18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportMatei, de nerecunoscut în retur

Matei, de nerecunoscut în retur

De când a semnat cu Steaua Bucureşti, prestaţiile fundaşului dreapta de la Pandurii, Gabriel Matei, nu mai sunt la nivelul celor din prima parte a sezonului

Impresionant în prima parte a campionatului, când a atras atenţia marilor cluburi din România, Gabriel Matei a avut evoluţii mediocre în 2011. Întâmplător sau nu, căderea din jocul fundaşului survine după ce acesta a semnat cu Steaua Bucureşti, jucătorul urmând să treacă din vară la gruparea din Ghencea. Matei are şi circumstanţe atenuante. Ruptura musculară suferită în Antalya l-a scos din circuit mai bine de o lună, iar revenirea se dovedeşte a fi greoaie. Dacă în prima parte a campionatului a fost integralist în 17 din cele 18 jocuri disputate de Pandurii, în 2011 a terminat în teren doar partida cu Gloria Bistriţa. Cu Dinamo a fost înlocuit după ce a greşit grav la golul doi al „câinilor“, iar la Mediaş a ieşit la pauză ca să nu rişte eliminarea. Suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, Matei va lipsi şi cu CFR Cluj, etapa viitoare. Totuşi, fundaşul rămâne om de bază la Pandurii, beneficiind încă de toată încrederea lui Petre Grigoraş.

„Să nu vină cu nasul
pe sus!“

Gabriel Matei a fost convocat şi la naţionala de tineret a României, condusă de Emil Săndoi, pentru turneul din Austria şi Slovenia, alături de alţi doi jucători de la Pandurii, portarul David Lazar şi Ciprian Brata. Petre Grigoraş speră ca jucătorii săi să revină motivaţi de la naţională. „Moralul lor trebuie să fie extraordinar. Nu ştiu dacă Pandurii a mai avut trei jucători la lotul naţional. Pentru ei, ca jucători, ar trebui să fie o mândrie că sunt selecţionaţi şi ar trebui să le dea un moral fantastic, să se pregătească de două ori mai bine decât acum, să conştientizeze că e o onoare să îmbraci tricoul echipei naţionale, dar şi o mare obligaţie. Sper că se vor întoarce de la lot cu nasul îndreptat în direcţia bună şi nu în sus“, a declarat Grigoraş la Gorjtv.

Pandurii, în cantonament la Sibiu

Pandurii Târgu Jiu va efectua, începând de astăzi, timp de o săptămână, un cantonament de pregătire la Sibiu. „O să avem două jocuri de verificare, cu Voinţa Sibiu, care e pe primul loc în Liga a II-a, şi cu încă o echipă de Liga a III-a. Nu mă interesează rezultatele în sine, ci relaţiile de joc. Normal că se mai poate pune ceva şi la pregătirea fizică, pentru că am avut câţiva jucători care în perioada de pregătire au avut probleme medicale. Vom încerca să remediem ce se poate şi, bineînţeles, obiectivul este acela de a-i aduce pe jucători cu picioarele pe pământ“, a declarat Grigoraş.

Cardoso poate rata
tot sezonul

Alexandre Cardoso a fost diagnosticat cu ciupitură de menisc şi întindere de ligamente la genunchi, iar situaţia sa rămâne incertă. Brazilianul a fost sfătuit să se opereze, însă a decis să continue până cedează meniscul. „Părerile sunt împărţite în cazul lui Cardoso. Dacă va ţine meniscul e OK, dacă nu, va trebui să se opereze şi va lipsi tot campionatul“, a spus Grigoraş. Şi Cosmin Băcilă, un alt indisponibil, îşi reia antrenamentele, însă la o intensitate redusă. Grigoraş speră să-i aibă apţi pe amândoi la partida cu CFR Cluj. „Ne-au lipsit Cardoso şi Băcilă. Ei vor intra în această săptămână într-un proces de pregătire mai uşor decât ceilalţi şi să sperăm că în meciul cu CFR Cluj îi vom avea pe amândoi apţi. Ar fi un atu pentru noi. Sunt doi jucători care pot să crească nivelul de joc“, a mai afirmat tehnicianul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS