14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Irimescu: Batem pe Poli Iaşi

Paul Irimescu: Batem pe Poli Iaşi

Fotbalistul craiovean consideră că moldovenii nu au cum să pornească favoriţi în jocul de sâmbătă, întrucât Gaz Metan CFR este în ascensiune şi, în plus, joacă pe teren propriu.

Paul Irimescu (foto, la minge), mijlocaşul formaţiei Gaz Metan CFR, a vorbit ieri, pentru GdS, despre partida de sâmbătă, cu Poli Iaşi, programată la „Depou“, de la ora 11.00, considerând că victoria este la îndemâna craiovenilor. „Jucăm cu o fostă divizionară A, o echipă care aspiră la promovare. Avem acelaşi număr de puncte, deci ne aşteaptă o partidă grea. Cu toate astea, eu cred că suntem favoriţi în acest joc, pentru că ne-am revenit după înfrângerile cu Silvania şi Alro Slatina şi avem şi avantajul că jucăm acasă. Am vizionat caseta cu Petrolul Ploieşti şi fiecare am văzut unde am greşit, unde am procedat bine şi, prin prisma ultimelor rezultate, cred că suntem pe o pantă ascendentă. Ne-am intrat mai greu în «pâine» anul acesta, dar suntem abia la jumătatea turului de campionat şi cred că putem termina în apropierea podiumului, cum ne-am propus“, a spus Paul Irimescu, sperând ca numărul suporterilor craioveni să crească şi să creeze o atmosferă care să pună presiune pe adversar: „Ştiu că toată lumea ţine cu Universitatea, inclusiv noi ţinem cu Ştiinţa, dar cred că am merita mai multă atenţie din partea suporterilor, pentru că suntem echipa Craiovei din Liga a II-a. Dacă am avea o susţinere mai puternică, şi noi am evolua cu mai mult elan. Cred că s-ar cunoaşte şi în rezultate“.

„Sper să am evoluţii
şi mai bune“

Paul Irimescu consideră că la titularizarea sa din acest sezon a contat mai mult forma bună pe care o traversează, decât faptul că a beneficiat de accidentarea lui Eugen Rioşanu. „Eu sunt fundaş de «meserie», dar joc acolo unde mă pune antrenorul. Nu mă plâng că joc mijlocaş la închidere acum, pentru că nu este prima oară şi cred că m-am descurcat bine. Dacă este nevoie, joc şi în poartă. Important este să-mi ajut echipa să câştige. Nu consider că titularizarea mea a depins în mare măsură de accidentarea lui Eugen Rioşanu, pe care de altfel îl consider un fotbalist bun, ci forma bună pe care o am. Anul trecut, când băieţii au jucat excelent, iar eu abia mă transferasem de la Alro Slatina, nu m-am acomodat foarte repede şi nu am putut să-mi fac loc în echipă. Mi-am aşteptat rândul şi iată că a venit, iar acum sper să am evoluţii şi mai bune şi să devin indispensabil echipei“, a explicat Paul, mărturisind că idolul său este italianul Fabio Cannavaro, câştigătorul „Balonului de aur“ din 2006.
Paul a recunoscut că un rol important în cariera sa l-a avut tatăl, Mircea Irimescu, antrenorul secund al clujenilor de la CFR: „Da, tata a jucat un rol important pentru mine, dar nu în privinţa promovărilor la echipele la care am jucat, ci ca sfaturi. Pot să spun că am avut noroc în privinţa asta, pentru că am primit sfaturi de la un fundaş adevărat şi, nu în ultimul rând, de la un antrenor bun. Doar când avea vreun angajament pe la vreo echipă din Liga I nu a venit să mă vadă, în rest a fost în tribune, iar acasă urma de fiecare dată analiza evoluţiei mele. Sper să mă ridic la nivelul aşteptărilor sale, pentru că şi-a pus mari speranţe în mine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS