18.3 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei karateka din Bănie, medaliaţi la Europene

Trei karateka din Bănie, medaliaţi la Europene

Adnana Popa, Anisia Iova şi Alexandru Ghilă, karateka legitimaţi la LPS „Petrache Trişcu“ – CS Bushi Craiova, s-au întors cu medalii de la Campionatul European de karate shotokan, găzduit de localitatea italiană Caorle, situată lângă Veneţia.
Anisia Iova a obţinut cel mai bun rezultat al delegaţiei craiovene, medalie de argint la kata (cadeţi), în timp ce colegii săi Adnana Popa şi Alexandru Ghilă au urcat pe a treia treaptă a podiumului, la kumite. Adnana a concurat la junioare, categoria 55 de kilograme, iar Alexandru la cadeţi, categoria 65 de kilograme.
„După rezultatele bune de la Campionatul Mondial ne aşteptam ca la Europene să fie chiar mai multe medalii sau mai strălucitoare. Adnana a luat în ultimul timp numai bronz la competiţiile importante internaţionale, nu pentru că nu are calităţi, ci din cauză că este emotivă şi intră mai greu în concurs. În plus, alţi doi sportivi ai noştri care au concurat, Ionuţ Mitrică şi Mihai Teiuşanu, nu au urcat pe podium, deşi preconizam acest lucru“, a explicat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul Geri Mitroi, cel care i-a însoţit pe sportivi în Italia, având şi calitatea de arbitru.
Prezenţi la întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, cei trei sportivi medaliaţi la Europene au spus că a fost o competiţie destul de dificilă şi că la anul speră la rezultate mai bune. „Pentru mine a fost destul de greu. Speram la o medalie mai strălucitoare în urma rezultatelor de la Mondiale, iar aşteptările erau mai mari. Am pierdut în semifinală, cu o italiancă la o diferenţă, de trei puncte. Adversara a fost mai hotărâtă“, a spus Adnana Popa, medaliată cu bronz şi la Campionatul Mondial de anul acesta, de la Istanbul.
Aflată la prima medalie internaţională, Anisia Iova a precizat: „Sunt bucuroasă, dar speram la mai mult. A fost a doua competiţie internaţională la care am participat, după Balcaniada din Serbia. Acum îmi doresc să particip şi la Campionatul Mondial“. Alexandru Ghilă, singurul băiat medaliat dintre cei trei de la LPS „Petrache Trişcu“ care au concurat în Italia, a spus ieri că a pierdut disputa din semifinală deoarece nu şi-a putut stăpâni nervii: „A fost destul de dificil. Am pierdut în semifinală în faţa unui italian, la o diferenţă de două puncte. Sunt mulţumit că am luat o medalie pentru că totuşi e campionat european, dar sunt supărat că m-am enervat că nu ieşea cum voiam eu şi am pierdut“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII