14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPintilii: Suntem mulţumiţi

Pintilii: Suntem mulţumiţi

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, se declară satisfăcut de realizările grupării gorjene în primele nouă etape ale acestui sezon

Liderul echipei Pandurii, Mihai Pintilii, s-a pregătit cot la cot cu colegii săi, în ciuda accidentării din jocul cu Târgu Mureş. „M-a durut puţin atunci când am căzut şi s-a speriat toată lumea, dar eu ştiam că nu am nimic grav“, a rememorat Pintilii momentele din finalul ultimei partide, când s-a ales cu două copci la arcada stângă. Ca o concluzie a primelor nouă etape, căpitanul se declară mulţumit de locul 6 pe care gorjenii îl ocupă în clasamentul Ligii I. „Suntem în obiectiv. Cu punctele pe care le-am pierdut destul de uşor eram mai sus, dar suntem mulţumiţi şi cu locul 6. Noi ne facem jocul. Dacă e să fie Europa League, dacă e să fie campionatul, să fie! Dacă ne ajută Dumnezeu să ne iasă jocul, să adunăm punctele, că asta ne dorim toţi, vom vedea“, a afirmat Pintilii.
Singurul amendament al prestaţiei de până acum ar fi o mai mare responsabilizare la fazele fixe, punctul slab al oltenilor în acest sezon. „Păcat că luăm goluri din faze fixe. Am pierdut cinci puncte pe astfel de greşeli, atât cu Astra acasă, cât şi la Târgu Mureş. Trebuie să exersăm mai mult la antrenamente fazele fixe. O să facem numai faze fixe, cu adversitate. O să facem o sută de faze fixe, cum a zis şi domnul Grigoraş. O să încercăm să nu mai luăm gol. Trebuie o mai mare responsabilitate pentru omul pe care îl avem în marcaj“, a spus căpitanul gorjenilor.

„Vrem în finala Cupei!“
 
Proaspăt internaţional al României, Mihai Pintilii a fost omis de selecţionerul Victor Piţurcă la ultimele acţiuni, în ciuda evoluţiilor sale apreciabile. „Nu sunt dezamăgit că nu sunt la echipa naţională. Eu îmi văd de treabă la Pandurii, iar dacă domnul Piţurcă va considera că este loc pentru mine la echipa naţională a României mă va chema. Dacă nu va considera că merit să fiu la naţională, viaţa merge înainte. Fiecare depinde de evoluţiile pe care le are. Ele te fac să urci sau să cobori“, a comentat Pintilii.
Cupa României este un obiectiv pentru panduri în acest an competiţional. „Noi, jucătorii, tragem pentru Cupa României şi ne dorim să ajungem în finală. Cu cât mai sus, cu atât mai bine pentru noi“, a punctat Pintilii.
 
Maximum în meciurile de acasă
 
Trupa lui Petre Grigoraş a avut o singură sincopă acasă în acest sezon, 1-2, cu Astra, şi oltenii nu mai sunt dispuşi la concesii. Pandurii are, în continuare, două jocuri pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaş şi „U“ Cluj, şi vrea să ia toate punctele puse în joc. „Noi sperăm să obţinem maximum din meciurile de acasă. Cu Astra am jucat bine, dar am luat bătaie. Dacă am câştiga cu Gaz Metan şi «U» Cluj, am fi acolo, sus de tot, iar asta ar bucura pe toată lumea. Vom da totul să câştigăm aceste două meciuri. Sunt foarte importante şi foarte grele pentru noi pentru că întâlnim două echipe bune“, a încheiat Pintilii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII