14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGrigoraş: Nu asta va fi faţa pandurilor!

Grigoraş: Nu asta va fi faţa pandurilor!

Pandurii a suferit prima înfrângere în stagiul de pregătire din Antalya după un joc modest prestat de trupa lui Grigoraş. Lemnaru şi brazilianul Conrado au debutat în tricoul pandurilor.

În al doilea amical din Antalya, Pandurii a pierdut, 0-1, în faţa celor de la FK Baku, golul azerilor fiind marcat Barakat (‘30) la capătul unei erori colective a apărării: portarul Horvat a respins greşit după un corner şi Barakat a marcat spectaculos, din centrul careului, printre fundaşii pandurilor. În ultimul sfert de oră al primei reprize, Horvat şi bara porţii sale i-au salvat pe panduri de alte goluri. Grigoraş a folosit în prima repriză formaţia: Horvat – Popete, Tătaru, Rada, Neagu – Ciucur, Avramescu, Militaru – Stupic, Conrado, Cardoso. La reluare, antrenorul gorjenilor a trimis în teren pe: Lazar – Matei, Chiricheş, Cardoso, Grecu – Hidişan, Nistor, C. Cristea – Băcilă, Lemnaru, Brata.
Doar Cardoso a fost păstrat pe teren în partea a doua, însă a trecut de pe postul de mijlocaş ofensiv pe cel de fundaş central. Improvizaţia a fost forţată din cauza numeroaselor absenţe din lot: Mingote (întindere tendon), Voiculeţ (entorsă), Pintilii (ruptură musculară), Viera (contuzie), Apostu (entorsă), Vranjes (răcit). Pandurii a dominat categoric această parte de meci, dar centrările mai mereu imprecise ca şi şuturile de la distanţă nu au găsit drumul spre egalare. Nistor (’67, ‘68), Cristea (’52, ‘63), Brata (’58, ‘86) şi Hidişan (‘76) nu l-au putut bate pe Sisoko, şutând ori în braţele acestuia, ori pe lângă poartă. Lemnaru a debutat cu acest prilej în tricoul pandurilor şi a avut chiar şansa să marcheze, dar lovitura sa de cap a trecut pe lângă poartă (‘81).

Grigoraş: Un meci slab

Fără şase jucători de bază şi cu o echipă, în prima parte, care a evoluat în premieră în acea componenţă, Pandurii are circumstanţe atenuante în înfrângerea cu FK Baku. „E prima înfrângere din această pregătire, nu sunt supărat pentru că suntem la începutul pregătirii. E abia al doilea joc. În prima repriză am fost ca şi inexistenţi, dar am încercat câţiva tineri şi jucătorii pe care-i avem în probe. În partea a doua am folosit mai mulţi jucători de bază, din păcate, nu am reuşit să concretizăm. Un meci slab, dar sunt convins că nu asta va fi faţa pandurilor când va începe campionatul. Ne-au lipsit şi şase jucători importanţi cu probleme medicale şi sunt convins că în următoarele partide echipa va arăta altă faţă. Orice joc vrei să-l câştigi. Eu, personal, pun preţ şi pe partidele de verificare. Nu am reuşit acum, dar victoriile îţi dau moral, îţi dau încredere şi e normal să vrei să câştigi orice meci, amical sau oficial“, a declarat Grigoraş la Digi Sport.

Pandurii are interzis
la transferuri

Pandurii nu mai pot legitima sau vinde vreun jucător din cauza unor datorii către echipe din eşaloanele inferioare. Sentinţa a fost dată de către FRF şi a intrat în vigoare din 20 ianuarie. Gorjenii trebuie să achite 50.000 euro către FC Silvania Şimleul Silvaniei în contul transferului lui Ciprian Brata. Chiar dacă s-a înţeles cu „U“ Cluj, Pandurii nu-l poate legitima pe Lemnaru până nu-şi achită datoriile. „Vom plăti în cel mai scurt timp, nu se pune problema ca Lemnaru să nu evolueze la noi“, a declarat Eugen Pârvulescu, preşedintele executiv al pandurilor.

Conrado şi Stupic,
încă o şansă

Petre Grigoraş îi va testa şi pe cei doi atacanţi în probe şi în următorul amical ce are loc mâine, cu Metalurg Zaporjie. Bosniacul Bosko Stupic pare o variantă plauzibilă pentru gorjeni, însă brazilianul nu este o soluţie pentru returul acestui sezon. „Grigoraş a spus că vrea să-i mai vadă într-un meci. După trei meciuri îţi poţi face o impresie. Aici sunt mulţi impresari, jucători, multe variante. Bosniacul mi-a plăcut prin atitudinea lui, el a venit nepregătit, dar a intrat în ritm, face faţă la antrenament. Sârbii au atitudine în teren, să vedem dacă ne poate fi util şi să înscrie. Pe Lemnaru îl ştim. Brazilianul este un jucător cu care, dacă ne vom hotărî să-l luăm, trebuie să lucrăm. Pare un jucător de perspectivă, nu e soluţie de moment, nu e omul care să înscrie“, a declarat Viorel Temelescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII