19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCojocaru n-a prins finala

Cojocaru n-a prins finala

Cele trei atlete craiovene prezente la Campionatul Mondial de Atletism pentru juniori 2 de la Lille (Franţa) au concurat miercuri seară, în ziua de debut a competiţiei. Roxana Ene (LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea) nu a reuşit să treacă de serii în proba de 100 de metri. Sportiva pregătită de mama sa, Eugenia Ene, a încheiat pe locul patru în seria a patra, cu timpul 12.31 secunde. Seria a patra a fost câştigată de americanca Myasia Jacobs, cu timpul de 11.85 secunde.
Aflată pentru prima dată la o competiţie de anvergură, Luminiţa Achim (LPS „Petrache Trişcu“ – CS Universitatea) a luat startul în finala probei de 3.000 de metri şi a încheiat-o pe locul 13 din 15 participante. Eleva lui Adrian Tudor a parcurs distanţa în 9 minute, 55 de secunde şi 29 de sutimi într-o probă dominată de sportive din Africa. S-a impus o etiopiancă, Gotytom Gebreslase (8:56.36), urmată de două atlete din Kenya, Ziporah Wanjiru Kingori (8:56.82) şi Caroline Chepkoech Kipkirui (8:58.63).
O altă româncă prezentă în finala de la 3.000 de metri, Anca Maria Bunea, s-a clasat pe locul opt.
În schimb, Andreea Cojocaru (LPS „Petrache Trişcu“) s-a calificat în semifinalele probei de 400 de metri garduri, după ce a ocupat locul patru în serie, cu 1:01.73. Ieri însă, eleva lui Mateo Paraschiv nu a reuşit să se claseze pe un loc calificat în finală, încheind pe locul şapte seria a doua semifinală, cu timpul 1:02.70. Ene şi Cojocaru nu au încheiat Mondialele. Prima va lua astăzi startul în calificări la 200 m, iar sâmbătă cele două vor face parte şi din echipa României de ştafetă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS