17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa Pandurii se întoarce acasă

Echipa Pandurii se întoarce acasă

Ultima dispută găzduită de arena gorjeană în Liga I a fost Pandurii – Sportul, scor 1-0, la 16 octombrie 2010. De atunci, trupa lui Grigoraş a disputat la Severin meciurile de pe teren propriu pentru ca suprafaţa de joc să fie refăcută. La doar trei luni de la însămânţarea gazonului (1 mai 2011), constructorul a dat garanţii că se poate evolua la Târgu Jiu, însă tehnicianul Petre Grigoraş se teme că suprafaţa de joc nu va rezista. „Personal, aş fi întârziat revenirea pe propriul teren. Nu ştiu dacă gazonul va rezista. Timpul a fost destul de scurt de la însămânţare până acum şi cred că ar fi fost mai bine ca primele două etape să le jucăm în altă parte. Sub nici o formă nu ne vom antrena pe el. Doar jocul se va desfăşura aici, iar constructorul a promis că în trei săptămâni îl va repara dacă se va strica“, a declarat Grigoraş. Pandurii nu vor susţine nici măcar un antrenament pe noul gazon, ci doar jocul oficial. „Nu e nici un dezavantaj pentru că nici la Severin nu am făcut nici un antrenament înainte“, a mai spus Grig.

Să vină lumea

Dacă în condiţii pentru fotbalişti s-a investit enorm, în schimb, în tribune, confortul spectatorilor nu s-a îmbunătăţit. Ceea ce ar trebui să atragă lumea la stadion ar fi jocul echipei lui Petre Grigoraş, unul superior celor din campionatele trecute. „Revenim pe propriul teren după exilul la Severin şi sper să o facem cu dreptul. Noi aşteptăm ca suporterii să umple stadionul, dar nu putem să-i forţăm decât prin jocul nostru şi prin rezultate. Dacă vor veni în număr mare şi noi vom da satisfacţie şi meciurile următoare, stadionul va fi plin. Noi suntem cei care-i putem aduce sau îndepărta de la stadion.
Normal ar fi să vină cât mai mulţi pentru că am avut un retur destul de bun, începutul nu a fost extraordinar, dar nici rău, lumea nu a mai văzut un meci la Târgu Jiu de nouă luni. Cred că vor dori să vadă un joc de Liga I“, a afirmat Grigoraş.

Hidişan şi-a reziliat contractul

Clubul Pandurii Târgu Jiu a anunţat despărţirea de Florin Hidişan, care şi-a reziliat înţelegerea pe cale amiabilă. De asemenea, Pandurii i-a transferat definitiv la Săgeata Năvodari pe Sorin Chiţu şi Florin Popa. Alt jucător al echipei Pandurii, Ionuţ Constantin, a fost împrumutat pentru doi ani la Săgeata Năvodari, cu opţiune de revenire la Pandurii în orice perioadă de transfer.

Rusu: Sper să câştigăm

Titular la Piatra Neamţ, Adrian Rusu are şanse mari să fie în primul „unsprezece“ şi cu FC Braşov, echipa la care a evoluat anul trecut sub formă de împrumut. „Ca jucător profesionist trebuie să joci acolo unde ai contract, nu va fi un meci special. Şi când am jucat la Braşov mi-am făcut datoria pentru acea echipă. Mi-aş dori să câştigăm, egalul de la Ceahlăul nu ar avea o valoare mare dacă nu o să câştigăm şi cu Braşovul“, a comentat Rusu. Fundaşul e încântat de condiţiile găsite la Târgu Jiu: „Condiţiile sunt mult mai bune faţă de când am plecat. O echipă foarte unită, o familie adevărată. Având în vedere că eu am fost plecat în perioada cât echipa a jucat la Severin, mă voi simţi la fel ca înainte. Va fi o atmosferă frumoasă la revenirea acasă“, a mai spus Rusu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS