28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii, bătuţi la scor de neprezentare

Gorjenii, bătuţi la scor de neprezentare

Pandurii Târgu Jiu a pierdut primul amical la revenirea în Antalya, cu FK Zeta, locul patru în Muntenegru, scor 0-3

Pandurii şi-a început seria jocurilor de verificare din stagiul al doilea din Antalya cu o înfrângere grea, 0-3, cu FK Zeta, locul patru în Muntenegru. Petre Grigoraş a început jocul cu o formulă experimentală, în care şi-a făcut loc şi tunisianul aflat în probe, Akram Maatouk, un atacant de 27 de ani, ce a evoluat la Stade Tunisien şi care bate Antalya în lung şi-n lat pentru a-şi găsi angajament. Cu Horvat – Popete, Tătaru, Rada, Unguru – Cristea, Avramescu, Neagu – Grigoraş, Lemnaru, Maatouk în teren în prima repriză, echipa din Târgu Jiu a fost surclasată, fiind condusă la pauză cu 2-0. Noua achiziţie, Bogdan Unguruşan, a debutat la Pandurii în partea a doua, când Petre Grigoraş l-a testat şi pe estonianul Ats Purje. Pandurii a jucat cu Mingote – Unguruşan, Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Nistor, Maxim – Purje, Matulevicius, Batin, dar nici ei nu au reuşit mare lucru. Cardoso a găsit repede o scuză, oboseala. „Trebuie să trecem peste ce s-a întâmplat acum, dar am venit după mai multe antrenamente fizice şi e normal să existe o stare de oboseală la început. Nu e o scuză. Sper ca în ultima săptămână să avem o echipă puternică“, a declarat Cardoso.

Nimic edificator

Dacă brazilianul Cardoso a pus eşecul pe seama oboselii, oficialii gorjeni susţin că ratările au făcut diferenţa. „Nu e un test edificator, am jucat o primă repriză cu jucătorii pe care i-am folosit mai puţin, iar în partea a doua, deşi am dominat total jocul, am ratat enorm. Am avut şapte-opt mari ocazii de gol, însă nu am reuşit să înscriem. Sper ca în campionat să nu mai ratăm aşa. Toată echipa din repriza a doua a jucat bine, doar că nu am reuşit să marcăm“, a spus preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
În ceea ce priveşte evoluţia lui Purje, nu e nimic de spus, estonianul fiind urmărit în continuare. „În privinţa lui Purje nu este edificatoare doar această evoluţie. Urmează să-l mai vedem şi în alte jocuri“, mai spus Pârvulescu. Internaţionalul estonian va rămâne în probe la Pandurii până pe 10 februarie, urmând să fie testat în alte trei amicale.
Pe lângă cele patru jocuri cunoscute încă din ţară, Pandurii a mai perfectat două jocuri de verificare, astăzi, la ora 17.00, cu Obolon Kiev, şi vineri, cu Costuleni, din Republica Moldova.

Pintilii, menajat

Mihai Pintilii nu a evoluat deloc în amicalul cu FK Zeta, acuzând, probabil, antrenamentele spartane ale lui Victor Piţurcă de la naţionala României. Predispus la leziuni musculare, Pintilii a fost odihnit, Grigoraş nedorind să-şi piardă căpitanul pe o perioadă lungă. Şi Roberto Dumitru a fost menajat după turneul naţionalei de tineret conduse de Emil Săndoi. De asemenea, Lazar, Bucur şi Brata, ultimul fiind încă în perioada de recuperare, nu au evoluat deloc în amicalul cu echipa din Muntenegru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS