19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepem să sperăm după amicalul cu Italia

Începem să sperăm după amicalul cu Italia

România a avut o prestaţie remarcabilă în faţa „azzurrilor“ şi putem să sperăm la calificarea la Campionatul European din 2012.

Naţionala lui Răzvan Lucescu a avut nevoie de un meci amical cu fosta campioană Italia pentru a ne demonstra că totuşi se poate. După o serie de evoluţii slabe în compania unor adversari mai prost cotaţi decât Italia, exceptând Franţa, România a arătat o schimbare majoră atât în joc, cât şi în atitudine, miercuri seară, la Klagenfurt. Tricolorii au avut în faţă o Italie în plină perioadă de reconstrucţie, lipsită de vedete, pe care au pus-o totuşi la respect, cel puţin în prima repriză. 27 de jucători de câmp au evoluat de o parte şi de cealaltă în partida din Austria, dar dintre toţi doar unul a reuşit să marcheze, Ciprian Marica. Şi a făcut-o de două ori, prima dată în poarta Italiei, în minutul 34, şi a doua oară în cea apărată de Tătăruşanu, cu zece minute înainte de final. Graţie acestei remize cu Italia, naţionala României încheie mai bine decât s-ar fi aşteptat suporterii un an aproape dezastruos, în care am ajuns pe locul 52 în clasamentul FIFA.

Răzvan crede că meritam victoria

Selecţionerul Răzvan Lucescu a declarat că prima reprezentativă ar fi meritat să câştige întâlnirea de la Klagenfurt pentru modul în care au evoluat jucătorii săi.
„A fost un meci bun, pe care l-am jucat împotriva unei echipe grele din fotbalul mondial. Chiar le-am spus băieţilor că un rezultat pozitiv ar putea schimba toată conjunctura din jurul naţionalei într-una pozitivă. Au mai fost astfel de meciuri în istorie. Sunt rezultate de care te poţi agăţa, prin care capeţi putere, prin care arăţi jucătorilor că te poţi bate cu oricine. Pur şi simplu, am obţinut mai puţin decât am meritat. Şi astăzi meritam să câştigăm, măcar prin ocaziile avute pe contraatac. A fost un an ghinionist, la cea mai mică greşeală am luat gol. Sper ca lucrurile să se schimbe şi la anul să fie totul în favoarea noastră“, a spus Răzvan Lucescu.
Reprezentativa României a încheiat la egalitate, scor 1-1 (1-0), meciul amical jucat la Klagenfurt (Austria), în compania selecţionatei similare a Italiei. Golul echipei României a fost marcat, în minutul 34, de Cristian Marica. Acesta a înscris şi în propria poartă în minutul 80.

Prandelli ne-a văzut agresivi

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a declarat că România a fost o echipă foarte agresivă, în special în prima repriză a partidei. „Am întâlnit o echipă foarte agresivă în prima repriză, apoi, după pauză, am avut posibilitatea să facem lucrurile mai bine. Echipa noastră a dat dovadă de un caracter fantastic, iar după obţinerea egalării am încercat să învingem“, a declarat Prandelli.
Altfel, poliţia italiană a identificat 41 de fani aparţinând grupării „Ultra Italia“, care la meciul amical cu România de la Klagenfurt au afişat un banner cu mesaj rasist şi au proferat mai multe injurii la adresa atacantului Mario Balotelli.
Datele celor 41 de ultraşi, care au afişat bannerul „Nu unei Italii multietnice“, vor fi transmise poliţiei austriece, care va decide măsurile ce vor fi luate.
Poliţiştii italieni care îi însoţeau pe suporterii echipei naţionale l-au predat, de asemenea, poliţiei locale pe un tânăr italian de 20 de ani pentru o agresiune contra unui austriac, pe care l-a lovit cu pumnul în faţă în timpul meciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS