19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la Turnu Severin

Pandurii, la Turnu Severin

Jocul cu Universitatea Craiova din optimile Cupei României va fi ultimul disputat de Pandurii în acest an pe „Municipalul“ din Târgu Jiu. Gorjenii vor juca ultimele două partide de acasă din tur, precum şi pe cele din retur, din Liga I, la Turnu Severin.

Considerându-se că terenul impracticabil de pe „Municipal“ nu conferă nici un avantaj echipei Pandurii Târgu Jiu, conducerea clubului a hotărât să demareze încă din această toamnă lucrările pentru refacerea suprafeţei de joc, veche de 37 de ani. Modernizarea ar trebui să înceapă imediat după jocul din optimile Cupei României dintre Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova, programat pe 28 octombrie, pe „Municipalul“ gorjean. „În proporţie de 90%, echipa va juca la Severin încă din acest an. Ultima partidă de pe teren propriu va fi cea din Cupa României, cu Universitatea Craiova. Mai devreme sau mai târziu tot trebuia luată această decizie, pentru că terenul este impracticabil. Chiar dacă jucam acasă nu ne ajuta cu nimic, odată cu venirea toamnei. Acolo beneficiem de condiţii“, a anunţat antrenorul Petre Grigoraş. Pandurii vor continua să se pregătească la Târgu Jiu, pe terenul III din Complexul Sportiv Municipal, iar cu două zile înainte de meci vor merge la Severin pentru acomodare. Tehnicianul speră ca echipa să revină la Târgu Jiu în ultimele etape ale acestui campionat. „După meciul cu Craiova se apucă de decopertat, iar din primăvară se pune covorul de iarbă. Nu ştiu când vom reveni la Târgu Jiu. În şase săptămâni se poate intra pe el dacă se montează covor de iarbă, dar asta depinde de cât de lungă va fi iarna. Mi-aş dori să prindem trei-patru meciuri din retur acasă. În timpul săptămânii ne vom antrena la Târgu Jiu pe terenul III, iar cu două zile înainte de meci vom merge la Severin pentru acomodare“, a mai spus Grigoraş. Pandurii Târgu Jiu mai are de disputat unsprezece partide acasă în acest sezon, două din tur, cu FCM Târgu Mureş şi FC Braşov, şi nouă în retur, cu Oţelul, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, Victoria Brăneşti, Astra Ploieşti, Steaua, Rapid, U Cluj şi FC Vaslui.

Murgan şi Ghindeanu,
la Pandurii II

Mădălin Murgan şi Robert Ghindeanu nu mai intră în vederile tehnicianului Petre Grigoraş, cei doi
pregătindu-se de ieri cu Pandurii II. În schimb, Grigoraş i-a convocat de la echipa secundă pe cei doi atacanţi, Alexandru Vlăduţi şi Albert Voinea, dar aceştia sunt doar în perioada de evaluare. „Pe Murgan şi Ghindeanu i-am trimis la echipa a doua şi i-am adus de acolo pe Vlăduţi şi Voinea. Rămâne să-i văd cum se prezintă la lucru, dar nu intră în calcule de a evolua etapele imediat următoare“, a declarat Grigoraş.
Până la urmă, restructurarea lotului anunţată de tehnician nu s-a concretizat, Grigoraş acceptând să lucreze în continuare cu un număr foarte mare de jucători.
Dacă echipa de Liga I se mută la Severin, nici Pandurii II nu mai rămâne la Târgu Jiu. Echipa secundă se pregăteşte de ieri în nămolul de la Moi, acolo unde va juca şi partidele viitoare de campionat. Ultimul joc pe care-l va disputa pe sintetic va fi cel cu Minerul Mătăsari, de vineri. „O fi terenul rău la Moi, dar, auzind cum se plâng copiii de dureri la genunchi, la cartilagii, am decis împreună cu conducerea să-i transferăm pe un teren cu iarbă. Copiii sunt în creştere şi au nevoie de un teren cu iarbă, chiar dacă suprafaţa de joc nu este prea bună“, a motivat Petre Grigoraş decizia mutării echipei secunde la Moi.  

Mulţumiri
pentru suporteri

„Conducerea clubului Pandurii Târgu Jiu mulţumeşte suporterilor prezenţi la meciul din ultima etapă, cu Sportul Studenţesc. Aproximativ 1.000 de suporteri au asistat la meciul Pandurii-Sportul, partida disputându-se pe o ploaie torenţială, care a căzut continuu pe timpul întregului joc. Adevăraţii suporteri ai echipei au rezistat şi în ploaie, sub umbrele, pentru a vedea meciul, jucătorii, antrenorii şi conducerea clubului mulţumindu-le pentru că au fost alături de echipă“, se arată într-un comunicat pe site-ul oficial al clubului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII