22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportPe viaţă şi pe moarte

Pe viaţă şi pe moarte

Pandurii – FC Braşov
Stadion
„Municipal“ Turnu Severin, astăzi, ora 14.00 (GSP TV).
Formaţii probabile:
Pandurii:
Mingote – Băcilă, Viera, Chiricheş, Grecu – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Orac, Stromajer, I. Iordache. Antrenor: Petre Grigoraş.
FC Braşov: Mincă – Voicu, Oros, Majernik, Williams – Martinovic – Viveiros, Ilieş, Cristescu, Chipciu – Dedu. Antrenor: Daniel Isăilă.
Vor arbitra: M. Prodan – Oct. Şovre, I. Onicaş.

În cazul unei victorii cu FC Braşov, Pandurii are şansa de a părăsi zona retrogradării, măcar pentru o etapă, gorjenii urmând să facă rocada în clasament chiar cu adversarul de astăzi.

Seria rezultatelor pozitive înregistrate de Pandurii în ultimul timp trebuie să continue cu încă un succes la Severin, de această dată cu FC Braşov. „Sper că au conştientizat dificultatea şi importanţa acestui meci, iar rezultatul care ne poate linişti este doar victoria. Din păcate, de data asta orice alt rezultat nu ne mai poate mulţumi. Nu mai merge cu jumătăţi de măsură. Nu ne mai putem mulţumi cu un punct. Nu ar fi chiar o catastrofă, dar ar fi un rezultat care ne-ar afecta în viitor. Munca pe care am făcut-o cu Rapid, cu «U» Cluj, aceste puncte aduse din deplasare s-ar duce foarte uşor pe apa sâmbetei printr-un rezultat negativ. Sper din tot sufletul să nu se întâmple. Să fim optimişti, dar cu o bucurie ponderată vizavi de echipă şi de jocul ei“, a declarat Petre Grigoraş. Ca să evite o suprasolicitare fizică a jucătorilor din cauza terenului greu de antrenament de la Târgu Jiu, tehnicianul gorjenilor a scurtat şedinţele de pregătire şi a crescut intensitatea lor.
Deşi au o singură problemă de lot, Gabi Matei, accidentat, Petre Grigoraş se vede obligat să schimbe flancul drept al grupării gorjene. Băcilă va fi, cel mai probabil, retras fundaş dreapta, iar Orac va juca rolul mijlocaşului ofensiv. Viera revine în centrul defensivei pandurilor alături de Chiricheş, mai ales că Maksumic nu a impresionat la Alba Iulia.

D. Oprea: Ne-am
mulţumi şi cu un egal

Şi pentru FC Braşov partida de la Severin cu Pandurii este una „de şase puncte“. „Ne aşteaptă un meci foarte greu cu Pandurii, un duel de şase puncte. De la venirea lui Petre Grigoraş, cei de la Pandurii evoluează foarte bine şi sunt convins că vom avea un joc foarte dificil la Severin. Suntem într-o goană nebună după puncte, iar în contextul actual ne-ar mulţumi şi un rezultat de egalitate. Este bine că întâlnim o formaţie care joacă fotbal şi nu se închide în apărare“, a declarat directorul tehnic al „stegarilor“, Dănuţ Oprea. FC Braşov are dreptul de a-l folosi pe Adrian Rusu, jucător împrumutat de la Pandurii. „E un profesionist, joacă să apere şansele echipei sale, mi se pare logic şi clar. Trebuie să-şi facă datoria acolo, aşa cum şi atâta timp cât a fost aici a încercat să-şi facă treaba cât mai bine. E normal să aibă chiar şi o dorinţă mai mare. Orice jucător care pleacă de la o echipă, când joacă împotriva acelei grupări îşi doreşte întotdeauna să se autodepăşească. Sperăm să nu se întâmple la meciul de vineri“, a reacţionat Grigoraş.

Trei autocare
la dispoziţia fanilor

Suporterii echipei Pandurii vor avea la dispoziţie trei autocare pentru a face deplasarea la Severin pentru jocul cu FC Braşov. „Sunt foarte dezamăgit în ceea ce priveşte prezenţa suporterilor gorjeni la meciul Pandurilor care se dispută la Severin. Înainte de meciul cu FCM Târgu Mureş, un grup de suporteri ai Pandurilor a cerut pe un ton foarte hotărât să le dăm autocare pentru a face deplasarea la Severin. Am făcut toate demersurile şi am avut trei autocare care au fost prezente la stadion, la ora 10.00, pentru a pleca spre Severin. Spre dezamăgirea noastră, unul singur, care avea 52 de locuri, a dus 48 de oameni la meci! Am considerat că poate oamenii n-au fost informaţi şi am decis ca şi vineri (astăzi – n.r.), la ora 10.30, să plece din incinta stadionului din Târgu Jiu tot trei autocare pentru suporteri. Dacă şi de această dată se va întâmpla la fel, este clară situaţia. Aceste autocare costă“, a declarat vicepreşedintele USMO, Viorel Temelescu. Dacă transportul este gratis, în schimb biletul costă cinci lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII