12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGreu, dar nu imposibil

Greu, dar nu imposibil

Steaua Bucureşti – Pandurii Târgu Jiu
Stadion
„Steaua“, astăzi, ora 20.30 – Digi Sport.
Formaţii probabile:
Steaua:
Tătăruşanu – Bonfim, Gardoş, Geraldo, Brandan – Ricardo – Nicoliţă, Răduţ, B. Stancu, Cr. Tănase – Kapetanos.
Antrenor: Marius Lăcătuş
Pandurii: M. Popa – Matei, Viera, Chibulcutean, Grecu – Băcilă, Pintilii, Voiculeţ, I.Iordache – Orac – Stromajer.
Antrenor: Petre Grigoraş.
Vor arbitra: R. Petrescu – V. Avram, An. Constantinescu.

Echipa Pandurii Târgu Jiu merge în Capitală hotărâtă să producă surpriza pe terenul candidatei la titlu, Steaua Bucureşti. Pentru a reuşi, gorjenii trebuie să înscrie în Ghencea, iar Grigoraş anunţă un joc ofensiv.

Să credem în minuni! Asta încearcă tehnicianul Petre Grigoraş să le insufle jucătorilor săi. Grig ştie cum stă treaba în Ghencea. Dacă nu înscrii pe terenul Stelei, este aproape imposibil să obţii vreun punct, iar Pandurii, este cert, nu merge să se apere pentru că situaţia din clasament nu-i permite. „Trebuie să crezi. Nimeni nu s-ar fi gândit că Sportul va învinge cu 3-0 CFR Cluj sau Unirea Urziceni va câştiga cu Steaua, 1-0, cu cinci jucători de la echipa a doua veniţi cu cinci zile înainte. Dacă nu eşti încrezător, nu ai nici o şansă. Dacă nu vom conştientiza faptul că de la orice partidă trebuie să scoatem ceva, atunci ne ducem şi jucăm cu şase fundaşi, patru mijlocaşi şi portarul şi încercăm să vedem dacă luăm gol sau nu. Ne bucură faptul că pierdem cu 1-0, greu, dar sigur? Sau încercăm să scoatem ceva? Sunt ferm convins că, dacă nu reuşeşti să înscrii în Ghencea, ai şanse minime să pleci cu vreun punct. Nu poţi să rezişti 90 de minute fără să primeşti gol. E foarte greu. Au jucători valoroşi“, a spus Grigoraş. Reuşita misiunii oltenilor nu ţine de jocul Stelei, ci doar de al oaspeţilor. „Cheia jocului? Nu mă interesează cum va juca echipa adversă sau în ce formă va fi. Cheia jocului va sta doar la noi. Dacă vom aborda partida cu încredere, cu determinare totală şi angajament total şi o respectare la sânge a ceea ce discutăm înainte, putem reuşi. Ne trebuie însă şi puţin noroc. Suntem inferiori Stelei“, crede Grigoraş.

Fazele fixe, punctul slab

Atât Steaua, cât şi Pandurii Târgu Jiu sunt vulnerabile la fazele fixe, iar astfel de momente ale jocului ar putea fi decisive în economia partidei. Steaua a încasat toate cele 12 goluri din faze fixe, iar Pandurii a cedat de zece ori în astfel de situaţii în acest sezon. „Steaua a şi înscris de multe ori din faze fixe, are jucători care execută foarte bine, Latovlevici, Nicoliţă, Apostol. Într-adevăr, toate golurile primite de Steaua au fost din faze fixe. Sunt mai mulţi jucători la Steaua care pot să facă diferenţa. Nu trebuie să ne luăm măsuri doar la un singur jucător. Trebuie să fim atenţi la absolut toţi jucătorii“, a mai declarat Grigoraş. Faptul că Steaua a jucat joi la Utrecht nu este un avantaj pentru Pandurii, pentru că gruparea militară a menajat foarte mulţi jucători valoroşi. „Dacă stai şi te gândeşti care sunt jucătorii care n-au jucat în Europa League şi care s-au odihnit acasă, mă refer la un Galamaz, Bilaşco, Kapetanos, Marinescu, Apostol, toţi jucători foarte valoroşi… Este foarte, foarte greu, dar nu imposibil. Nu ne vom duce acolo ca să ne predăm, altfel n-am mai face deplasarea, am pierde meciul cu 3-0 şi am sta acasă să ne antrenăm pentru meciul următor“, a mai afirmat Grigoraş.

Pandurii, descoperiţi
în defensivă

Pandurii Târgu Jiu are mai probleme în zona fundaşilor centrali, Maksumic şi Chiricheş fiind incerţi. Apostu şi Menassel sunt şi ei accidentaţi şi nu au făcut deplasarea la Bucureşti. „Trebuie să iau în calcul faptul că avem probleme în defensivă la nivelul axului central. Cei doi fundaşi centrali folosiţi în meciul cu Sportul nu sunt sigur că-i voi putea folosi la partida cu Steaua. Şanse mai sunt, dar nu sunt sigur. Aşa sunt nevoit să-i folosesc pe cei doi fundaşi centrali pe care-i mai am în lot. Vreau, nu vreau, trebuie să joc cu ei… Viera şi Chibulcutean n-au jucat niciodată împreună până acum“, a mai afirmat tehnicianul pandurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS