14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii de la SCM-U au luat primii vacanţă

Voleibaliştii de la SCM-U au luat primii vacanţă

Echipa craioveană, pregătită de Dan Pascu, a încheiat campionatul încă din 12 martie. Oltenii s-au clasat pe locul nouă la încheierea sezonului regulat al Diviziei A1.

Componenţii echipei masculine de volei SCM-U Craiova se bucură deja de vacanţă. Formaţia olteană a fost prima care a încheiat campionatul Diviziei A1, încă din 12 martie. Elevii lui Dan Pascu s-au clasat pe locul nouă la finalul sezonului regulat, iar în faza următoare a competiţiei, play-out, ar fi trebuit să întâlnească echipa de pe locul 12. Numai că, în iarnă, echipa Torpi Târgu Mureş s-a retras din campionat şi au rămas doar 11 formaţii, motiv pentru care jucătorii craioveni nu mai au adversar în play-out.
„Jucătorii au luat vacanţă chiar după ultimul meci din retur, de acasă, cu Piatra Neamţ, pe care l-am pierdut cu 2-3. Au predat echipamentul şi au plecat“, a spus ieri Nicu Stoian, preşedintele clubului SCM-U.

Pauză mai scurtă

Acesta a adăugat că a discutat cu antrenorii echipelor din club să scurteze perioada mare de inactivitate a sportivilor, după ce se încheie campionatul: „În cazul voleibaliştilor vrem să îi chemăm la pregătire în luna iunie, apoi să le mai dăm liber o lună, iulie. Altfel este foarte greu şi pentru ei să revină la nivelul de pregătire pe care l-au avut înainte de vacanţă“.
Câţiva dintre jucătorii din lot sunt la final de contract, dar preşedintele Stoian spune că deocamdată nici unul nu şi-a manifestat dorinţa să plece. „Nu ne-a anunţat nimeni până acum că vrea să plece. Cu cei cărora le expiră acum contractele vom semna angajamente noi. Ar fi mare lucru dacă am reuşi să păstrăm nucleul de jucători de acum şi pe lângă ei să mai aducem unu-doi. Cred că echipa noastră ar avea un cuvânt de spus“, a adăugat fostul voleibalist.

„Trebuia să fie pe locul opt, dar au fost mulţi accidentaţi“

Nicu Stoian a mai spus că obiectivul voleibaliştilor din Bănie era clasarea la finalul sezonului pe locul opt, adică accederea în play-off: „Băieţi aveau ca obiectiv locul opt, dar problemele de lot de la sfârşitul returului – la un moment dat am avut şi patru jucători accidentaţi – au contat foarte mult. Am ratat pe puţin locul opt“. Alb-albaştrii au disputat 22 de meciuri în acest sezon al Diviziei A1 şi au înregistrat şapte victorii şi 15 înfrângeri. Laurenţiu Vânătoru şi colegii săi au surprins prin jocurile bune făcute în compania echipelor din vârful clasamentului, Dej, Constanţa, Zalău, dar au pierdut puncte preţioase în faţa contracandidatelor la play-off.  De aceeaşi părere este şi Dan Pascu, antrenorul principal al echipei SCM-U: „Ne-am clasat pe un loc nouă, care, zic eu, nu a reflectat prestaţia noastră din campionat. Am reuşit să facem jocuri bune şi foarte bune în compania primelor clasate, dar, din păcate, am făcut paşi greşiţi în faţa formaţiilor cu care ne-am bătut pentru un loc în play-off“.
În timp ce craiovenii se bucură deja de vacanţă, restul echipelor din campionat dispută partide, mai mult sau mai puţin importante, ultimul meci fiind programat să aibă loc la începutul lunii mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS