19.8 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSportActualul lot e de bază şi anul viitor

Actualul lot e de bază şi anul viitor

Petre Grigoraş şi-a stabilit strategia pentru sezonul viitor al Ligii I, unul în care vrea să atace cu Pandurii Târgu Jiu un loc în prima jumătate a clasamentului.  Tehnicianul cere conducerii administrative să păstreze actualul nucleu al echipei, îmbunătăţit cu două-trei „implanturi“. După ce în iarnă s-a renunţat la Gabriel Matei, transferat la Steaua Bucureşti, „Grig“ nu mai acceptă să piardă nici un jucător de bază. „Nimeni nu mai este transferabil dacă se vrea să se facă ceva, indiferent de ofertă. Deja am renunţat la un jucător. Dacă vom mai renunţa la doi-trei, va fi greu să-i înlocuim cu jucători de aceeaşi valoare şi să ne propunem mai mult decât ne-am propus anul acesta. Dacă vor rămâne toţi jucătorii pe care-i doresc, cu două-trei implanturi, sunt convins că putem să atacăm prima jumătate a clasamentului. Acum s-a format o unitate de grup, o familie. Unor jucători le-a crescut cota, alţii care erau mai mult prin tribună au devenit oameni de bază şi joacă peste media echipei. Dacă îi pierdem şi aducem alţii, o să rămânem la reconstrucţie. Rezultatele nu au cum să apară într-o săptămână sau o lună“, a spus Grigoraş.
Trei jucători se vor despărţi de Pandurii Târgu Jiu la finalul acestui sezon, cel mai probabil Pedro Mingote, Bogdan Apostu şi, sigur, Florin Hidişan. „Din actualul lot cred că vor pleca vreo trei. Conducerea va trebui să facă tot posibilul să le găsească altă destinaţie, pentru că evoluţiile lor din această perioadă nu m-au convins şi nu are rost să ne încurcăm. Hidişan face parte din categoria celor care m-au dezamăgit, poate mai mult decât toţi. I-am dat o ultimă şansă, am crezut că, dacă alţii n-au reuşit, voi reuşi eu, dar, din păcate, a fost peste puterile mele să fac acest lucru. Sincer vă spun, este un jucător înzestrat cu nişte calităţi extraordinare, dar nu este de ajuns la fotbal“, a declarat tehnicianul.

Revine Rusu,
din vară

Printre achiziţiile certe ale pandurilor se numără Adrian Rusu, jucător împrumutat în acest sezon la FC Braşov, şi Călin Cristea, transferat în iarnă de la Unirea Alba Iulia, dar nelegitimat. Pandurii mai are jucători sub contract împrumutaţi la alte echipe, Nalaţi, Antohi, Florin Popa sau Ciucur, însă nici unul nu intră în vederile lui Grigoraş. „Am transmis deja conducerii că din vară îl vreau pe Rusu. N-aş vrea să discut problema asta înaintea jocului cu Braşov ca nu cumva să se interpreteze şi să-i fac rău băiatului. El în vară îşi termină împrumutul la Braşov şi va reveni la echipa noastră. Asta înseamnă ca în meciul direct de duminică să fie profesionist şi să joace cu ardoare pentru echipa care îl plăteşte. L-aş aprecia mai mult decât să facă figuraţie pe teren fiindcă la vară vine încoace. Nu m-ar impresiona cu absolut nimic. Am discutat şi problema lui Nalaţi, dar lăsăm asta pentru la sfârşit. Mi-am spus opinia faţă de unii dintre ei. Din moment ce luăm vacanţă, îşi vor intra în rol conducătorii pentru că atunci se fac întoarcerile, revenirile… Eu voi da atunci în scris de ce jucători ne putem despărţi şi ce jucători ar trebui să revină. Se pare că nu vor fi aşa de mulţi la capitolul reveniri. Nu ştiu dacă va fi mai mult de unul“, a anunţat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS