17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia a încheiat sezonul pe locul 10

Energia a încheiat sezonul pe locul 10

Energia Rovinari a câştigat marţi disputa cu Politehnica Iaşi, scor 3-1, din play-out-ul Diviziei A la baschet masculin şi a încheiat sezonul 2010-2011 pe locul 10

După 93-79 în primul joc de la Iaşi, baschetbaliştii de la Energia au obţinut victoria şi în cel de-al doilea joc programat în Moldova, scor 99-72, şi a pus punct astfel actualului sezon competiţional. Gorjenii pleacă în vacanţă, în timp ce Politehnica Iaşi se va bate la retrogradare cu BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Conştienţi că nu mai au şanse să elimine Energia după prima înfrângere de acasă, ieşenii au încercat să evite o deplasare lungă şi costisitoare la Târgu Jiu şi au rulat în ultimul joc tot lotul de jucători. Cu Rafal Bigus într-o formă de zile mari în primele zece minute, 11 puncte şi nouă recuperări, oltenii nu au avut nici o problemă în a se impune, spectacolul fiind cuvântul de ordine al acestui meci. Energia a câştigat detaşat atât sfertul întâi, scor 29-16, cât şi sfertul doi, scor 25-11, iar după pauză nu a mai forţat, Slobodan Nikolic introducând şi jucătorii mai puţin folosiţi, oferindu-le gazdelor şansa de a câştiga ultimul sfert, 24-18.
Cei care s-au remarcat în acest ultim joc au fost Viorel Mocanu, cu 26 de puncte, 8 recuperări, Porter Troupe, care şi-a trecut în cont 24 de puncte, 5 recuperări şi 3 pase decisive, şi Rafal Bigus, cu un nou double-double, 14 puncte şi 15 recuperări. Au mai punctat pentru Energia: Nikolic, 11 puncte, Gligă, 7 puncte, Oluic, 12 puncte, Bratoloveanu, 2 puncte şi Lupusavei, 3 puncte.

Craiova va înfrunta Braşovul

Cealaltă echipă olteană, SCM-U Craiova, nu a scăpat de griji. Formaţia pregătită de Adrian Budurean şi Marius Toma va juca în faza a doua din play-out, deoarece a fost învinsă de CSM Bucureşti, scor 3-0, în prima fază. Adversara oltenilor va fi formaţia CSU Cuadripol Braşov, care a pierdut seria cu CS Otopeni, scor general 1-3. În sezonul regulat, SCM-U a câştigat ambele partide cu braşovenii (102-74 în tur şi 83-76 în retur).
În celălalt meci pentru evitarea retrogradării se vor întâlni BC Miercurea Ciuc şi Politehnica Iaşi. În tur, Iaşiul s-a impus pe teren propriu cu 95-79, în timp ce în retur ardelenii au câştigat cu 127-107.
Seriile se vor disputa după sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“. Câştigătoarele vor ocupa locurile 13 şi 14 în clasamentul final al Diviziei A, iar învinsele vor retrograda.

Se cunosc semifinalistele

CSU Ploieşti, „U“ Mobitelco Cluj, Gaz Metan Mediaş şi Steaua Turabo Bucureşti sunt cele patru echipe care vor juca în semifinalele Diviziei A. Semifinalele sunt programate tot în sistemul „cel mai bun din cinci meciuri“, pe 29-30 aprilie, 4-5 şi 8 mai. Finalistele sezonului vor juca şapte meciuri în lupta pentru titlul naţional, meciurile fiind programate (dacă se vor juca toate), la datele 14-15, 21-22, 28 mai, 1 şi 5 iunie. Sezonul trecut, finala s-a jucat între CSU Ploieşti şi „U“ Mobitelco Cluj, prima cucerind laurii campionatului intern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS