20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMediaşul i-a surprins pe nemţi, Dinamo a dezamăgit

Mediaşul i-a surprins pe nemţi, Dinamo a dezamăgit

Cele două formaţii din România care ne-au reprezentat joi seară în Europa League au avut evoluţii modeste, încheiate cu remize

Gaz Metan Mediaş pornea cu şansa a doua în întâlnirea cu FSV Mainz, de pe „Coface Arena“, din prima manşă a turului trei preliminar al Europa League. Ardelenii au dat însă peste cap calculele hârtiei, practicând un joc precis şi periculos pe contraatac, surprinzându-i pe nemţii care savurau victoria înainte ca ea să vină. Germanii au deschis scorul prin Bungert, în minutul 31, iar românii au egalat în minutul 60 prin Bawab, scorul final fiind 1-1.
Antrenorul FSV Mainz, Thomas Tuchel, a declarat după meciul cu Gaz Metan Mediaş că rezultatul îi lasă un gust amar, dar că soarta calificării se va decide în retur. „Am muncit foarte mult, fără să fim răsplătiţi. De aceea, rezultatul îmi lasă un gust amar. Nu trebuie să ne fie frică în perspectiva meciului retur. Putem câştiga în România“, a spus Tuchel, care a folosit următorii jucători: H. Muller – Bungert, Svensson, Noveski, Pospech – Polanski, Soto – Risse (‘79, N. Muller), Ivanschitz (‘62, Allagui), Stieber – Ujah (‘62, Choupo-Moting).
De partea cealaltă, preşedintele ardelenilor, Ioan Horoba, s-a arătat încântat de rezultatul primei manşe, considerând că sunt şanse de calificare: „Mă bucur că am scos un rezultat bun şi nu am făcut de râs România în Germania. Eu zic că e un rezultat excepţional pentru noi. Dacă îl gestionăm bine în retur, poate ne trezim în play-off. Ne-am descurcat onorabil şi echipa trebuie să meargă înainte cu sau fără Eric. Poate dacă îl aveam pe el era altfel rezultatul“, a spus Ioan Horoba la Radio GSP.
Antrenorul Mediaşului, Cristi Pustai, a mizat în jocul din Germania pe: Pleşca – Trtovaci, Hoban, Khubutia, Markovici – Todea, Breeveld – C. Petre (‘84, Buzean), Bawab, Pârvulescu (‘8, A. Muntean; ‘70, R. Zaharia) – Liţu.
Partida retur se va disputa pe 4 august, de la ora 20.00, la Mediaş.

„Câinii“ au început bine şi au terminat prost

În „Ştefan cel Mare“, Dinamo părea să nu aibă probleme după începutul fulminant cu NK Varazdin, dar în final scorul a fost egal, 2-2. „Câinii“ au deschis scorul în minutul 5, prin Susaci (autogol), iar Moţi părea să fi încheiat socotelile încă din minutul 16, când a făcut 2-0, dar croaţii au replicat de două ori, prin Sacer (‘43) şi Vugrineci (‘45+2), astfel că la pauză a fost egal, scor 2-2. La reluare, elevii lui Liviu Ciubotariu au presat de la început, căutând golul care să aducă victoria. Toate eforturile au fost în zadar, în ciuda faptului că au beneficiat şi de o lovitură de pedeapsă, irosită cu uşurinţă de Dănciulescu în minutul 60, calificarea jucându-se astfel în Croaţia, pe 4 august.
Antrenorul Liviu Ciobotariu a declarat că este dezamăgit de rezultat. „Sunt foarte dezamăgit de rezultat, am controlat jocul, am reuşit să înscriem două goluri, după care am primit un gol pe o greşeală colectivă. Chiar dacă ne-am creat ocazii, nu am mai reuşit să desfacem apărarea croaţilor şi nu am mai avut eficacitate în faţa porţii. Îmi pare rău că nu am putut gestiona jocul la 2-0 pentru noi şi că s-a rupt după primirea acelui gol. Noi vrem să mergem să câştigăm în Croaţia, pentru că avem această capacitate, dar trebuie să ne revizuim atitudinea“, a spus Ciobotariu, care a mizat pe: Bălgrădean – Rus, Scalatache, Moţi, Diabate – Torje (‘78, Păun), D. Kone, C. Munteanu, Alexe – Dănciulescu (‘75, Ţucudean), M. Niculae.
„Am avut mult noroc, cu care nu ne-am mai întâlnit de mult. Dinamo este echipa mai bună, dar clar rezultatul ne dă dreptul să fim optimişti şi vom face tot posibilul să o eliminăm. Am simţit că putem să jucăm mai bine în repriza a doua şi chiar să câştigăm“, a spus tehnicianul croaţilor, Samir Toplak, care a folosit următorii jucători: Krkleci – Tkalcici, Susaci, Gluhak, Simek (‘9, Loncar) – Brlecici, Aganovici (‘82, Grgeci) – Sacer (‘74, Trojak), Glavina, Golubar – Vugrineci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII