scoţian Crag Thomson a avut o prestaţie extrem de slabă

Entuziasm şi mult optimism, acestea au fost stările pe care fiecare român le-a avut înaintea partidei de marţi seară, de pe „Arena Naţională“, cu Olanda, din etapa a patra a grupei D preliminare a CM din 2014. Odată început meciul, cu tricolorii pe val, Torje zguduind transversala dintr-o lovitură liberă de la 27 de metri, uşor lateral stânga (‘5), toată suflarea românească era convinsă că va asista la un meci în care ai noştri vor fi „vioara întâi“. Cele trei puncte nu au poposit în contul României, aşa cum speram cu toţii, pentru că Olanda şi-a demonstrat clasa pe parcurs, impunându-se cu 4-1, golurile oaspeţilor fiind marcate de Lens ‘9, Martins Indi ‘29, Van der Vaart ‘45+2 (penalti) şi Van Persie ‘86, replica noastră venind de la Marica ‘40.
În celelalte meciuri ale grupei D, Andorra a pierdut pe teren propriu cu Estonia, scor 0-1, în timp ce Ungaria a dispus de Turcia cu 3-1, clasamentul arătând astfel: 1. Olanda 12 puncte (golaveraj 13-2), 2. Ungaria 9 (10-5), 3. România 9 (8-4), 4. Turcia 3 (4-6), 5. Estonia 3 (1-6), 6. Andorra 0 (0-13). În etapa viitoare, programată pe 22 martie, România va juca în Ungaria, Olanda va primi vizita Estoniei, în timp ce Turcia se va deplasa în Andorra.

Piţi, dezamăgit

Selecţionerul naţionalei României, Victor Piţurcă, a declarat după meciul cu Olanda că planurile sale au fost date peste cap de faptul că tricolorii au fost conduşi încă de la pauză. „Jocul era pregătit pentru un scor în favoarea Olandei, dar în a doua repriză. Am reuşit să revenim la un gol, dar faza din ultimul minut al primei reprize a fost decisivă. Am pierdut de o manieră categorică, însă este păcat că am avut multe ocazii din acţiune, lucru pe care echipa Olandei nu a reuşit să-l aibă. A înscris trei goluri din faze fixe şi unul pe contraatac. În toate meciurile din ultimul timp am atacat. Nu putem spune că Olanda pe fază ofensivă ne-a făcut şah mat. Am avut momente bune de joc, iar adversarul nu ne-a băgat în propriul careu. Nu mă aşteptam la acest scor, este nedrept. Am pierdut o bătălie, iar şansele la câştigarea grupei s-au diminuat. Probabil că pentru locul doi ne vom bate cu vecina noastră, Ungaria“, a spus Piţi, conform Mediafax.

Van Gaal, surprins
de diferenţa de scor

De partea cealaltă, selecţionerul Olandei, Louis van Gaal, a declarat că nu se aştepta la o diferenţă aşa mare. „Cred că acum suntem favoriţi la câştigarea grupei. Pentru locul al doilea se vor bate Ungaria şi România, dar cred că şi Turcia are un «11» bun, dar nu o echipă. Nu mă aşteptam la această diferenţă de scor. România e bine organizată, dar noi i-am provocat să ne atace şi asta ne-a favorizat“, a afirmat Van Gaal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS