7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova poate rămâne şi fără fotbal feminin!

Craiova poate rămâne şi fără fotbal feminin!

Prim-divizionara Real Craiova, medaliată cu bronz sezonul trecut, ar putea juca în campionatul viitor la Albota. Autorităţile locale din comuna argeşeană şi-au exprimat dorinţa de a susţine financiar fotbalistele lui Sorin Pătraşcu.

Chiar dacă fotbalul feminin nu are notorietatea celui masculin, Craiova a fost fruntaşă în ultimii ani, reluând performanţele din anii ‘90. Acum trei sezoane, fotbalistele pregătite de Sorin Pătraşcu au ieşit vicecampioane naţionale, sub denumirea de Sporting, iar anul trecut şi anul acesta Alina Peşu şi colegele sale, care au evoluat sub denumirea de Real, au obţinut medalia de bronz. În toţi aceşti ani, doar două echipe au fost mai bune ca oltencele, Cluj şi Târgu Mureş, diferenţa fiind făcută de bugete.
Sorin Pătraşcu şi Nicu Neagoe au avut un lot valoros, dar mereu au avut probleme cu banii pentru a le asigura fetelor un minim necesar. Spre exemplu, acum două sezoane, fetele au fost recompensate cu o masă şi câte 20 de lei primă pentru locul trei, iar acum, tot pentru locul trei, jucătoarele au primit doar o masă festivă, şi aceea cu sprijinul unor prieteni ai echipei. Înainte de debutul fiecărui sezon din Liga I, oficialii Realului au bătut pe la uşi la diverse firme şi autorităţi locale, cu un CD de prezentare a echipei, pentru a fi ajutaţi, dar au primit numai refuzuri.

Au nevoie de câteva zeci de mii să ia titlul

Spre finalul campionatului trecut, în drum spre meciul de la Brazi din play-off, se poate spune că oltencelor le-a ieşit norocul în cale. Este vorba despre primarul comunei argeşene Albota, care s-a arătat încântat ca instituţia pe care o conduce să susţină financiar o echipă de fotbal feminin pentru a face performanţă. Antrenorul Sorin Pătraşcu a povestit cum a decurs întâlnirea. „Ne aflam în celebrul popas de la Albota pentru a mânca fetele, pentru că mergeam la meci la Brazi. Acolo am intrat în vorbă cu domnul primar Dumitru şi i-am spus că nu stăm deloc pe roze cu banii. La plecare, ne-a dat 200 de lei să-şi ia fetele suc şi ne-a promis că discutăm după ce se încheie sezonul, că ar vrea să ne preia“.
Zilele trecute, oficialii Realului au trecut pe hârtie de ce ar avea nevoie pentru a se muta la Albota şi aşteaptă un răspuns din partea primarului Dumitru, care va pune problema echipei în viitoarea şedinţă a consiliului local. „Am făcut un buget pentru a avea obiectiv locul trei şi unul pentru a ataca locurile unu-doi. Pentru locul trei am avea nevoie de 52.000 de lei, iar pentru a ne bate la titlu, de 74.000 de lei. Avem un lot valoros, sunt fete în ţară care ar vrea să joace la noi pentru că le place atmosfera, dar nu vin gratis. La Cluj şi Târgu Mureş o jucătoare primeşte şi 1.000 de lei pe lună, plus masă, casă şi se antrenează pe baze sportive moderne. Cele două echipe cu care noi ne batem an de an au buget de la autorităţile locale. Nu este vorba de mărunţişuri, ci de câteva miliarde de lei vechi“, a adăugat Pătraşcu.
În cazul în care Consiliul Local Albota va accepta, echipa va juca meciurile de pe teren propriu în comuna argeşeană, iar dacă nu, Pătraşcu şi Neagoe vor bate la alte uşi sau vor continua în aceleaşi condiţii ca până acum. „Dacă ne mutăm la Albota, vom păstra denumirea. Echipa deja e înscrisă în campionat. Dacă nu, vom merge la primarul Craiovei să spunem ce vrem, iar ca variantă de rezervă ne vom chinui ca până acum“, a încheiat antrenorul Realului.

Nici Sporting nu o duce prea bine

Craiova mai are o echipă de fotbal feminin în prima ligă, Sporting, care anul trecut a încheiat pe locul nouă în seria vest. La fel ca şi concitadina Real, nici Sporting nu a dus-o prea bine. Echipa finanţată de reprezentantul fotbalului feminin în Comitetul Executiv al FRF, Marian Pălărie, a jucat meciurile de pe teren propriu la Sopot şi a avut numeroase probleme pe parcursul campionatului, pierzând două partide la „masa verde“.
Pălărie a anunţat vineri că a înscris echipa în campionat, că nu ştie sigur unde va disputa meciurile şi speră să ajungă la un acord cu reprezentanţii unui stadion din Craiova.
Chiar dacă Federaţia Română de Fotbal acordă ceva bani echipelor, decontând o parte din sumele cheltuite cu transportul, masa şi cazarea, fără implicarea unui sponsor local sau a autorităţilor locale fotbalul practicat de fete nu pare a avea viitor în Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS