17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCursa de la Bucovăţ, spectaculoasă

Cursa de la Bucovăţ, spectaculoasă

Derapajele controlate făcute de piloţi şi turaţiile motoarelor puternice au făcut deliciul publicului iubitor al curselor auto, prezent duminică pe dealul Bucovăţului, unde s-a desfăşurat prima etapă din campionatul „Ghost Series“. La startul întrecerii desfăşurate în apropierea Craiovei s-au aflat 43 de maşini. Pe primele locuri în clasamentul general s-au situat, în ordine, Mihnea Duţescu (Clio R3), Dobre Drăgulin (BMW 2.5T) şi Claudiu Popescu (Subaru XRX), premierea fiind făcută chiar de campionul naţional Daniel Onoriu, care a „alergat“ şi el în cadrul evenimentului la volanul maşinii sale Mitsubishi Lancer, pregătită timp de opt luni în Ungaria, şi de Carmen Şerban. Iată câştigătorii categoriilor: clasa 1 (motoare până la 1400 cmc): locul 1: Radu Volintiru (Suzuki Swift GTI ), locul 2: Ionel Biban (Peugeot 106), locul 3: Cosmin Opriţoiu (Suzuki swift GTI); clasa 2 (1400-1600 cmc): 1. Bogdan Gulie (VW Golf), 2. Daniel Băleanu (Honda Civic del sol), 3. Lucian Bratu – (Honda Civic EK); clasa 3 (1600-1800 cmc): 1. Mihnea Duţescu (Renault Clio R3), 2. Ionică Marius (VW Golf ), 3. Dănuţ Radovici (VW Golf 2); Clasa 4 (2000-3000 cmc) nu s-a constituit; clasa 5 (peste 3000 cmc): 1. Dobre Drăgulin (BMW 2.5 T), 2. Claudiu Popescu (Subaru WRX), 3. Virgil Catalina (Seat Leon).
Evenimentul a fost organizat de Asociaţia Clubul Sportiv „Ghost Racing Team“, în colaborare cu FRAS, Inspectoratul de Poliţie Rutieră Dolj, Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie şi Primăria comunei Bucovăţ.

Onoriu, impresionat
de Duţescu

Campionul naţional la viteză în coastă, Daniel Onoriu, s-a declarat încântat de modul în care a decurs întregul eveniment, de interesul publicului şi, nu în ultimul rând, de concurenţi. „A fost un eveniment foarte bine organizat, cu multă lume, mi-a plăcut foarte mult. Îmi pare rău că nu am făcut eu mai mult spectacol, dar vin după o pauză destul de mare, un an şi jumătate, şi
mi-am cam pierdut din reflexe. Oricum, la următoarea etapă promit să cobor sub un minut acest traseu de la Bucovăţ. Mi-au plăcut toţi concurenţii, iar cei care au ocupat podiumul
mi-au plăcut foarte mult. M-a impresionat cel care a câştigat, Mihnea Duţescu. Cu puţin antrenament, cred că va face o figură frumoasă şi în campionat“, a spus, pentru GdS, Daniel Onoriu. „Dacă următoarea etapă din «Ghost Series» nu se va suprapune cu vreo rundă din campionatul naţional, care va debuta în luna mai, cu siguranţă că voi fi prezent, din nou, pe dealul Bucovăţului“, a completat campionul naţional la viteză în coastă.
La rândul său, Mihnea Duţescu a afirmat că, la următoarea etapă, care nu a fost stabilită momentan, va veni cu altă maşină şi va încerca să facă mai mult spectacol. „A fost prima etapă, a fost mai mult de încălzire, ca să spun aşa. Mă bucur că m-am impus, dar data viitoare va fi şi mai bine, vom veni şi cu o maşină nouă, tot un Renault Clio, va fi altceva. Îi mulţumesc domnului Onoriu pentru cuvintele frumoase şi promit să mă ridic la nivelul aşteptărilor şi în campionat, unde pentru mine ar fi a treia participare. La rândul meu, îi doresc să câştige un nou titlu de campion naţional“, a spus Mihnea Duţescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS