18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportRăzvan Lucescu uimeşte din nou

Răzvan Lucescu uimeşte din nou

Selecţionerul ne-a pregătit câteva surprize înaintea amicalului cu Italia, convocând câţiva jucători care nu au impresionat pe nimeni în ultimul timp, cum ar fi Ropotan sau Alexa.

România are programat mâine, în Austria, unul dintre cele mai tari meciuri amicale din ultimii ani, cel cu Italia. După o serie de rezultate negative care pare că nu se mai termină, selecţionerul Răzvan Lucescu are un bun prilej, cu ocazia acestei întâlniri, să îmbunătăţească relaţiile de joc între fotbaliştii pe care se bazează în preliminariile CM 2010.
Numai că Lucescu junior a surprins din nou atunci când a anunţat lotul pentru partida cu „azzurrii“. Uimeşte în special lista cu mijlocaşii chemaţi la lot. A fost convocat Adrian Ropotan, ex-Dinamo, în prezent la Dinamo Moscova, un mijlocaş la închidere care nu a impresionat pe nimeni în ultimul timp, Dan Alexa, ale cărui calităţi sunt binecunoscute tuturor, şi o nouă convocare a lui George Florescu, alt jucător din linia mediană care contribuie la jocul echipei mai mult cu aportul său fizic decât cu cel fotbalistic.
Tot pe lista mijlocaşilor se mai găseşte şi Ciprian Deac, jucător care de când s-a transferat la Schalke 04 stă mai mult în tribună. Ceilalţi sunt Cristian Tănase, Torje şi Silviu Ilie, component al liderului Ligii 1, Oţelul Galaţi.

Găman lipseşte

În lotul lui Lucescu nu figurează nici un jucător de la Universitatea Craiova, nici măcar Valerică Găman, component de bază al naţionalei de tineret, unul dintre cei mai în formă fundaşi centrali din Liga 1.
A fost chemat, în schimb, în premieră, tânărul apărător Florin Gardoş, de la Steaua. Ceilalţi fundaşi pe care mizează Lucescu sunt Cristian Săpunaru (FC Porto), Cornel Râpă (Oţelul), Vasile Maftei (Unirea Urziceni), Gabriel Tamaş (West Bromwich), Dorin Goian (Palermo), Cristian Chivu (Inter Milano) şi Răzvan Raţ (Şahtior).
În atac revine Gigel Bucur (Kuban Krasnodar), care a jucat în acest an doar în amicalul cu Israel. Pe lângă fostul jucător al Timişoarei, au mai fost chemaţi Ciprian Marica (Stuttgart), Gabriel Torje (Dinamo) şi Bogdan Stancu (Steaua).
Pe lista portarilor nu se mai găseşte Bogdan Lobonţ, doar rezervă la Roma la ultimele meciuri, cei doi goalkeeperi convocaţi fiind Ciprian Tătăruşanu (Steaua) şi Costel Pantilimon (Timişoara).

Şi Prandelli are multe noutăţi

Omologul lui Răzvan, italianul Cesare Prandelli, are la rândul lui mai multe noutăţi în lotul „squadrei azzurra“ pentru această partidă. Astfel, din echipa Italiei face parte fundaşul stânga al echipei Palermo, Federico Balzaretti, a cărui convocare a fost aşteptată de toată lumea după evoluţiile lui remarcabile. De la Palermo, au mai ajuns la lot şi colegii acestuia Cassani (fundaş stânga) şi Sirigu (portar). Prandelli le-a mai trimis telegrame de convocare şi lui Diamanti (Brescia) şi Ranocchia (Genoa).
Iată întreg lotul convocat de Cesare Prandelli pentru amicalul cu România: Mirante (Parma), Sirigu (Palermo), Viviano (Bologna) – portari; Astori (Cagliari), Balzaretti (Palermo), Bonucci (Juventus), Cassani (Palermo), Criscito (Genoa), Gastaldello (Sampdoria), Ranocchia (Genoa), Santon (Inter) – fundaşi; Aquilani (Juventus), De Rossi (Roma), Diamanti (Brescia), Ledesma (Lazio), Marchisio (Juventus), Mauri (Lazio), Pirlo (Milan) – mijlocaşi; Balotelli (Manchester City), Gilardino (Fiorentina), Pazzini (Sampdoria), Quagliarella (Juventus), Rossi (Villarreal) – atacanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII