16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiova va găzdui Campionatul Naţional de box

Craiova va găzdui Campionatul Naţional de box

După ce anul trecut a organizat Finala Campionatului Naţional de box, categoria tineret, oraşul Craiova a fost ales să găzduiască şi anul acesta o finală, a juniorilor (sportivi născuţi în 1995 şi 1996).
Competiţia va debuta luni, la ora 18.00, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei, cu un sparring între componenţii loturilor olimpice ale României şi Republicii Moldova. Din lotul ţării noastre face parte şi un pugilist craiovean, Maike Cioacă. Tot luni, participanţii la Campionatul Naţional vor susţine testările tehnice. Alt craiovean, Fănel Trandafir, vicepreşedintele Federaţiei Române de Box, este organizatorul pe plan local al competiţiei şi a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că îşi doreşte ca sportivii să se simtă bine în Bănie: „Aşteptăm la sală cât mai mulţi craioveni, pentru că intrarea este liberă, iar aceştia să urmărească un spectacol pugilistic reuşit. Vor veni sportivi buni şi îmi doresc să oprim cât mai multe medalii în Oltenia“, a spus Trandafir. Acesta a adăugat că sunt şanse mici ca preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să-şi facă apariţia la finală, deoarece în această perioadă este ocupat cu organizarea galei „Campion pentru România“, programată pe 9 iulie la Romexpo în Bucureşti, al cărei cap de afiş este meciul dintre Lucian Bute şi Jean Paul Mendy, în care românul îşi va pune în joc pentru a 8-a oară titlul mondial IBF.
Meciurile din cadrul Campionatului Naţional al juniorilor vor debuta marţi, de la ora 16.30, iar finalele ar trebui, conform programării iniţiale, să se dispute vineri. Sâmbătă ar trebui să se desfăşoare o înfruntare amicală internaţională între loturile naţionale de juniori ale României şi Bulgariei.

Tănasie ar putea boxa în gala lui Bute

Fănel Trandafir a dezvăluit ieri că pugilistul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie ar putea disputa un meci în cadrul galei din 9 iulie, de la Romexpo. „Sorin vrea să întrebe oamenii de la Federaţie să vedem dacă poate să facă un meci în cadrul galei lui Bute. Dacă răspunsul va fi pozitiv, probabil va începe imediat pregătirea sub îndrumarea maestrului Vasile Fântână“, a explicat vicepreşedintele FR de Box. La gala din 9 iulie de la Romexpo vor mai boxa şi alţi reprezentanţi ai României, Jo Jo Dan, Bogdan Dinu şi Viorel Simion, dar preşedintele federaţiei, Rudel Obreja, a menţionat că pregăteşte una sau chiar mai multe surprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII