16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia îşi joacă şansa cu Steaua

Energia îşi joacă şansa cu Steaua

Energia Rovinari primeşte sâmbătă vizita echipei Steaua Bucureşti, într-un meci programat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, de la ora 19.00, joc ce contează pentru etapa a 19-a a sezonului regulat al Diviziei A la baschet masculin. Trupa lui Slobodan Nikolic vine după două victorii consecutive, cu CSM Bucureşti şi Poli Iaşi, în timp ce Steaua este neînvinsă în 2011, reuşind victorii cu Miercurea Ciuc, Craiova şi Oradea. Antrenorul sârb al Energiei, Slobodan Nikolic, crede că oaspeţii sunt favoriţi la Târgu Jiu, însă garantează fanilor că băieţii săi se vor dedica sută la sută pe teren pentru cele două puncte.
„Este un meci foarte dificil, dar suntem norocoşi, echipa joacă foarte bine în ultima vreme. Am reuşit două victorii consecutive. Cu toate acestea, Steaua este favorită certă în acest meci, însă la Târgu Jiu este foarte dificil să joci, mai ales în atmosfera creată de suporterii din Sala Sporturilor. Cred că sâmbătă va fi un meci de baschet foarte bun. Pentru a învinge Steaua, trebuie să avem puţin noroc, o ofensivă foarte bună şi concentrare timp de 40 de minute. Steaua are un lot valoros, are dubluri pe fiecare post, a adus un croat – Ivan Tomeniak, un sloven – Hafnner şi un american – Smith, care sunt jucători foarte valoroşi. Steaua este o echipă cu ambiţii mari şi un antrenor croat foarte bun, însă nu îmi este frică de cineva anume din lotul lor, pentru că sunt convins că Energia poate să facă un meci bun, chiar dacă şansele sunt 60% în favoarea bucureştenilor. Dacă vom avea o atmosferă la fel ca în partida cu CSM, sunt sigur că meciul se va juca până la ultima minge, aşa cum a fost şi cu CSM. Toată lumea va vedea că şi eu, şi jucătorii vom da totul pe teren“, a declarat Nikolic.
În meciul tur, Steaua Turabo Bucureşti a învins cu scorul de 99-88, iar în sezonul trecut, gorjenii au câştigat cele două meciuri din sezonul regulat: 77-74, la Târgu Jiu, 84-81 la Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS