28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGabi Florea vrea să continue cu Energia

Gabi Florea vrea să continue cu Energia

Revenit de la turneul final al Campionatului Mondial din Suedia, Gabriel Florea şi-a exprimat dorinţa de a continua cu Energia Pandurii Târgu Jiu dacă se vor rezolva problemele financiare.

Lider în clasamentul golgheterilor din Liga Naţională (85 de goluri), Gabriel Florea, extrema stângă a Energiei, a fost şi în Suedia unul dintre principalii marcatori ai României, terminând turneul final cu 33 de reuşite. Doar Alexandru Stamate l-a devansat pe jucătorul gorjean, interul Reşiţei marcând 39 de goluri. „Ai numai de învăţat de la un turneu final. O experienţă extraordinară. Mi-aş fi dorit să ne îndeplinim obiectivul, să fim în primele 12. Am fost la două secunde cu Algeria. Personal, mi-am dorit doar
să-mi fac datoria cât mai bine“, a rezumat Florea experienţa din Suedia. După două zile de vacanţă, Gabriel Florea îşi reia activitatea la echipa de club, fiind convocat în lotul Energiei, care face deplasarea astăzi la turneul amical de la Odorhei, programat în perioada 28-29 ianuarie şi la care, alături de gruparea gorjeană, mai participă Dinamo Braşov, CSU Bucovina Suceava şi echipa gazdă, HC Odorheiu-Secuiesc. Dacă Ionuţ Ciobanu, Dan Savenco şi Marius Novanc, colegi de la naţională, şi-au reziliat pe cale amiabilă contractele cu Energia, Gabriel Florea îşi doreşte să continue la Târgu Jiu, cu condiţia să se rezolve problemele financiare. „Mai am un an şi jumătate contract cu Energia şi, dacă se rezolvă toate problemele financiare, nu văd de ce nu aş rămâne. Deocamdată, avem nişte restanţe financiare, dar cred că o să primim şi acei bani şi se va rezolva. De prima de anul trecut nu ştiu ce să zic. Deocamdată, mă gândesc doar la salariu. Despre primă, conducerea a zis că până la urmă o să ne dea nişte bani. Nu am avut încă o discuţie cu domnul Gore Popescu (şeful secţiei de handbal a clubului Energia – n.r.), abia am venit de la mondiale. Am fost concentrat acolo. Acum am venit la echipa de club şi mai întâi trebuie să am o discuţie, dar am un contract cu Energia şi mi-aş dori să rămân aici“, a declarat Florea. În ciuda faptului că lotul Energiei este destul de subţire, Florea crede încă în realizarea obiectivului, calificarea în cupele europene, iar în plan personal îşi doreşte să obţină trofeul „Aurel Bulgariu“, decernat golgheterului Ligii Naţionale. „Noi ne-am dori să fim acolo, sus, chiar dacă avem un lot subţire. Sper să nu avem parte de accidentări şi să nu apară oboseala până la urmă pentru că asta e cea mai mare problemă. Dacă la început nu urmăream să obţin titlul de golgheter, acum îmi doresc. Ar fi un lucru bun pentru mine. Dacă tot sunt pe primul loc, de ce să nu rămân acolo până la final? Dar mult mai mult mi-aş dori ca noi, ca echipă, să prindem cupele europene“, a mai spus Florea.

Criciotoiu îşi cere banii la comisii

Bogdan Criciotoiu a depus memoriu la Comisia de soluţionare a memoriilor din cadrul FRH, prin care solicită ca Energia Pandurii Lignitul Târgu Jiu să-i plătească salariul restant pe ultimele două luni şi jumătate, în valoare de 5.000 de euro, plus taxele de şcolarizare pe care gruparea gorjeană s-a angajat să le achite. Criciotoiu nu s-a pregătit în ultimele zile, însă antrenorul Liviu Andrieş susţine că jucătorul este accidentat. „Criciotoiu avea de mai mult timp probleme. Şi-a făcut un RMN şi a fost diagnosticat cu întindere a ligamentelor de la umăr, o accidentare mai veche. Este o problemă pentru că, după ce că suntem puţini la număr… E problema lui, care se rezolvă cu conducerea. Eu trebuie doar să antrenez echipa. Nu contează pentru mine că şi-a depus memoriu. Băieţii poate au dreptate. Eu sunt doar antrenor şi sunt aici să-i pregătesc. Problemele financiare şi cele de organizare sunt ale conducerii administrative. Criciotoiu este sub contract cu noi şi va continua cu Târgu Jiu. Asta cred eu. Nu ştiu care sunt problemele lui cu clubul“, a comentat Liviu Andrieş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS