17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliştii craioveni au produs surpriza la Dej

Voleibaliştii craioveni au produs surpriza la Dej

Elevii lui Dan Pascu au făcut din nou un meci mare, câştigând cu 3-1 disputa cu Unirea Dej, ocupanta locului patru în prima divizie.

Chiar şi fără Andrei Sănduţă, accidentat la antrenamentul de acomodare desfăşurat cu o zi înainte de meci, echipa masculină de volei SCM-U Craiova a reuşit sâmbătă o victorie mare pe terenul formaţiei Unirea Dej. Oltenii s-au impus cu scorul de 3-1 (25-22, 17-25, 25-23, 29-27) în cadrul primei etape din returul Diviziei A1.
Elevii lui Dan Pascu şi Claudiu Mitru au avut o evoluţie de excepţie.
„Am întâlnit o echipă care a jucat foarte bine, coordonatorul lor, Vânătoru, a fost inspirat, iar atacurile Craiovei şi-au atins ţinta. Noi am avut probleme la preluare şi serviciu“, a spus Marius Ciortea, unul dintre cei mai importanţi jucători ai dejenilor.
De partea cealaltă, antrenorul Dan Pascu şi-a lăudat jucătorii pentru dăruirea de care au dat dovadă: „Băieţii au confirmat ascensiunea din finalul turului şi am făcut un meci spectaculos. Au fost extraordinari, au arătat disciplină în joc şi dăruire. Este o victorie mare, care ne dă speranţe că am putea prinde play-off-ul şi să jucăm pentru locurile 5-8“.
Tehnicianul oltean a mizat pe jucătorii: Laurenţiu Vânătoru, Cristian Pop, Daniel Todoran, Adrian Briscan, Marian Bala, Todor Filip – Milos Gavrilovic (libero). Au mai jucat: Dragoş Triculescu, Alexandru Căpitanu, Ionuţ Teleleu şi Sorin Schiesz. Miercuri, voleibaliştii craioveni, care au contabilizat al patrulea succes în acest sezon şi au mai urcat un loc, până pe 9, vor juca pe teren propriu cu Ştiinţa Explorări Baia Mare.

Fetele, bătute
fără drept de apel

Chiar dacă la prima vedere întâlneau un adversar mai accesibil decât băieţii, voleibalistele de la SCM-U Craiova au arătat că trec printr-o perioadă foarte proastă, fiind învinse fără drept de apel, tot în deplasare, de vecina de clasament, Universitatea Cluj, scor 3-0 (25-12, 25-23, 25-19), în prima etapă a returului Diviziei A1. Deşi, spre deosebire de partida de miercurea trecută, când oltencele au fost învinse tot cu 3-0 în Capitală de către Dinamo, antrenorii Dan Gârleanu şi Puşa Dina au putut miza pe jucătoarele Anca Paşca, Hatakeyama Akiko şi Shery Mathews, jocul formaţiei din Bănie nu s-a schimbat în bine.
Dan Gârleanu s-a arătat dezamăgit de prestaţia elevelor sale: „Nu sunt prea multe de spus la o asemenea înfrângere, mai ales că a ieşit exact invers faţă de cum ne aşteptam. Le-am simţit pregătite pe fete, mi-au lăsat impresia că îşi doresc victoria, dar în teren lucrurile au stat altfel. Poate doar în setul doi am fost mai aproape de ceea ce trebuia să arătăm. Vom face o analiză serioasă“.
Pentru SCM-U au evoluat: Akiko Hatakeyama, Cristina Zanfir, Shery Mathews, Denisa Rogojinaru, Ana Maria Hambele, Valentina Rusu – Anca Paşca (libero).
A mai jucat Raluca Constantinescu.
Voleibalistele craiovene rămân cu doar trei victorii după 12 etape disputate, iar miercuri, într-o rundă intermediară, vor evolua tot în deplasare, la Piatra Neamţ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII