20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVremea cumpărăturilor pentru echipele de la SCM

Vremea cumpărăturilor pentru echipele de la SCM

Clubul craiovean caută în această perioadă jucători pentru a întări loturile celor cinci echipe prim divizionare

Chiar dacă este pauză competiţională, antrenorii celor cinci echipe prim-divizionare de la Sport Club Municipal (SCM) Craiova muncesc în această perioadă, încercând să aducă „plombe“ pentru posturile deficitare. Bogdan Burcea, tehnicianul echipei feminine de handbal SCM Craiova, poartă discuţii pentru transferul a patru jucătoare valoroase, dar momentan a preferat să nu dea nume până ce handbalistele nu îşi vor pune semnătura pe contract. Burcea s-a rezumat să spună că două dintre jucătoare sunt de la Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, adversara Oltchimului în grupa principală a Ligii Campionilor. Cele două au evoluat în meciurile din Liga Campionilor în acest sezon, totodată fiind şi componente ale naţionalei Sloveniei. Celelalte două jucătoare dorite de Burcea sunt de la campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea, fiind vorba, de asemenea, de jucătoare cu experienţă care să ajute echipa să evite retrogradarea. SCM ocupă ultimul loc în Liga Naţională, cu opt înfrângeri din tot atâtea meciuri. În cazul în care cele patru fete vor veni, tehnicianul craiovean va renunţa la alte jucătoare. Din lotul craiovean nu mai face parte Ana Ion, pivot venit în vară de la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea.
O altă echipă care are nevoie de întăriri este cea de baschet masculin. După ce s-a renunţat la sârbii Bajic şi Vlaskovic, antrenorii Andelko Mandic şi Marius Toma caută jucători. Cel mai probabil, noile achiziţii vor fi tot străini. Baschetbaliştii craioveni ocupă locul 14 în Divizia A, cu patru victorii şi 11 înfrângeri.
La echipa de baschet feminin de la SCM-U, antrenorii Liviu şi Daniela Manea au renunţat la americanca Natasa Mikic. Două dintre tinerele jucătoare ale echipei craiovene, Andra Manea şi Irina Gavrilă, vor participa încă din primele zile ale noului an la o selecţie pentru lotul naţional U18. Ele trebuie să se prezinte pe 2 ianuarie la Drobeta Turnu Severin. Baschetbalistele craiovene ocupă locul 7 în Divizia A, cu nouă victorii şi șase înfrângeri.

La volei vor
să se întărească

În ceea ce priveşte cele două echipe de volei de la SCM Craiova, preşedintele clubului, Nicu Stoian, a declarat recent că antrenorii Dănuţ Pascu (masculin) şi Berti Văsuică (feminin) îşi vor întări loturile. Stoian a adăugat că o prioritate pentru echipa masculină de volei este integrarea în lotul de 12 al juniorilor de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“. Echipa feminină de volei de la SCM-U se află pe locul şase în Divizia A1, cu şase victorii şi trei înfrângeri, iar cea masculină ocupă locul 9, cu patru victorii şi şapte înfrângeri.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII