18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportNaţionala înfruntă Italia în ultimul meci al anului

Naţionala înfruntă Italia în ultimul meci al anului

Italia – România
Stadion
„Wörthersee“, Klagenfurt (Austria), astăzi, ora 21.30 (Pro TV).
Formaţii probabile:
Italia:
Viviano – Cassani, Bonucci, Ranocchia, Criscito – De Rossi, Pirlo, Aquilani – Balotelli, Mauri – Gilardino. Antrenor: Cesare Prandelli.
România: Pantilimon – Săpunaru, Tamaş, Chivu, Raţ – Ropotan, Florescu – Torje, B. Stancu, Tănase – Marica. Antrenor: Răzvan Lucescu.

Jucătorii aduşi de Răzvan Lucescu la naţională au şansa să demonstreze la Klagenfurt că ne putem baza pe ei în preliminariile CE 2012.

Naţionala României dispută astăzi ultimul meci din 2010, amicalul cu Italia. Partida a fost programată iniţial să se joace în 2007, dar a fost anulată după ce cazul Mailat a provocat tensiuni între italieni şi români la vremea respectivă. De data aceasta, locul de disputare a meciului a fost stabilit pe teren neutru, la Klagenfurt (Austria). Ambele echipe trec printr-o perioadă de reconstrucţie. După participarea la Campionatul European din 2008, sub comanda lui Victor Piţurcă, şi ratarea calificării la CM 2010, naţionala României nu a reuşit încă să-şi revină sub comanda lui Răzvan Lucescu şi să ne dea speranţe că vom obţine mari performanţe în viitorul apropiat. În schimb, reconstrucţia „squadrei azzurra“ a început odată cu terminarea Mondialului din acest an, când atât selecţionerul Marcello Lippi, cât şi numeroşi jucători trecuţi de prima tinereţe au fost înlocuiţi.

Construim cu Florescu

În tentativa de a scoate un rezultat bun astă-seară în meciul cu Italia, Lucescu junior se va baza, probabil, pe un unsprezece de start cu care ne-a obişnuit în ultimul timp, jucătorii convocaţi în premieră sau după mult timp urmând să intre pe parcurs. Singura noutate din echipa de început ar putea fi titularizarea jucătorului lui Dinamo Moscova, Adrian Ropotan, convocat suprinzător de Lucescu. Acesta ar urma să ocupe postul de închizător, rămas vacant după retragerea lui Mirel Rădoi, iar George Florescu mai mult ca sigur va fi responsabil cu construcţia jocului la mijlocul terenului. Alternativa pentru Ropotan este Alexa, un jucător mai experimentat, dar care nu a mai jucat la naţională de şase ani.
„Neamţul“ Deac sau stelistul Tănase se luptă pentru un post de titular în banda stângă, în timp ce Torje nu are cum să rateze postul de mijlocaş dreapta la acest meci. Blocul defensiv se anunţă acelaşi ca la meciurile anterioare, Săpunaru, Tamaş, Chivu, Raţ, iar în atac selecţionerul pare dispus să încerce cuplul Bogdan Stancu – Marica, unul fructuos la Steaua, respectiv Stuttgart, în ultimele săptămâni. Pantilimon este favorit în duelul cu Tătăruşanu pentru postul de portar.
Una dintre puţinele declaraţii făcute înaintea acestui meci i-a aparţinut lui Răzvan Raţ, care susţine că „tricolorii“ au nevoie de un rezultat bun azi.
„Suntem într-o situaţie în care avem nevoie de un rezultat pozitiv cu Italia pentru moralul nostru, pentru meciurile oficiale de anul viitor. În ultima vreme nu am obţinut ce ne-am propus. O să încercăm să anulăm atuurile Italiei şi să ne impunem jocul“, a declarat Raţ.

Prandelli se bucură
că nu joacă Mutu

Selecţionerul Italiei, Cesare Prandelli, a declarat că se bucură că atacantul Adrian Mutu nu va evolua în meciul amical cu România, deoarece este un jucător foarte periculos, informează violanews.com.
„E bine că Mutu nu joacă miercuri, ar fi fost foarte periculos, cu toţii ştim calitatea românului“, a declarat Prandelli.
Mutu s-a accidentat duminică, în prima repriză a partidei Fiorentina – Cesena, şi va lipsi cel puţin zece zile de pe gazon. Chiar şi în situaţia în care ar fi fost apt de joc, Mutu nu era sigur de convocarea la naţională, selecţionerul Lucescu declarând recent că „România are nevoie de el, dar nu acum“.
Presa italiană a scris că Prandelli are de gând să folosească împotriva României o formaţie aşezată în sistemul 4-3-2-1, cu Gilardino vârf împins, susţinut din spate de Balotelli şi Mauri.
Partida amicală dintre naţionalele României şi Italiei va avea loc miercuri, de la ora 21.30, la Klagenfurt, şi va fi transmisă în direct de Pro TV.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII