19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Tomescu, convocată pentru amicalul cu Franţa

Andreea Tomescu, convocată pentru amicalul cu Franţa

Fotbalista de la Real Craiova a fost chemată de antrenorii lotului naţional, Maria Delicoiu şi Mirel Albon, pentru un amical la Orleans, în compania uneia dintre puterile fotbalului feminin mondial, Franţa

Jucătoarea echipei feminine de fotbal Real Craiova, Andreea Tomescu, a primit zilele trecute telegrama de convocare la naţionala de senioare a României, pentru perioada 1-4 iulie. Tricolorele, pregătite de Maria Delicoiu şi Mirel Albon, vor susţine pe 4 iulie, un meci amical la invitaţia selecţionatei Franţei, calificată la Campionatul European din 2013 din Suedia. Partida se va desfăşura la Orleans, un oraş din centrul Franţei, aflat la aproximativ 100 de kilometri distanţă de Paris.  Selecţionata Franţei este una de top. Ocupă locul şase în clasamentul FIFA dat publicităţii pe 1 iunie, în timp ce România se află abia pe poziţia a 36-a. „Ne bucurăm că Andreea a fost convocată. Sperăm ca antrenorii de la lot să mizeze pe ea şi jucătoarea să-şi demonstreze valoarea“, a spus ieri Sorin Pătraşcu, antrenorul Andreei de la echipa de club. Sportiva în vârstă de 20 de ani, care evoluează pe postul de mijlocaş,  este o obişnuită a loturilor naţionale, căci până să ajungă la senioare ea a trecut pe rând pe la naţionalele U17 şi U19. La echipa mare a României a mai „bifat“ şase selecţii, chiar şi în preliminariile pentru Euro 2013. România nu a reuşit să se califice la Euro, deoarece nu s-a clasat pe primele două locuri în grupă, adjudecate de Germania şi Spania, două mari forţe ale fotbalului feminin. Preliminariile nu s-au încheiat încă, româncele ocupând locul trei înainte de disputarea ultimului meci, care va fi în toamnă.

Real vrea sprijin
de la Primărie

În ceea ce priveşte viitorul formaţiei craiovene, care a încheiat sezonul trecut pe locul trei în prima ligă, deocamdată nu se ştie nimic sigur. „Vom merge şi noi la noul primar să discutăm pentru că reprezentăm oraşul şi cred că rezultatele obţinute în ultimii trei ani, o medalie de argint şi două de bronz, ne îndreptăţesc să fim ajutaţi. La celelalte două echipe de pe podium, Cluj şi Târgu Mureş, autorităţile locale dau sume importante din bugetul local“, a mai spus Pătraşcu.
Indiferent de răspunsul primarului, tehnicianul craiovean a ţinut să puncteze că, deşi s-a descurcat mereu greu cu banii, echipa nu se va desfiinţa: „Am primit câteva oferte de a juca la Cetate sau la Albota în judeţul Argeş, dar noi am vrea tot la Craiova. Eu şi domnul Nicu Neagoe vom face tot posibilul să găsim sprijin pentru aceste fete valoroase care au jucat fotbal pe nimic, de plăcere“.

Liga I cu trei serii?

Sistemul competiţional al Ligii I de fotbal feminin ar putea suferi modificări în sezonul viitor. Federaţia încearcă o variantă cu trei serii a câte opt echipe fiecare, apoi în play-off să evolueze primele două clasate în fiecare serie, cealaltă variantă fiind tot două serii pe criterii geografice, a câte 12 formaţii. În campionatul precedent au participat 20 de echipe, împărţite în două serii, est şi vest, iar primele două clasate în fiecare serie (Olimpia Cluj, Real Craiova, FCM Târgu Mureş, CS Brazi) au evoluat în play-off.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS